.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 62

Тема: обрязване

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Gunnercho0
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Религията няма нищо общо с това, както обясних в един от предните ми постове. Иначе наистина има заболавания, коиито го налагат. Да не говорим, че по последни данни, ако си обрязан, хващаш по-трудно СПИН. Но пък за сметка на чувствителността...

Приятел, аз пък мисля, че точно религията задължава това(поне в Турция и за мюсюлманите в България е така). В предишните коментари видях, че много вярващите правели това - не е вярно. Значи това се нарича сюнет и в Турция това е специален ритуал, както и за турците в България.

Моето семейство не е от най-вярващите мюсюлмани, обаче аз и брат ми сме обрязани. А и никой не ме е питал дали искам, защото тогава съм бил малък. Даже не знам точно на колко години, не ме и интересува де

Направо се учудвам когато вида такива прости хора, които си мислят, че обрязването е да ти отрежат главичката на пениса. Отстранява се само кожичка от главата на пениса... и това изобщо не пречи, даже е по-здравословно - http://e-vestnik.bg/6242

И да напиша като за последно, защото бях видял и такъв коментар. Това, че си обрязан не означава, че ще свършиш по-бързо по време на секс. Всеки човек си е различен. Това, че си обрязан не пречи изобщо на нищо.
    Значи виж сега. Моите познания на исляма, чисто като религия (аз съм апостолически християнин) и това, което сме учили в училище никъде не пише не дори и в Корана, че обрязването е задължително. Има отделни учители отделни проповедници и учения в исляма, които го налагат. Аз поне доколкото знам вие се делите на кюрди, сунити, шиити и т.н. Не ги знам всичките, нито знам кое как е при всяка група. Имам един въпрос: Какво ще стане, ако майка ти и баща ти не се съгласят да те обрежат? Чисто любопитство, ако искаш не отговаряй.

Втората ти част от поста предполагам, че не се отнася до мен, защото аз не казах, че обрязването е да ти махнат главичката. Някой друг го изтърси. Иначе, че е по-хигиенично - ок, както казах и шансът да хванеш СПИН се води, че е по-малък, но за сметка на това губиш чувствителност. Така че има и + и -. Пък и според мен е адски болезнено - кажи, ако не е така.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    В юдеизма обрязването е задължително права си, но само там. Нито една друга религия не го налага изрично!
    Католическото християнство официално го заклеймява. Което доказва, че това дали ще си обрязан зависи много от религията, която изповядваш.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    В юдеизма обрязването е задължително права си, но само там. Нито една друга религия не го налага изрично!
    Католическото християнство официално го заклеймява. Което доказва, че това дали ще си обрязан зависи много от религията, която изповядваш.
    Да но в ранното християнство, доколкото знам го има, а и Америка, която е една от най-големите католически страни го практикува доста. По желание на родителите е, но мисля, че не е никак малко разпространено.

Цитирай Първоначално написано от rumcho
    Цитирай Първоначално написано от boltt
    Е да ама когато се налага ...
    Кое го налага?
    и аз това са чудя кое се налага?
    Еми например: възпаление, поради мръсотия, късо гемче и когато не може да се забелва хубаво - ето кое го налага. А и естетически е по-добре. Аз съм обрязан поради възпаление и ми е супер. "Кое го налага?" Мислете, преди да задавате тъпи въпроси...
    Съжалявам, Админи и т.н., но ще използвам flood, тъй като видях няколко коментара от, изглежда, непросветени хора...

Цитирай Първоначално написано от sladkata_bebz
    Цитирай Първоначално написано от iwancho
    Вие сте много глупави,да си обрязан значи да си му отрязал главата на малкия...
    това не беше ли да си кастриран ?
    Обрязване не значи да му отрежат главичката на пениса.А кастрирането е с отстраняването на тестисите.

При обрязането се отстранява кожата от главичката.Предполага се, че е възникнало в Близкия изток и че е за избягване задържането на пустинния пясък между кожичката и члена
    ОМГ, при положение, че нищо не знаете, не говорете...
    1. Обрязването представлява премахване на кожата, която покрива главичката, а не отстраняване на самата главичка...
    2. Кастриране при хората няма. Кастрирането е при животните и(до колкото знам) представлява смачкване на тестисите с клещи(това при биковете, за кучета и т.н. не знам)
    3. "кастрирането" при хората се нарича ВАЗЕКТОМИЯ. Вазектомията представлява завързване на семенните канали на мъжката полова система...

