- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Проблем с приятелка... :(
Здравейте съфорумци!
Ще гледам да бъда максимално кратка и точна, за да ме разберете...
Става дума за най-добрата ми приятелка... или може би бившата най-добра приятелкаЩе започна от самото начало... Трябваше да ходим заедно на море.. Но така се получи, че плановете ни се провалиха, тъй като в последствие се указа, че тя (К.) не може в уреченото време, а пък аз имах друг ангажимент, който нямаше как да отложа... И един вид ме обвини, че не можем да отидем заедно на море, за което според мен не беше никак права, но както и да е... Идва другият проблем. Заминах с други 2 приятелки за 1 седмица и го бях планувала на 14-ти да съм се прибрала 100%, защото К. имаше рожден ден. Всичко точно до момента, в който не пипнах някакъв вирус на морето...Беше ми много зле и даже се наложи да се прибера ден по-рано, защото вече не издържах... Лошото е, че цялото това нещо се случи един ден преди рд-то й. На самият ден (рд-то) аз бях много зле - общо взето не можех да мръдна от леглото, защото в момента, в който станех и постоях права 5-10 минутки, почваше да ми се вие свят и да ми се гади... (не съм бременна, споко - вирус беше!!!
) И просто нямах абсолютно никаква физическа възможност да отида... исках поне за половин час да я уважа, но наистина ми беше страшно зле и нямаше как да отида... Тя логично се разбесня, изпокарахме се... каза, че постоянно съм я била прецаквала - първо за морето, сега и за рождения ден... Донякъде я разбирам. На мен редовно ми се случва и знам колко е гадно точно на рд-то ти да почне всеки да ти се оправдава, че не може да дойде... още повече и най-добрата ти приятелка... но пък все си мисля, че в случая имах основателна причина - наистина не бях добре и единственият вариант да отида беше да припадам на всеки 5 минути по улиците... Все се надявах К. да ме разбере, но уви... Вчера вечерта замина за морето с една друга нейна приятелка и преди това й се включих в скайпа да й пожелая приятно изкарване... в отговор на което получих "не желая никакви пожелания от теб" и поредният скандал как не съм била никаква приятелка и как никой не ме защитил за причината поради която не съм отишла... Не че ми пука кой какво е казал, но се замислих... Дали наистина не е в мен проблема? Дали не трябваше да отида на проклетото рд, дори и влачейки се... ? Не знам... Просто искам да изгладя нещата с нея и да си я върна, защото тя наистина ми беше най-добрата приятелка и е страшно готина и свестна като човек... Просто ми липсва
Обръщам се към вас, защото знам, че сте много печени хорица и ще ме посъветвате нещо... Не си пестете мненията и критиките, защото наистина ми е нужно да разбера дали аз съм виновна за всимко и как да оправя нещата...
ПП Благодаря на всимки, които са си направили труда да го прочетат
ПП2 Май не бях много кратка ама... повече от това не мога![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
остави я малко да и мине ядът, после пак и се извини и може би ще се сдобрите иии според мен ти не си виновна за нищо, наистина е гадно да не отидеш на рд-то и ама все пак си била болна, по- добре е било без теб инъче после всички можело да са болни,не се обвинявай за нищо
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Божееее... Това приятелка ли наричаш? Че и най-добра...Ти си болна, лежиш на легло и ти се вие свят, а тя вместо да дойде да те види как си ти вдига скандал защо не си отишла на рожденния и ден... Казваш, че е логично да се разбеснее? Не е логично, мила. Логично е да ти каже да не се притесняваш за нея и да се оправяш по-бързо. А ако наистина ти е толкова добра приятелка е логично да намери време дори и на рожденния ти ден да дойде да те види. Така постъпват приятелите. След това не искала да говори с теб? Значи не си и нужна. А тя на теб - още по-малко. Малеее...
На твое място бих и показала, че въобще не ми пука за такива идиотки като нея. Как може да се държи така с теб, а ти да и подгъзуваш?
Имай малко достойнство. Еби и майката!
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Ами то така или иначе сега като е на морето едва ли ще говорим... Връща се чак на 29-ти, а аз тогава заминавам за Гърция и най-вероатно чак Септември ще можем да говорим... Проблема е там, че тя е адски твърдоглава и горделива и просто като си науми едно нещо никой не може да я убеди в противното... още повече щом и останалите й приятели са я подкрепили... едва ли поредното извинение ще помогне много, но разбира се аз пак ще пробвам...
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
значи останилите и приятели са още по- тъпи и от нея и само гледай после да не те изкара виновна,че си ходила в Гърция...
