- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Коремни пресии .. Отново
Не ми се смейте на тъпия въпрос , ама как се правят ПРАВИЛНО коремни преси ?Аз ги правя като лягам на земята , пъхам си крачетата под масичката за теливизора и почвам
.. Досега спорих с едно момче за това ... Той ми каза , че коремните се правили като лягаш на земята и краката ти са плътно на пода и докато ги правиш пресите не трябва да ти се вдигат .. Пък моите крака не са плътно на пода , ами образуват ъгъл ли ддз и аз какво
..
Кажете ми ( даже може и да показвате) как да ги правя правилно ..
И не се смейте ( много)
Мерсиии предварително![]()
Еми то има най-различни варианти на коремни преси ... най-добре е от всичко да се прави за да има най-голям ефектЕто това на мен ми е любимото клипче
Виж ги и си прецени кое ти харесва - кое не ...
доколкото знам и вдата начина са правилни,но при твоя ( и моя) не се натоварва толкова гръбнака,а само корема
![]()
*баща ми е активен спортист и ги прави като теб![]()
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Предполагам говориш за този начин http://i25.tinypic.com/np1ke9.jpg
И аз така ги правя.Натоварването на коремните мускули е по-голямо+ тва ми е трудно ако си изправя краката да не обърна стола![]()
Не мисля, че вариантът на приятеля ти е правилен. Аз си слагам краката под табуретката и така правя пресите. После си свивам колената и слагам само стъпалата под табуретката. После махам табуретката и правя пресите, като се опитвам да си достигна стъпалата.
И ти не ги правиш правилноПървоначално написано от faststep
![]()
Аз ги правя със свити крака и не ги слагам никъде..то дори и да ги сложа според мен няма смисъл,защото не ми се вдигат краката .. не знам .....
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
Както казаха вече има различни варианти за позата при коремните преси.. Аз правя повечето от тези,които са показани в клипчето от поста на n3v3r4z.
Мога обаче да ти кажа (ако случайно не го знаеш) когато ги правиш брадата ти да е далеч от гърдите => да гледаш към тавана.
А и още един съвет.. след 8 - 10 (примерно) почивай за няколко секунди като лягаш и разпъваш максимално краката надолу и ръцете нагоре.
И аз ги правя тези..Първоначално написано от Zaharinka
Найстина имат по-гоям ефект..
![]()
еми лягаш и слагаш краката да са заклещени и слагаш си ръцете зад ушите и почваш да ги правиш. за по лесно след 10 коремни спираш и вдишваш и издишваш чрез устата ако ме разбра!![]()
.....
Еха, момичета обсъждат как правят коремни преси. ^^ Колко приятно за гледане като се има предвид как масата от момичетата не си вдигат задника от кафенетата...
Audio ergo sum
мерсии .. поне сега знам , че ги правя правилноиначе аз мога ( и ги правя ) много повече от 8-10 докато се изморя .. а да ви питам за долната част на корема онези преси ли да правя дето си вдигаш краката нагоре - надолу ( как го обясних само
) .. ии по колко пъти да ги правя като за начинаеща .. че досега не съм ги правила редовно .. пробвах само един два пъти и мога максимум 20 ..
![]()
Тези с краката надолу-нагоре помагат и за смъкването на паласките,лично аз усещам голямо напрежение и в талията.Първоначално написано от nadincety
ако има възможност се изпълняват под лек наклон, за да се увеличи натоварването. също така не се изъплняват до пълно сгъване и разгъване, защото тогава мускулите си почиват, а идеята е да са постоянно напрегнати.
http://www.vbox7.com/play:a0e0923c
Гледай това клипче... Всяка седмица отдели по 8 минути, за да направиш тези упражнения поне 1 път на седмица![]()
упражненията от клипа са много добри и ефикасниПървоначално написано от Gunnercho0
а само да питам има ли начин за изправяне на плочки ? моите са криви![]()
Той ми каза , че коремните се правили като лягаш на земята и краката ти са плътно на пода и докато ги правиш пресите не трябва да ти се вдигат
а той е леко индианец![]()
кажи му да пита учителя си по физкултура
![]()
![]()
а относно по темата има много видове коремни преси само трябва да се посъветваш с Google.bg
![]()
![]()
не. просто ти е такава структурата, нищо не може да се направиПървоначално написано от Bukmop
Точно такаПървоначално написано от nadincety
Но не само то, има и други.
не мисля,че има грешен начин на правене на коремни преси, поне от гореизброените, просто има различни видове, чрез които се натоварват различни коремни мускули, също така някои са по- вредни за гръбнака и после имаш гадни болки, а относно едно от по- горните мнения за учителя по физкултура, ясно ми е ,че е образно казано, НО те в повечето случаи не разбират мн мн