- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Хей ти, отдели 10 минутки и помогни на ближния със съвет :)
Ще ви разкажа една история... ще ви опиша една ситуация, която ме провокира да пиша в този форум с надеждата някой трезвомислещ човек да ми даде съвет....
Казвам се Мариана и съм на 20 години. Студентка съм и работя в една фирма от година и половина. Преди 8 месеца ме преместиха в друг офис. Тук се запознах с новите си колеги – все готини, млади хора. Направи ми впечатление, че двама от тях (той на 28г., тя на 34г.) имат по-специални отношения. Всички колеги шушукаха, че са двойка. Мен не ме е интересувало, така се коментираше. Дотук добре. Месец след като започнах работа в новия офис, въпросният господин, нека го наречем Ивайло, започна да се закача с мен. Погледи, закачки, шеги... постоянно се въртеше около мен, стараеше се да привлече вниманието ми. Това нещо ме дразнеше, защото знаех, че има връзка с друга колежка и се опитвах да игнорирам всичко това. Не след дълго, той е успял да ми намери личния телефонен номер и започнах да получавам смс-и с изключително силни и романтични думи.... Това ме ядоса. Помолих го да престане. Не исках да си имам проблеми. Не го харесвах. Той обаче продължи... Казвах ги 'Що за наглост е това? Приятелката му е в съседната стая..' ... Всекидневно се стараех да не говоря с него изобщо. Беше ми противен дори, че постъпва така. Всяка вечер получавах смс-и, в които казва, че не може да спре да мисли за мен, че усеща голямо напрежение, че има чувства... и т.н..... След няколко седмици в това положение, той излезе от офиса по работа и нямаше да се връща. Звънна ми, че ще дойде и ще ме чака и няма да тръгне без мен. Повторих му минимум 10 пъти, че не желая да излизам с него. Той се молеше като малко дете. 'Какво лошо има да пием по един сок и ще те изпратя?' Бях доста груба. Той не се отказваше... След 25-минутен телефонен разговор - Той: Моля те, моля те... какво толкова..., Аз: 'Не! Няма да стане. Не ми се моли. Колко пъти трябва да ти кажа, за да разбереш.'.... В интерес на истината май това амбицира повечето мъже хаха. В крайна сметка накрая се съгласих. Чакаше ме пред офиса. Валеше дъжд. Точно когато се качих в колата му пред нас мина колежката, с която смятах, че има връзка и спря. Гледаше ядосано. А Иво стоеше до мен, супер незаинтересован. Сякаш я намяше... Аз се почувствах тъпо. Попитах го какво ще прави сега, трябва да обяснява... а той надълго и нашироко ми обясни, че те са имали връзка преди 3 години, но всичко е приключило. Беше доста убедителен. Разказа ми цялата им история. Той е пожелал да се разделят. Изкара я много злобна и лъжлива... Аз не исках да знам. Казах му, че не е моя работа и не ме интересува, а той си разказваше... Каза ми, че тя имала връзка с друг мъж от 2 години, дори живеели заедно. А 'специалните отношения', които забелязвали всички в офиса са в следствие на това, че се познават от 5 години....
Естествено не му повярвах. Срещата беше кратка. Аз побързах да си тръгна. Държах се дръпнато. Не говорех много. Попринцип съм доста мнителна и определено не исках проблеми в работата. Той продължи да пише смс-и, да се обажда, да ме гледа с един смазващ поглед... Не хапваше нищо по цял ден. Беше нервен. Всички колеги го забелязваха. Беше като болен. Наистина изглеждаше влюбен. След време пак се видяхме. И продължихме да излизаме... Срещите зачестиха. Беше ми приятно с него. Той е готин тип. Нямах чувства към него. Виждахме се около 3 месеца. Всеки ден. По цял ден заедно на работа, вечер до 1ч.заедно... щом се разделим се обажда и си говорим докато заспим... сладко, а? Но не е имало нищо интимно между нас. Нито целувки, нито гушкане.. Аз се дърпах. Не бях сигурна, че е искрен. А и честно казано, не се усещах влюбена.... не усещах привличане.
