Цитирай Първоначално написано от OneGirl
Цитирай Първоначално написано от amk933
Сещам се за един вариянт в момента. Не съм сигурен, че е той, но е вероятно. Ти си за офталмолог.

Предполагам очила не носиш? Казваш, че виждаш размазано понякога на далече! Така.
Мозъкът има функцията да компенсира разликата от няколко диоптера или това е така нареченият скрит диоптер. Да де обаче за да компенсира тази разлика се изисква мозъчно усилие, да го наречем. И това усилие непрестанно, води до боли в главата. ОСобено, ако е на лявото око, нещата пасват идеално.

Съветът ми е да отидеш на офталмолог първо. НО! Искаш да ти разширят зениците и тогава да ти правят компютърна диагностика. Без разширени зеници скрит диоптер не се хваща. Ако на офталмолог не излезе нищо (нямаш диоптер, в което се съмнявам, но е възможно) отивай на невролог. Това са специалистите, които се занимават с мозъка и нервната система. Има куп възможности. Там вече не ги знам какви са, защото това е тъмна индия за мен (грубо казано). А и по-отгоре ли те боли или по встрани над ухото?
Да прав си очила не нося. Боли ме по-отгоре, понякога и над очите.

Благодаря ти, че ми отговаряш.
Няма проблем.

Ами най-добре на очен/офталмолог. Попитах те за това къде те боли защото частта от мозъка отговаряща за зрението (Occipital lobe се казва) се намира леко встрани.