Хм..
Първо:Кажи колко килограма си и колко си висока.. Понякога ми става лошо като видя няк'ви скелети,които се мислят за дебели.Писна ми от - 'Оф,трябва да сваля още 5 кила.Много съм дебела'..А пък още малко и ще се счупят.
Второ:Ако наистина имаш нужда:
Спираш газираното,хляба,тестените изделия като цяло,сладкото(може само от време на време по няколко блокчета натурален шоколад..или МЕД).Яж салати,плодове(избягвай пъпешите и бананите),яйца,мляко,МЕСО-пилешко за предпочитане,риба също.Недей да поглеждаш 'сякакви свински и телешки.Гр...
ВОДА.Много вода.То как не.. В тия жеги аз съм като смок,за теб не знам.
Прави си фрешове,но не посягай към натуралните сокове от магазина-нямаш си и на представа от какво са правени.Не вярвай на рекламите.
Намали солта колкото се може..или направо я спри.. е,не навсякъде,но избягвай.
Слагай зехтин в салатите,вместо олио.
Това е откъм храненето,ако не си избрала вече някоя диета.
Според мен това сама да си съставяш менюто е доста по-добре от всякаква диета,която ти налага какво да ядеш всеки ден,но това е мое мнение.
Все пак ако си сигурна за диета:
Пиер Дюкан.
90 дневната(ефект има,да).
И още купища.
Но пак повтарям - Най-добре е сама да си съставиш режим.

Относно спорта:
Запиши се на някакъв спорт ако имаш възможност.Каквото ти харесва.
Или танци.Също помагат.
Гимнастика.
Абе каквото ти дойде да ум.Само да има движение и ДА ТИ Е ПРИЯТНО!
Не трябва да го чувстваш като задължение,а като нещо,което ти се прави и искаш да го вършиш с удоволствие.
Фитнесът също е добър вариянт.Не се преуморявай,обаче.
Или ако нямаш възможност за горепосочените неща..
прибягваш към тренировките и упражненията вкъщи.
Клякания,въртене на обръч,скачане на въже,коремни преси и още мноого.
В интернет един живот няма да ти стигне,за да прочетеш всички статии за упражнения,отслабване и т.н.
Преглеждай..Чети!
И най-важното е да се настроиш психически.Трябва да имаш воля,а не мозъкът ти да изхвръква,когато почувстваш глад.
Успех.
Надявам се да съм ти била полезна.