Цитирай Първоначално написано от vikipf
За истинския меломан граници няма, това, че поп музиката не се слуша на албуми, а на готово поднесени парчета, е друг въпрос.
Не съм съгласна с това ти твърдение, защото не можеш по никакъв начин да ме убедиш, че слушаш всяка една песен от твоите 35 дискографии (примерно). Има албуми както на Whitesnake, така и на Linkin Park, в които има както и страхотни песни, така и такива, които просто като чуя интрото, ми става лошо. За мен събирането на дискографии си е чиста проба колекционерство, но не и доказателство, че си истински меломан. Това би могло да се докаже, с "притежанието" на няколко харддиска с музика, на които имаш не повече от 5-6 песни от един изпълнител/група, но песни, които наистина харесваш и слушаш.
Към това и беше насочен миналият ми коментар за началото на темата, което не беше никакво начало, ами отговор на въпрос, въртящ се в главата на автора. Просто съобщение за това, че колекционира музиката, за да я има, не за да я слуша.
Щом не мога да те убедя съжалявам. Има слаби песни в някои албуми, но все още не съм открил такива, които ме отвращават. Ииии Whitesnake и Licking Parк са точно поп-бандичките, за които говоря - чуваш песента по MTV и дрърпаш MP3.

Не съм слушал всички неща на Nadja, примерно, поради простата причина, че ги имам от по-малко от месец. А твърдението ти за интротата и не знам си какво показва колко 'истински' меломан си - аз 'харесвам' и 'слушам' отделно песни също като теб, но да споменем ли, че те са по 80%-90% от дискографиите.

А буутлезите са чиста проба колекционерство, да. Не стига, че имам студийния запис, не стига, че имам и запис на живо, ами тегля цели концерти. Че и ги слушам.

Ужас.

Аз теб няма да те убеждавам - ти си слушаш лигав поп, аз слушам моя музика. Да призная меломанството е чиста доза снобизъм - колкото и толерантен да съм към почти всеки стил, все още съм един сноб към MTV музиката.

А ако искаш да слушаш стойностен поп слушай Sophie Ellis-Bextor.