- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Фригидност
Хора,помагайте!Една приятелка има проблем.Искам да ви попитам няколко неща,1во ако е фригидна на какво се ходи:гинеколог или психотерапевт или и двете,защото тя каза че има някакви проблеми на нервна основа и може би това е причината да е фригидна или не съм сигурна дали е фригидна,може и само да не може да се отпусне... също така има съмнения за бучка .. рак на гърдата и искам да попитам това дали е безплатно,нали прегледите се заплащат от здравната каса,до колкото знамиии дайте някакви предложения как мога да я убедя да отиде,защото съм загрижена,май повече и от самата нея,пробвах с това че е нормално да отиде на гинеколог ама тя не та не,било я е срам,ако научат тяхните
![]()
Някак подозирам, че и двете не знаете какво е фригидност.
Преди всичко трябва да отиде на гинеколог.Отива при личният си лекар, той и дава направление за гинеколог и така.Отностно гърдите...има далче по-вероятно неща от рак, при едно дете, каквато е тя всъщност![]()
Situatin normal-All fucked up...
Ъъ, само аз ли мисля, че и да е фригидна, гинеколога няма какво да направи![]()
А за бучката - може и киста да е.Трябва да иде при личната да я види и да и даде направление за съответния специалист.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Отностно фригидността е по-добре да се консултира с психотерапевт, гинекологът няма как да помогне. Относно бучката-да отиде при личния си лекар, който след преглед ще прецени за какъв точно специалист да даде направление.
Две хубави очи. Душата на дете в две хубави очи-музика, лъчи. Не искат и не обещават те...
кой те излъга,прочела съм няколко статий за товаПървоначално написано от Ico_
а колкото до другите отговори ясно ми е че тя трябва да си вземе направление и т.н .. само не разбрах дали всичко се заплаща от здравната каса![]()
Направлението дава право на два безплатни прегледа.Първоначално написано от lololilitka
Две хубави очи. Душата на дете в две хубави очи-музика, лъчи. Не искат и не обещават те...
мерси за отговорите...сега остава само да я убедя някак си,пък като не иска,да си чупи главата
![]()
Щом си чела за "това", не знам как не си разбрала, че такава диагноза, не може да се постави бързо.Приятелката ти на колко години е и от колко време води полов живот, извинявай?Първоначално написано от lololilitka
Situatin normal-All fucked up...
С направление, в рамките на 40 дни(или 30 и няколко, непомня точно), можеш да ходиш колкото си пъти искаш и е безплатноПървоначално написано от SummerRain
![]()
Да, и аз това се чудихПървоначално написано от Ico_
![]()
на 16 от 6 месеца...ми к'во друго е,не изпитва удоволствие от секса,няма никакво желание и не е изпитвала оргазъм до сега .... точно с това се конкретизира фригидността,като четох една статия в нетаПървоначално написано от Ico_
Оффф БожеИ вие вече си мислите, че е фригидна.
Има толкова много неща, които да и пречат да изпита удоволствие.
1.Както ти каза : Нервни проблеми
2.Проблеми с партньора(сексуални и емоционални) и т.н.
Има много фактори, които влияят.
Когато натрупа няколко години опит, с няколко партньора, и, ако тогава вече не изпитва удоволствие - тогава да мисли, че е фригидна.
А може би й е малко рано да прави секс. Това че много хора на 16 вече са правили секс, далеч не значи, че тя трябва да е като тях. Това че преди половин година се е дефлорирала, не значи, че е била готова за това.
Секс се прави, когато си в настроение за секс. Като не си, много е вероятно да не изпиташ удоволствие. Особено ако партньора не е точно твоя тип. Може би на нея й трябва малко повече емоция, от това да има срещу себе си човек готов за секс. Сексът не е само физическо упражнение все пак, психиката играе важна роля.
добре ай спирайте с коментарите,не ви питам дали мислите че е фригидна или не,а друго... сега остава само някои от модераторите да заключи темата
Ако има някакви смущения в сексуалността те могат да се дължат на физически причини, на психични причини или и на двете заедно. При първото отива на гинеколог, при второто на психолог, а при третото комбинира и двете. Например взема хапчета и ходи на психолог![]()
В крайна сметка трябва да се установи какъв е проблема, че чак тогава да се мисли дали е нужно психолог или не.
Едит: Да уточня, че и взаимоотношенията между нея и приятеля й също може да влияят, както и това че сега тялото и се развива, аз за това не смятам, че на тези години човек е готов физически за секс, пък да не говоря психически![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Отговорено е на всичките ти въпроси!Първоначално написано от lololilitka
с кеф ще се заключи
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