.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Ако има някои адвокат/ка от форума да пише.....

Имам въпрос свързан с издръжката мога ли да осъдя баща ми да ми плаща издръжка според новия кодекс които флиза октомври 2009-та ще съм в уни 1-ва година .Бих могъл да дам повече подробности ако се налагат!
    She is the number one!!!!!!!!!!
    She is my baby!

Голям фен Аватара на NoOneElse
    Град
    И да дойдеш да ме окрадеш...
    Търсиш адвокат в teenproblem... на къде отиваш ти, може би!? По този въпрос и сам можеш да си отговориш, поразрови се малко...
    Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Не е ли това твърде богат опит?!?

Песимистът казал:
    -По-лошо не може да бъде!
    А оптимистът отговорил:
    -Може, можеee!

Цитирай Първоначално написано от NoOneElse
    Търсиш адвокат в teenproblem... на къде отиваш ти, може би!? По този въпрос и сам можеш да си отговориш, поразрови се малко...
    Виж въпроса е сложен моля те не флуди повече.
    She is my baby!

Град
    Ами като е толкова сложен, защо си го пуснал тука бе мой? (уточни си какво е "флууд" btw) Родителите ти са длъжни да те осигуряват до края на образованието ти, или до навършване на 18 годишна възраст. За да изплаща издръжка баща ти, трябва да е разведен с майка ти, но тази издръжка ще се изплаща само до навършване на пълнолетие. Друг начин няма мой, свиквай, това е живота на "възрастния" човек ....
    Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Не е ли това твърде богат опит?!?

Песимистът казал:
    А оптимистът отговорил:
    -Може, можеee!

Ами като е толкова сложен, защо си го пуснал тука бе мой? (уточни си какво е "флууд" btw) Родителите ти са длъжни да те осигуряват до края на образованието ти, или до навършване на 18 годишна възраст. За да изплаща издръжка баща ти, трябва да е разведен с майка ти, но тази издръжка ще се изплаща само до навършване на пълнолетие. Друг начин няма мой, свиквай, това е живота на "възрастния" човек ....
    Явно не си запознат моля те не се меси повече тъи като изобщо не знаеш за какво става въпрос виж този линк
    http://dnes.dir.bg/2009/06/12/news46...html#sepultura
    She is my baby!

Град
    Хубаво ми го даваш тоя линк, но направи ли си труда да го прочетеш и осмислиш. Както и да е, дано някой 12 годишен е по-запознат. А и този закон е на второ четене, има да минава вето и държавен вестник, тъй, че ... ма оправай се сам, щом не щеш помощ.

Песимистът казал:
    А оптимистът отговорил:
    -Може, можеee!

Хубаво ми го даваш тоя линк, но направи ли си труда да го прочетеш и осмислиш. Както и да е, дано някой 12 годишен е по-запознат. А и този закон е на второ четене, има да минава вето и държавен вестник, тъй, че ... ма оправай се сам, щом не щеш помощ.
    1-во закона е приет , второ от октомври започва да бъде активен..... явно не си чел пак.
    She is my baby!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Въпросът хич не е сложен, стига да си запознат. Така, не по новия кодекс, дето идва, а още по този баща ти Е ДЛЪЖЕН да плаща издръжка, докато ти не завършиш висшето си образование, т.е. докато учиш, той е длъжен да плаща. Единствено не важи, ако го караш задочно. Това е по темата. 100% съм сигурен.

Град
    Оххх човеек...
    мога ли да осъдя баща ми да ми плаща издръжка
    Кодексът предвижда и задължения за децата - те са длъжни да уважават своите родители
    Явно имаш някакъв проблем с баща си. Повече няма да се "меся", това е последен коментар...

EDIT: Ето ти едно съдебно решение по новия Семеен кодекс, той не е още приет, но е успешно приложен в Районния съд в Севлиево.

Песимистът казал:
    А оптимистът отговорил:
    -Може, можеee!

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Въпросът хич не е сложен, стига да си запознат. Така, не по новия кодекс, дето идва, а още по този баща ти Е ДЛЪЖЕН да плаща издръжка, докато ти не завършиш висшето си образование, т.е. докато учиш, той е длъжен да плаща. Единствено не важи, ако го караш задочно. Това е по темата. 100% съм сигурен.
    Ясно не го знаех това за сегашния ! Мерси!
    She is my baby!

Град
    Цитирай Първоначално написано от sheisthenumberone
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Ясно не го знаех това за сегашния ! Мерси!
    Много бавно загряваш, това го написах във втория си коментар...
    А ... и надявам се да правите разлика между изплащане на издръжка (която се осъжда от съда) и осигуряване . Товa което е написал "amk933" всъщност е за осигуряване, не за издръжка...виждам, че сте по-напред от мен, така че успех!

Песимистът казал:
    А оптимистът отговорил:
    -Може, можеee!

И адвокатки няма, както и директорки и т.н.
    Audio ergo sum

Град
    Цитирай Първоначално написано от ArrowsOfDeath
    И адвокатки няма, както и директорки и т.н.
    Прав си, че няма адвокатки, директорки и колежки, но кой да учи български език....

Песимистът казал:
    А оптимистът отговорил:
    -Може, можеee!

Супер фен

Re: Ако има някои адвокат/ка от форума да пише.....

Цитирай Първоначално написано от sheisthenumberone
    Имам въпрос свързан с издръжката мога ли да осъдя баща ми да ми плаща издръжка според новия кодекс които флиза октомври 2009-та ще съм в уни 1-ва година .Бих могъл да дам повече подробности ако се налагат!
    И да можеш, няма да стане без адвокат. Така че те съветвам да потърсиш. Фактите и обстоятелствата около случая ще ти бъдат изяснени, също така ще ти бъде осигурено и процесуално представителство в негово лице. Успех

здравей, баща ми е адвокат и ще го питам и ще ти отговоря

Можеш да. Имаш право до навършване на 26 годишна възраст при условие, че учиш редовно във ВУЗ. За целта ще ти трябва advocatus, но не си мисли, че издръжката е кой знае колко. Българското съд повече от 60-80 лв шанс да ти присъди. Пък и от значение са финансовите възможности на баща ти. Не реалните, а тези, които ще успееш да докажеш в съда.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си