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от noproblembitch
    Обрязване не значи да му отрежат главичката на пениса.А кастрирането е с отстраняването на тестисите.

При обрязането се отстранява кожата от главичката.Предполага се, че е възникнало в Близкия изток и че е за избягване задържането на пустинния пясък между кожичката и члена
    1. Обрязването представлява премахване на кожата, която покрива главичката, а не отстраняване на самата главичка...
    2. Кастриране при хората няма. Кастрирането е при животните и(до колкото знам) представлява смачкване на тестисите с клещи(това при биковете, за кучета и т.н. не знам)
    3. "кастрирането" при хората се нарича ВАЗЕКТОМИЯ. Вазектомията представлява завързване на семенните канали на мъжката полова система...
    Мисля, че имаш нужда да почетеш още малко преди да се изразяваш по този начин.
    Вазектомията - да, точно това представлява. Но за пореден път повтарям тя няма нищо общо с кастрацията. Кастрацията се нарича орхиектомия, представлява премахване на тестисите, а не смачкването им с клещи (wtf, каква е тази глупост?!).

FYI -> Кастрация - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...86%D0%B8%D1%8F
    Вазектомия - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...BC%D0%B8%D1%8F
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от heats
    Кое го налага?
    Ти май си мега прост... ако имаш фимоза?
    Спести определенията мега заобления. Да беше прочел темата. Аз писах, че ако имаш фимоза може да се наложи, но тук се обсъждаха религиозни мотиви. Много ги "обичам" такива месии като теб.

кат тие обрязъна оназ работа заприличва на тинике от сирени

Град
    Бургас
    Значи виж сега. Моите познания на исляма, чисто като религия (аз съм апостолически християнин) и това, което сме учили в училище никъде не пише не дори и в Корана, че обрязването е задължително. Има отделни учители отделни проповедници и учения в исляма, които го налагат. Аз поне доколкото знам вие се делите на кюрди, сунити, шиити и т.н. Не ги знам всичките, нито знам кое как е при всяка група. Имам един въпрос: Какво ще стане, ако майка ти и баща ти не се съгласят да те обрежат? Чисто любопитство, ако искаш не отговаряй.

Втората ти част от поста предполагам, че не се отнася до мен, защото аз не казах, че обрязването е да ти махнат главичката. Някой друг го изтърси. Иначе, че е по-хигиенично - ок, както казах и шансът да хванеш СПИН се води, че е по-малък, но за сметка на това губиш чувствителност. Така че има и + и -. Пък и според мен е адски болезнено - кажи, ако не е така.
    Това на какви се делим... честно да ти кажа и аз не знам Аз съм с турски произход, български гражданин(даже с ръка на сърцето мога да кажа че се чувствам българин!) изповядваш ислям.
    На въпроса ти ще отговоря това което мисля аз, няма да питам майка ми или баща ми. Според мен, ако не се съгласят ще се скарат с по-дъртите в нашата рода - дядки, бабки... Дано си разбрал/а какво искам да ти обясна

И втората част не се отнасяше за теб. Виждам, че си много информиран/а.

...аааа.... дали е болезнено... не знам, защото не се сещам

sex pleasure

Ами от гледна точка на удоволствието от секса с обрязан?
    Момичетата казват че е по "яко" с обрязан.Удоволствието било по голямо.Тук какво щe кажете?Аз не съм обрязан.БГ съм

Град
    My empire of Dirt.
    Мислех по едно време от чисто хигиенични подбуди да се обрежа, но се отказах. Хигиената не е само до това имаш ли или нямаш кожичка, хигиената е основно до теб самия.

Което не означава, че съм против.

Между другото чувствителност се губи не само поради факта, че се маха кожа, в която има лесновъзбудими нервни окончания, губи се и поради факта, че след като няма кожичка, която да обгръща члена ти, той свиква с постоянния допир.

