- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- увредени зъби
аЗ.Първоначално написано от ameli
Само дето не на психолог, а на психиатър точно поради зъболекарофобията и ми даде хапчета, които пия преди да отида на зъболекар, защото съм припадал (буквално) само при сяденето на стола без нищо да ми е правено....На мен ми помага...
Това НЕ е вярно. В клиника "Медстом" и в Медицинска Академия, мисля, че срещу 100 лв беше, може да ти работят зъбите с пълна упойка, но, ако си под 18 години трябва и 2та родители да се разпишат. Но от сега ти казвам, че това е вредно, не че и аз не бях стигнал до там...Няма такава упойка, при която да заспиш(при зъболекар). Но спокойно постоянен зъб се вади с упойка и няма да те боли.
Така. Има и още една опция - лазерен съболекар. В София има само 2ма - аз ходя при едните и не усещаш нищо, просто защото ти копаят зъба със светлина без да допират нищо или нещо да ти се върти. Това е най-добрият начин и гаранция, че няма да усетиш нищо, но цените от сега ти казвам, че са много високи. На мен ми взимат по 100 - 140 лв на пломба. Най-модерното в света е и най-безвредното. Също така пломбите направени с лазер се водят вечни.
И последната опция е да пиеш успокоителни и отиваш и казваш, че не искаш да ти бият упойката около зъба, ами отзад в основата на челюстта, почти в гърлото. НЕ боли! Отцепва цялата челюст и част от лицето и въобще не можеш да разбереш кой зъб ти работят. Но след нея обикновено 2-3 часа не усещаш нищо в тази част на устата/лицето и всичко, което погълнеш изтича навън без да разбереш. И казваш, че не искаш лидокаин, ами другата там, някакво Форте е (по-силна).
Това е за сега от мен. Ако нещо друго те интересува питай патилото. Дотук всичко е от личен опит.![]()