Интересен факт е, че колежката ми спря да говори с мен. Гледаше ме злобно. Дори не отговаряше на сутрешния поздрав. Доста гадничко. Това ме дразнеше. И ме караше да се съмнявам в думите на Ивайло. Все пак, ако са приключили преди 3 години, защо тя се държи така? Той казваше, че го ревнува. Искала да се събират, но той не иска.
А аз често правех намеци 'Нели няма ли да се сърди?', 'Интересно ми е Нели какво мисли относно това, че се виждаме?' и т.н. А той всеки път реагираше сякаш няма нищо между тях.
Една вечер му казах, че е по-добре да спрем да се виждаме... 'очевидно е, че вие с Нели имате някакви отношения и аз не искам да се бъркам.' Той отрече. Каза ми, че се страхувал, че съм мъничка още и ако имаме връзка и един ден аз се събудя и реша, че не искам да бъда с него... той ще е съсипан. Искал да има дете скоро.... Откровения, които не бях очаквала в интерес на истината. Все пак ние дори не се бяхме целували?!
Дразнеше ме това положение. Усещах, че има нещо, което премълчава...
Един ден докато бяхме на работа, той излезе да обядва и си остави личния и служебния телефон на бюрото. Нямаше никого наоколо и ... се изкуших да проверя дали се чува с нея, исках да знам истината. Знам, че е ужасно. Никога не съм правила подобно нещо, дори не съм си и помисляла.... Но в това положение не можех да продължа.
Развръзката.
Телефонни обаждания към 'Агънце'. Смс-и от и към въпросната... Мили думички, повечето от нея, но и той беше изпратил няколко 'и аз те обичам'... Всички разговори с мен (ежедневно поне по 3 със средна продължителност 30 минути) и десетките смс-и бяха изтрити. Дори не беше запаметил номера ми в указателя. ..... Излишно е да казвам колко зле се почувствах. Вдигнах кръвно. Причерня ми. Едва успях да дочакам края на работния ден. Веднага след като си тръгнах, той ми звънна. Не му вдигах. Не исках да го чувам дори. Звънеше непрестанно. Накрая вдигнах и му казах, че не желая да говоря с него. 'Или бъди искрен с мен и ми кажи истината, или изобщо няма да говорим.' Опитвах се да се сдържа. Да не показвам колко афектирана съм. Той не разбираше какво се случва. В следващите няколко дни се чувствах ужасно зле. Разболях се. Не можех да спя. Не се хранех. Бях като призрак. Не можех да проумея как е възможно да е толкова двуличен и нагъл... и най-вече защо го прави? Какво печели от всичко това? Той звънеше. Пишеше смс-и. В работата изглеждаше като мен... съсипан. Искаше да се видим, да говорим. Твърдеше, че няма нищо общо с Нели. Имал чувства към мен. Искал мен. Няколко дни по-късно получих някакъв вид нервен пристъп или не знам и аз какво... зверска болка в главата, отзад на тила. Непрестанна. Невролога каза, че е в следствие на голям стрес и напрежение. Буквално се сринах. Досега не ми се е случвало подобно нещо. Ситуацията е ужасна. Ние сме заедно всеки ден, по цял ден.... Той не спира да твърди, че има чувства към мен. Не сме се виждали оттогава насаме. Обажда ми се всяка вечер. Говорим си общи неща.
Днес заминава на море. Искаше да отидем заедно, но аз му отказах естествено.
Не знам какво да правя оттук нататък... Лошото е, че той ми лиспва по някакъв странен начин... Бях свикнала да го виждам, да си говорим.... всеки ден. Сега ми е самотно и мрачно. Но знам, че лъже. Няма с какво да се оправдае. Чудя се... може би се страхува да не остане сам? Поддържа с нея някакви отношения... (просто е невъзможно да имат пълноценна връзка, защото той прекарваше с мен всеки свободен ден и час, а когато не бяхме заедно, си говорехме по телефона...) ..... не е сигурен в мен и не иска да рискува? Какво подяволите става?! Ако някой има логично обяснение и мнение по моя проблем – моля, пишете! Ще съм ви много благодарна... тази главоблъсканица ще ме убие..
