- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Дебитни карти
Когато си в чужбина и теглиш пари се плащат две такси :
1. такса за транзакция
2. такса за превалутиране (която е 3 % от изтеглената сума).
За дебитна карта няма кой знае какви разлики в банките.
Първо трябва да си откриеш сметка в банката (става за 10 мин.) , после да попълниш един формуляр за дебитна карта. Такса обикновено няма.
Когато внесеш / получиш за пръв път парички, 10 лв/евро обаче трябва да останат там,като минимално салдо по сметка.
Аз пък ще препоръчам Alpha bank, защото са първата банка,която сменя старите карти БОРИКА с нови пластики, и ако си взмеш на друга банка , ще ти се наложи скоро пак да чакаш, докато ти пристигне нова пластика.
Условията на Алфа банк за транзакции са:
- до септември месец - безплатно теглене отвсички банкомати на всички банки.
- след септември - безплатно теглене от банкоматите на Алфа банк и 3 лв. за теглене от други банкомати.
- можеш да я използваш в чужбина без проблем, но се плащат горните 2 такси, можеш да я изплзваш като разплащателна в ПОС - терминал (в магазините), но мисля, че не може да плащаш по интернет с нея.
Аз имам още една карта на Сосиете Женерал, там когато теглиш от чужд банкомат е 1.20.
В твоя случай ,проблема е,че входящите преводи отиват по сметките след 10 и 30, а ти си опитал да теглиш парички преди това. Получава се една ситуация в която парите вече са ти изпратени,а не можеш да ги теглиш.Първоначално написано от Momchence
Това с 10 и 30 е нещо като правило за всички банки и е трябвало да го знаеш, т.е проблема не е в Райфайзен.
1000 валутни единици. Ако искаш да е левов депозита - 1000 лв, ако искаш евров - 1000 евро. - обикновено такава е минималната вноска, но пак зависи от банката.Първоначално написано от Pliok0019
Прегледай сайтовете на банките за депозитите и лихвите по тях и си избери най-подходящата оферта, като имаш предвид колко срочен искаш да е депозита.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower