- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- обрязване
сигурно ще ви са стори тъпа тема (и то май си е тъпа тема) ама винаиг ми е било интересно каква е разликата между обрязано момче и необрязан до колкото зн било по хигиенично да си обрязан така ли е ? и има ли други предимства ?
Насилието никога не е решението,но е добра алтернатива
Никога не яж жълт сняг
Винаги помни ,че си уникален точно като всички останали
Да, свършваш по-бавно, защото губиш чувствителност в оная работа! А и според последните проучвания, ако си обрязан, шансът да хванеш ХИВ е по-малък, отколкото, ако не си. Защо е така, не знам....![]()
ами аз съм против рязането щом си се родил с кожа начи не трябва я махаш
KO6MARA GSI 16V RISSE
Е да ама когато се налага ...![]()
Кое го налага?Първоначално написано от boltt
![]()
и аз това са чудя кое се налага?Първоначално написано от amk933
Никога не яж жълт сняг
Вие сте много глупави,да си обрязан значи да си му отрязал главата на малкия...![]()
това не беше ли да си кастриран ?Първоначално написано от iwancho
![]()
Никога не яж жълт сняг
Обрязване не значи да му отрежат главичката на пениса.А кастрирането е с отстраняването на тестисите.Първоначално написано от rumcho
При обрязането се отстранява кожата от главичката.Предполага се, че е възникнало в Близкия изток и че е за избягване задържането на пустинния пясък между кожичката и члена
Няма религия, която да го налага!Първоначално написано от sladkata_bebz
Дори в Исляма не е задължително и не го пише в Корана, ами има отделни учения и пророци, които изповядват този ритуал. Също обрязването го е имало в древното християнство, а с Юдеизма не знам как стои въпроса. Виж за будистите знам, че не се режат.![]()
Може би не го правят всички,но силно вярващите в тези религии семейства,го правят от векове.В днешно време може би не го предпочитат младите семейства.Не знам за изсляма и юдаизма,но знам че около 40 % от католиците в света са обрязани.Сигурно с горните дне религии процентите са повече.Първоначално написано от amk933
Някой доста чете уикипедияПървоначално написано от sladkata_bebz
Да, обрязването е възникнало в Близкия Изток, точно заради там пустинния пясък (той пясъка навсякъде се вре). Представлява премахване на кожичката около главичката на члена (да не се бърка с кастрация, което си е чиста проба клъцване на топките). И не знам iwancho откъде има тая информация за главата на малкия ама... от къде ще пикаеш после, душко?
Обрязването е най-разпространено в исляма и юдеизма. В юдеизма е символ на връзката между Бог и Човек (пише го в Стария завет). Задължително е за всеки евреин.
В исляма не е задължително, не се споменава в Корана, а в преданието за Мохамед. Превърнато е в ритуал.
И въпреки че 40% от католиците по света са обрязани, това е забранено от папата. Християнството е единствената религия, която официално заклеймява тази практика. Но понеже го пише в Стария завет, някои католици продължават да го правят.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
кат чета са чуствам доста тъп повечето неща не ги бях чувал![]()
![]()
Никога не яж жълт сняг
http://en.wikipedia.org
Там има почти всичко. Ако не - питай батко си Google. :P
При вазектомията (кастрирането) не се отстраняват тестисите.Операцията се състои в това да се съединят краищата на т.нар. vas deferens, за да не се позволи на сперматозоидите да се движат от тестисите към пениса. Единствената разлика е , че в семенната течност няма да се съдържат сперматозоидиПървоначално написано от sladkata_bebz
Не е вярно.Първоначално написано от kalokairi
Кастрацията и вазектомията са абсолютно различни неща.
Кастрацията е пълно и необратимо, принудително прекратяване на функцията на половите жлези - тестиси при мъжките индивиди или яйчници при женските.
Съществуват 2 вида кастрации - оперативна и химична. При първата се извършва оперативно отстраняване на тестисите - орхиектомия или на яйчниците - овариоектомия. Прилага се при тежки и необратими увреждания, които сериозно застрашават живота и здравето на пациента, като злокачествените тумори, например.
Химичната се извършва чрез инжектиране на химикали, които избирателно подтискат образуването на полови хормони или неутрализират тяхното действие. Прилага се при дълбоки и необратими хормонални нарушения, които сериозно застрашават живота и здравето на пациента. В някои страни, като САЩ,изнасилвачите могат да избегнат затвора, ако се съгласят да бъдат кастрирани по химичен път.Химическата кастрация не е необратим процес тя изисква периодични инжекции за подържане на състоянието и следователно пълното съдействие на пациента.
Моя грешка съжалявамПървоначално написано от LadyDi
![]()
абе темата е за обрязване вии ми говорите за рязане на пишки и тестиси![]()
![]()
![]()
KO6MARA GSI 16V RISSE
Обрязването на главичката ли е или по точно на кожичката..?
Майка вчера ми рязправя че на някои "Мъже" като малки не са им таковали там кожичката и.. абе няква простотия ма са налагало после да се рязва леко за да може да се "бели" или там квот е..
Аз поначало съм ПРОТИВ обрязването..но всяка религия по свое му..
Искам да бъда..завинаги с тебе да бъда
Обичам те , винаги двама..до края
беэ теб да живея не зная..!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Защото любовта като цвете което вече не ухае,когато е в твоите ръце..!
Религията няма нищо общо с това, както обясних в един от предните ми постове. Иначе наистина има заболавания, коиито го налагат. Да не говорим, че по последни данни, ако си обрязан, хващаш по-трудно СПИН. Но пък за сметка на чувствителността...Първоначално написано от JoNsS
![]()
Напротив, има много общо с религията. Особено с юдеизма. Обрязването е задължително за всеки евреин.Първоначално написано от amk933
amk933, обрязването представлява премахването на кожичката, която покрива главичката на члена. Т.е., когато ти е отпуснат, няма кожа, която да покрива главичката. А сцепването, за което говориш, не е точно образване. Просто при някои мъже, тази кожичка е по-тясна и съответно члена не може да се забели, затова се налага лекар да я "сцепи". Но задължително лекар.
Първоначално написано от amk933
Приятел, аз пък мисля, че точно религията задължава това(поне в Турция и за мюсюлманите в България е така). В предишните коментари видях, че много вярващите правели това - не е вярно. Значи това се нарича сюнет и в Турция това е специален ритуал, както и за турците в България.
Моето семейство не е от най-вярващите мюсюлмани, обаче аз и брат ми сме обрязани. А и никой не ме е питал дали искам, защото тогава съм бил малък. Даже не знам точно на колко години, не ме и интересува де
Направо се учудвам когато вида такива прости хора, които си мислят, че обрязването е да ти отрежат главичката на пениса. Отстранява се само кожичка от главата на пениса... и това изобщо не пречи, даже е по-здравословно - http://e-vestnik.bg/6242
И да напиша като за последно, защото бях видял и такъв коментар. Това, че си обрязан не означава, че ще свършиш по-бързо по време на секс. Всеки човек си е различен. Това, че си обрязан не пречи изобщо на нищо.![]()
Има заболавания, при които се налага обрязване или частично обрязване. НЕ съм сигурен, но мисля, че при някои случаи на фимоза се налага.Първоначално написано от LadyDi
В юдеизма обрязването е задължително права си, но само там. Нито една друга религия не го налага изрично!
![]()