това е гавра с човешкото тяло , как причиняват това на децата си чудя се що за родители са това

Цитирай Първоначално написано от Sportul
    това е гавра с човешкото тяло , как причиняват това на децата си чудя се що за родители са това
    Недей се изказва неподготвен като се не си се информирал!Айде кажи ми , ако детето/момчето има фимоза как да се оправи проблема без обрязване!?!? Аз съм на 19 год. и имах фимоза, наложи се обрязване.Бях мн скептично настроен, но с времето разбрах, че има само позитиви:по-голяма издържливост при секс, по-голяма хигиена, по-малък риск от различни видове болести(СПИН,баланопостит, ъзпаления и т.н.).Те хората(американци,араби,ев еи,турци) да не мислиш, че са глупави да се обрязват?!?! В Америка дори обрязват момченцата още на 1вата седмица, за да нямат проблеми с пишките си, когато пораснат! Аман от такива "разбирачи" като тебе. Като не сте запознати с някои неща, просто замълчете!!!!

Град
    My empire of Dirt.
    Имаме си много хубава тема тук.

Сега се сетих за нея, можем на първия пост да я сложим ако автора се сети.

Цитирай Първоначално написано от Ballbreaker
    Имаме си много хубава тема тук.

Сега се сетих за нея, можем на първия пост да я сложим ако автора се сети.
    Да,нека,който е против обрязването да прочете статиите, да разгледа снимките, да попрочете мненията и после пак да каже нещо...

Аман от такива "разбирачи" като тебе. Като не сте запознати с някои неща, просто замълчете!!!!
    Браво!Точно така!

Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от xavi
    Недей се изказва неподготвен като се не си се информирал!Айде кажи ми , ако детето/момчето има фимоза как да се оправи проблема без обрязване!?!? Аз съм на 19 год. и имах фимоза, наложи се обрязване.Бях мн скептично настроен, но с времето разбрах, че има само позитиви:по-голяма издържливост при секс, по-голяма хигиена, по-малък риск от различни видове болести(СПИН,баланопостит, ъзпаления и т.н.).Те хората(американци,араби,ев еи,турци) да не мислиш, че са глупави да се обрязват?!?! В Америка дори обрязват момченцата още на 1вата седмица, за да нямат проблеми с пишките си, когато пораснат! Аман от такива "разбирачи" като тебе. Като не сте запознати с някои неща, просто замълчете!!!!
    При мен се получи същото. Наложи ми се обрязване. Забравете религии и вярвания, човек трябва да се грижи за тялото си.
    И мацката беше по-доволна после и не говоря за издръжливостта само.
    1

I'd love to change the world.
    But I don't know what to do.
    So I'll leave it up to you.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Цитирай Първоначално написано от noproblembitch

Мисля, че имаш нужда да почетеш още малко преди да се изразяваш по този начин.
    Вазектомията - да, точно това представлява. Но за пореден път повтарям тя няма нищо общо с кастрацията. Кастрацията се нарича орхиектомия, представлява премахване на тестисите, а не смачкването им с клещи (wtf, каква е тази глупост?!).

FYI -> Кастрация - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...86%D0%B8%D1%8F
    Вазектомия - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...BC%D0%B8%D1%8F
    Точно за това съм сложил кастриране в кавички...

Кое го налага?
    и аз това са чудя кое се налага?
    ако се получи някоя инфекция/болест/замърсяване на пениса се налага обрязване
    BB BAI BAI AKO NE SYM TI KAZAL CHAO !

Голям фен Аватара на revolver
    По принцип се обрязва да не лъскаш бастуна,някои религий го налагат !Таже обрязването е било много на мода през 20,30 години на 20 век!Но аз съм ПРОТИВ!

Обрязването, както спомена колегата по-горе, се е зародило в близкия Изток поради причини с хигиената и климата. В момента не съществуват повечето от тези причина (поне тука) за обрязване, но вече са замесени традициите и религиите. Ако няма медицнски проблем, обрязването е загуба на време и кожа

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D
    Някъде бях чел, че след обрязването, главичката (по-точно една вена която заобикаля главичката) се е разширявало и така мацката се задоволявала повече.

Супер фен Аватара на Bixel
    Град
    Ямбол д'ге
    кат си тръгнал да режеж режи всичко :>
    GTA Stunting

Град
    Пловдив
    Ladydi... Искам да съм евнух и да се познаваме

А ти сигурно си мислиш,че животът е игра?
    Ако да, тя е доста хардкор игра.

Град
    My empire of Dirt.
    Цитирай Първоначално написано от Bixel
    кат си тръгнал да режеж режи всичко :>
    Като си режеш ноктите си отрежи пръстите.

На нео-нацистите - в Германия в периода на национал-социалистическото управление обрязването е било задължително поради хигиенични и медицински причини.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си