Интересна историяКазваш че не си влюбена, но си
Оуу не мога да ти помогна! Чао
![]()
![]()
Аз съм 0409
Малееееее наистина много сложна ситуация...направо почти нерешима не знам какво да ти кажа..Мисля,че най-добре е да го оставиш и да му дадеш ад се разбере,че не искаш да се занимаваш повече с него без да му даваш каквито и да било обяснения,абе триеш го от живота си тотално колкото и да ти липсва.В офиса едно здравей-чао и това е нищо повече.Замисли се малко?! Ако те обича щеше ли да те няма в тел. указател?Щеше ли да има няква "Агънце"???щеше ли той да праща смс-и "И аз те обичам" ??? Не,нали?!Значи решението според мен е просто да го...заебеш с една дума
![]()
~OnLY HoUsE MuSIc-ThE TrUE MuSIc FoR PaRTy PeOPlE~
![]()
![]()
![]()
Прочетох историята ти с голям интерес ... а сега ето какво мисля: До колкото разбирам той може би самия не знае какво иска ... объркан е от случващото се ... както и ти ... и двамата според мен сте много объркани ... казваш, че не го харесваш, но уви след време според мен си се увлякла по него ... ето защо си искала да провериш телефона му, ето защо губиш толкова много нерви, ето защо ти липсва ... привързала си се към него .. и сега идва въпроса дали ако излезнеш с него и не поговорите открито няма да получиш отговорите, които търсиш?![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Когато говорихме по телефона, той продължи да лъже... казваше, че няма нищо между тях... Не си обяснявал защо така реагирам, защо му говоря така...
Още когато те е убеждавал да излезете е трябвало просто да му затвориш и да не се интересуваш повече от това. Ясно е, че колежката ви още има чувства към него. Може би той я е карал да ревнува или нещо подобно... Абе изобщо някакви игрички играе. Не е било хубаво да му ровиш из телефона, но поне си разблава истината. Това, което си открила, е било страшно гадно от негова страна. Хубаво е, че веднага си го зарязала. Та направо към съветите - не чакай никакво обяснение. Може би наистина си влюбена щом чак до неразположение стигаш. Не му се връзвай на извиненията и просто не му обръщай внимание. Спри да си тровиш дните и да се чувстваш зле заради всичко това. Просто мисли за добрата си работа и останалите си колеги и приятели. Времето ще ти помогне са преодолееш пречките и накрая мисълта ти за всичко това ще избледнее.
Do you know?..
Sometimes and Angels say lies...
Струва ми се че първо трябва да разбереш коя си ти всъщност и какво изпитваш.
abv01 айде спри се малко ... баси може ли в една тема да напишеш 3 мнения и трите да нямат никакъв смисъл ???![]()
![]()
![]()
По темата: Ами щом е продължил да те лъже и всичко останало ... може би е по добре да го осатавиш ... знам, че си се привързала, но би ли искала да излизаш с човек, който те лъже за всичко ??![]()
Priceless .. <3
Малко или много си се привързала към този човек. Но от друга страна не искаш връзка с него, защото е двуличен. Напълно разбираемоПросто намери сили да продължиш напред и според мен не ти трябва такъв човек - постоянно да те лъже
А и той явно обича друга
Забрави го!
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Ми опитай се да ни разбереш и тогава ще те оставим на мира ...Първоначално написано от abv01
![]()
![]()
П.С. Всъщност аз нямам и намерение да споря с тебе ...Просто е глупаво да си трупаш мнения от спам ...
![]()
![]()
Priceless .. <3
ами добре, кажи му, че си разгледала телефона му, тъпо е и може да не му стане приятно, но ще го забиеш поне, ще го поставиш на тясно, да видим тогава как ще отрече. Казваш че почти постоянно сте заедно, ако не говорите по телефона. Ами това наистина изглежда странно, но незнам, явно намира време и за нея. а пък това, което изпитваш, според мен е просто навик, свикнала си да бъдеш с него и сега ти е трудно да го преживееш, но ще мине, сигурна съм. Все пак казваш, че не сте имали никакви интимни отношения, така че е много по-лесно да го забравиш. мисля че добре ще е да си смениш номера, да го игнорираш напълно, да не разговаряш с него или пък просто си вземи малко почивка, отиди някъде да се разсееш и ще видиш колко бързо ще ти олекне. Моят съвет е да не мислиш за него повече.гледай напред
![]()
Истинско приятелство съществува, когато мълчанието между двама души е приятно...