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
MaLkaTa_LaDy, първоначално и аз си помислих същото - че ако ми е истинска приятелка би ме разбрала... но сега идват и други мисли, че тя най-вероятно си мисли същото - ако съм й истинска приятелка съм щяла да отида въпреки всичко... Точно за това се зачудих дали не е в мен проблема![]()
Ооооо не, това е много грешно мислене. Ти си била болна и не си можела да мърдаш. А това е просто един тъп ритуал да си празнуваш рожденния ден, на който някои хора придават прекалено голяма важност.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Хич не е в теб проблема. Тя ако наистина ти е приятелка би трябвало да те разбере. Не можеш да отидеш болна и да се чувстваш ужасно само за да й угодиш. Спри винаги да търсиш причината в себе си. Тя няма право и да те обвинява. Като си болна - да не би нарочно да си се разболяла!?! Всеки прави грешки. Това даже и грешка не може да се нарече. Не виждам и капка приятелство и разбиране от нейна страна от написаното. Може преди да е била по-добър човек или просто в тия дни да е била малко нервна. Но ти не бива да й приемаш така критиките. Кажи й просто, че си се чувствала ужасно и съжаляваш, но да не те обвинява. Ако тя е много болна, ти би ли й крещяла после, че ти е изтървала рождения ден? По-добре (ако не си го направила) й купи един хубав подарък и я накарай да излезете, за да й кажеш нещо важно. Обясни й всичко. Колко държиш на нея, съжаляваш за случилото се, искаш пак да сте си близки, защото ти липсва. На също така й кажи, че вината за това не е само твоя. Не е никак хубаво да ти се сърди, защото си ти се е лепнал вирус. Нали все пак ти е приятелка - трябва да прояви разбиране. Опитайте се да забравите за случилото се, но никога вече не си сваляй самочувствието заради подобни неща. Оставяй я и тя да разбира грешките си. Ако тичаш винаги след нея да й се извиняваш за неща, за които нямаш вина - е, така до никъде няма да стигнеш. Ако ти се обиди за подобни неща отново - дай й малко време.
Do you know?..
Sometimes and Angels say lies...
Ами да, аз съм на абсълютно същото мнение, че няма право да ме вини за нещо, което не зависи от мен, защото в крайна сметка аз не съм се разболяла нарочно... Казах й го същото и на нея и да се замисли, защото тя каза цитирам: "ако ти беше чак толкова лошо, че да припадаш щеше да си в болница... и на **** й беше лошо, но дойде за малко нали... на всеки може да му се случи да е му е зле, но не всеки ще направи като тебе, а поне ще си направи труда да дойде за 10 минути... било ти е зле трънци... толкова си несериозна, че нямам думи направо... айде лека вечер и не ме закачай повече... не желая да се карам с никой.... и това ми била най-добра приятелка" ... и един вид не ми вярва, че ми е било зле, а съм го направила от несериозност представете си...Казах й да се замисли, защото аз наистина може да съм несериозна за някои неща, но едва ли ще пропусна рождения й ден от несериозност... и изобщо никога не бих си позволила да си разваля приятелството от единия мързел или от квото ще да е там...
Общо взето това бяха последните неща, които си казахме. След като й го написах това нещо тя не каза нищо и приключихме с разговора... Уфф не знам, не се чувствам виновна, че не съм отишла, защото знам колко зле ми беше и знам, че не е от несериозност... Но ми е гадно, че сме скарани, а пък наистина държа на нея...
Момичето не е толкова лошо, повярвайте ми... Много е готина като човек и като приятел просто проблема й е, че почти никога не се поставя на мястото на останалите... Когато тя има някакъв проблем винаги съм я разбирала и не съм се сърдила, но за съжаление не мога да получа същото от нея... Надявам се като говорим Септември да е преосмислила някои неща и да се разберем...
Нещата, които ти е наговорила, наистина са пълни глупости. Но понякога се случват такива неща все пак. Може би държиш толкова на нея защото така си свикнала и си се привързала. Остави я за извество време и не я търси, освен ако тя сама не го стори. Нека си помисли за случилото се, а през това време ти се концентрирай и върху другите си приятели.
Do you know?..
Sometimes and Angels say lies...
Благодаря на всички отзовали се
Помогнахте ми доста - поне разбрах, че не е в мен проблема![]()
Ако умреш пак ли ще и се извиниш ? Няма за какво да и се извиняваш... не си се чувствала добре, имала си основателна причина и така. Колкото за морето, насрочили сте дата това че тя си е отменила ангажимента към теб.. ми ако се бяхте уговорили само двете да ходите ? Така ти щеше да бъдеш прецаканатаНе знам на колко години е приятелката ти, но се държи детински... но щом се чувстваш гузна за рожденият й ден, купи и нещо от Гърция ... и прекарайте повече време заедно, когато се прибереш така ще и се реваншираш, въпреки че не виждам за какво.. просто този човек нарочно те обвинява да се чувстваш гузна, пък не е права, виновната е тя...
Определено проблема НЕ е в теб.
"Приятелката" ти , ако може да се нарече така , не е постъпила правилно като те е обвинила. Ти си била болна , а тя вместо да те подкрепи .. се е разсърдила. Ако те смяташе за приятелка според мен нямаше да постъпи така. И е продължила да те упреква . Сигурна съм , че тя знае , че не е постъпила правилно и вътрешно в себе си съжелява за това което ти е казала. Опитай се отново да и се извиниш. Обади и се по телефона , говорете си за всичко. По-добре сега отколкото да се измъчваш до Септември. Като се видите може да и подготвиш изненада .. няма значение какъва - цвете , плюшена играчка , аксесоар ..
Дано си оправите отношенията.
Приятелите трябва да се ценят и ти цениш приятелката си.
P.S. От колко време се познавате ?!
![]()
Аз подарък съм й взела още преди рд-то и той си стои тук... Ще й го дам като се видим. Иначе може още нещо мъничко и от Гърция да й взема.
Познаваме се от 4 години близо, но сме най-добри приятелки от една![]()
Тя е егоист,а ти не си виновна,че си пипнала вирус. Явно ти държиш повече на нея,отколкото тя за теб. Истинските приятели не са заедно само за купона,а трябва да се подкрепят и в тежки моменти. За въпроса с морето...няма виновни. Така се е получило. А за вируса да не говорим. Мисля,че тя трябваше да прояви разбиране за болестта ти,а не да се държи себично... поговори с нея. Приятелството не е едностранно...
При положение,че не си добре как ще ти се сърди въобще?Точно тя би трябвало да каже,щом не си добре да не идваш.....
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.