Цитирай Първоначално написано от kantona
Цитирай Първоначално написано от ZipFail
Да си чувал за Уравнението на Дрейк ?
Накратко, планенетите са толкова много(а постоянно се увеличава броя им), че шанса да не се зароди живот е толкова малък колкото и да хвърлиш тура 10 000 пъти подред..
Марш в Кофата и затвори капака..
малее, как го нахрании, аз се чудих какво точно да му кажа след като каза, че онова НЛО от студиото на BBC може да е абсолютно всичко, мислих да го питам дали може да е той тогава, ама си викам айде че не знам как ще го приеме lol
На Земята също се раждат по 220 000 човека всеки ден. Шанса да се роди втори абсолютно същия като теб е никакъв, дори и 100 000 години напред във времето, когато ще са се родили доволно количество хора. Ако ме разбираш какво искам да кажа.
Ако не, с прости думи да ти обясна. Живота е уникален и се е зародил именно на Земята защото, само тя предлага всички нужни условия за възникването му. Във вселената може да се зараждат хиляди, милиони галактики всяка минута, но никога няма да се появи втора звезда абсолютно същата като Слънцето, както втора планета като Земята, предлагаща идеалните условия за зараждане на живот.
Не ми говори с шансове, а с факти и доказателства. Дори и най-големите учени не се осмеляват да дадат еднозначен отговор на този въпрос.