Тия не е трябвало изобщо да те намесват в отношенията си. Не се впрягай и ги зае*и и двамата![]()
I roll big like a superstar
I smoke big like a superstar
Bitch I'm a superstar
Скучно му е и се зайграва с теб,но все пак опитайте да проведете откровен разговор.![]()
Кофти тръпкаЗащо наистина не вземеш да му кажеш какво си направила ? ... че си му разгледала телефона и си видяла съобщенията... Глупаво си постъпила от една страна, но пък от друга - поне си се уверила, че те лъже... Поговори с него и му кажи какво си направила да видим как ще се измъкне... Макар че наистина е доста странно - по цял ден сте заедно, а през останалото време говорите по телефона... тогава кога намира време за другата ?
![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Странно...
Казваш,че не те интересува по този начин...
Все пак обаче си се `сринала` защото си разбрала за `другата`..
Самата ти знаеш ли какво изпитваш към него?
По всичко личи,че го разиграваш...поне така изглежда.
След като толкова ти липсва обади му се...кажи му как се чувстваш.
Обясни му какво си разбрала,нека и той се опита да се...оправдае.
Наистина е кофти,че те лъже по този начин,но как да бъде сигурен в теб при положение,че му отделяш толкова време,а всъщност не искаш връзка...
Не знам...
Много са ви сложни отношенията и задължтелно трябва да поговорите сериозно.
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Аз имам едно въпросче - как ти звъни като ти няма номера в указателя? Да не би да го е запомнил или да е с друго име?! Иначе много интересна ситуация. И според мен със сигурност имаш много силни чувства към него щом се сриваш психически. Задължително говорете на 4 очи!!!
Точно това му казах и аз. Още в самото начало му казах, че не искам да се забърквам в подобно нещо, но той ме уверяваше, че няма нищо подобно...Първоначално написано от fenasf
След като видях телефона го питах защо ме замеси в това? Какво спечели от цялата история? Какво искаш от мен? А той казва, че не разбира за какво му говоря. "Искам теб. Не разбираш ли...((" ........
Знае ми номера наизуст. Много се притеснявам, че действително имам чувства към него... а най-лошото е, че го разбрах по тоя гаден начин....Първоначално написано от liubopitko
Първоначално написано от NeverTheSame
Да, може би така изглежда.. сякаш го разигравам. Но не мога да започна връзка с толкова много съмнения и въпросителни... А след тов, което видях... още повече.
Просто го усещах, че не е напълно искрен през цялото време... е чак такова нещо не очаквах...
Ние говорихме след случката с телефона му. Аз бях много ядосана. Казах му, че знам, че ме лъже. Споменах и Нели. Не съм казала директно какво съм видяла. Просто, че знам повече, отколкото си мисли и че добре се е прикривал в лъжите си, но не е преценил елемента "случайност" в схемата си.
Дори веднъж докато ми пращаше поредната доза сълзливи и прочувствени смс-и, му написах "Не ти вярвам, агънце", а той казва "Нели е записана така в телефона ми." Дали действително не се усети или просто се направи на разсеян не знам...
Ако може някой да ми даде разумно обяснение - защо толкова искаше да излиза с мен? Толкова настояваше... и продължава да ми звъни всеки божи ден и да твърди, че е влюбен в мен, ако има отношения с Нели след като очевидно тя го обича........
Подяволите в този офис се чувствам като в един безкрайно дълъг кошмар...![]()
Е в този случай наистина много кофти.
Често се случва така...да харесаш неподходящ.
И все пак все още има надежда...не го оправдавам младежа,ама все пак не си му давала нищо.
От друга страна пък,ако наистина имаше някфи силни чувства към теб,нямаше да му е нужно да търси и тази другата...Нели [нали така беше]
Вие двамата имате нужда от едно дъъъъъълго изясняване на чувствата,защото това положение изобщо не е добро.
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Добре дошъл/ла във форума!
Прочети и спазвай правилата : http://www.teenproblem.net/f/pravila.html
Писането на кирлица е задължително.
Punisherrr