- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- За уроците и нуждата от тях?
Смятате ли, че е задължително да се ходи на уроци за кандидатстване или можем да се подготвим и сами, стига да имаме желанието?
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
не мисля .. баща ми е добър по математика, а майка ми по български и смятахме да ми помагат вместо да ходя на уроци.обаче стана към средата на 7 клас (началото на 2ри срок) и се видя че няма резултат и се наложи да ходя на уроци.отидох и веднага наблъсках само 6 6 6 6 6 по мат и БЕЛ въобще адски много ми помогнаха и съм на мнение че не са задължителни но са от ГОЛЯМА полза![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Aз ходих от началото на 7 клас и ОСОБЕНО МНОГО ми помогнаха и влезнах в ПГ С А Г Пловдив.![]()
Аз не съм ходила на уроци, в часовете по БЕЛ не пишех в часИзкарах 5.393 на изпита по БЕЛ, 4.929 по Математика и 5.16 по Математика в НПМГ. Сега съм там.
Иначе, за матурите все пак е редно да посетиш поне един курс по БЕЛ , и по избираемия предмет.
„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал
Според мен има нужда от уроци.
В училище не се преподава целият материал, който е нужен за кандидатстването.В училище всичко е сбито и съкратено.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
По принцип уроците не са задължителни, това всеки си го преценява сам - дали има нуждата, както и възможността разбира се да посещаваПреди 2 години когато бях 7-ми клас ходих на уроци, да, посещавах и БЕЛ и Математика, страшно много ми помогнаха и изкарах високи оценки на изпититем та сега и аз съм в ЕГ Пазарджик
От уроците наистина има полза, но ако и ти самият положиш труд и старание, както и да си ориентиран към целите си
Много зависи и от учителите де, защото все пак има и такива, които взимат парите и не ти дават чак толкова много знания..
Но все пак повечето не са такива, има полза от уроците и те няма да навредят на никой
![]()
Значи аз кандидатствах тая година и тръгнах на уроци в началото на 2 срок, но като преди тва по математика майка ми ми помагаше, а и аз решавах допълнително. Полза имах от уроците по БГ, защото ми обясни някои правила, но по матем можеше и да не ходя, щото майка ми можеше да ми ги обясни горе- долу. Мога да ти кажа, че ако си умен, слушаш в час питаш ако не разбираш и се занимаваш допълнително у вас с решаване на сборници и т.н. - ще успееш и без уроци. Те могат да ти дадат + 0.100, 0.200 стотни към оценката![]()
Аз съм на същото мнение !Първоначално написано от LovelyGirl
![]()
Нужну са , ако искаш да влезнеш в хубаво училище.
Съвет от мен - не ги почвай посредата на годината, аз направих тази грешка и толкова материал имах да уча, който не бяхме даже чели в училище...
Усмихвайте се бе, хора ^^
Be the change that you want to see in this world ;]]
разбира се, че НЕ е нужно да ходиш на уроци, ако си учил системно през годините и се стараеш в къщи, не виждам причина да ходиш на уроци
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
аз ходих на уроци само по мат., а по БЕЛ си се справих без уроци!![]()
Не е важно от къде ще тръгнеш, важно е да знаеш на къде отиваш!!!
http://angel4etogeri.blogspot.com/
Ще си ебете майката при всички случай за тва не се впрягайте![]()
phah
Кандидастване къде? В университет или след 7 клас?
- Ако е за кандидатстването в университет - определено е нужно да се посетят частни уроци, за да се представиш повече от перфектно, т.е да имаш възможност навсякъде да влезеш. Правото на избор е много важно нещо.
- За кандидатстването след 7 клас - зависи. Примерно, аз изкарах прилични оценки на изпитите, дори по математика, която ми е супер слабия предмет, а не съм ходила на уроци. Повечето ми приятелки, които пръснаха една камара пари, изкараха почти колкото мен. Въпреки, че не съм ходила на частни, пак имах възмжност да вляза, където си поискам. Но пък в Русе не мисля, че има добри частни учители. Докато в София, ВЕДИ могат да те подготвят максимално добре и наистина парите, които даваш, да си заслужават.
Тиии овцо не се впрягай ...Първоначално написано от balon4eee
Уроците не са задължителни, но са един голям + !
А ако се комбинират с малко четене стават два големи +са :P
НЗ мен ме скъсаха от уроци но си струваше
Според мен уроците за кандидатстване след 7 клас са си нужни.Все пак това са по-малки деца, повечето не са чак толкова добре с правописа(все пак за изпита се изисква по-високо ниво).Може би съм на това мнение, защото аз канддидатствах още, когато на изпита по литератира се пишеше есе или съчинение...забравих вечеи на уроците пишех теми, после разработвах и т.н.От там наистина много се ограмотих и съм много благодарна на учителката ми.Уроците по математика също са много важни.Все пак, като ходиш на уроци ти се отделя внимание само на теб и винаги, когато нещо не разбираш ще ти бъде обяснено 100 пъти, без да се съобразяваш с никой...Има си и деца, разбира се, които не се нуждаят от уроци.
Относно уроците за ВУЗ съм на мнението, че уроците не са толкова задължителни.Естествено зовиси и от предмета, по който ще се явяваш.Аз примерно не ходих на уроци, готвих се вкъщи и по история и по български.Много мои познати ходиха на уроци и изкараха доста ниски оценки.Аз още на предварителния през април изкарах висока оценка, а тези от уроците имаха 3ки...Затова, ако човек се е амбицирал и е разбрал, че трябва да се учи значи уроците са излишни.А и един такъв курс по история, на който ходиха 3 мои приятелки струва 3000 лв.
No MaN, No CrY!!!
\m/
еми ако си разбира6 уроците тогава засто да ходи6 на 4астни уроци![]()
![]()
![]()
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
Защото на уроците те подготвят по-добре отколкото в училището. Повечето учители карат през пръсти, докато тези на частните уроци не. Казват ти нещо допълнително, нещо, което ще се падне на изпита. Обесняват по-добре. И не, без частни уроци не може.Първоначално написано от SkiCatA
сестра ми преди 86597 години като беше 7ми клас не ходеше на уроци и пак си влезе в Егив ПловдивПървоначално написано от PurpleDream
![]()
но трябва да си учиш задълбочено и да четеш допълнително
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
аз без да ходя влязах в ПГСАГ .. набутала си сеПървоначално написано от iwancho
![]()
Естествено, че не е задължително. Ако смяташ, че се справяш отлично с материала, който ти преподават в училище, и че е достатъчен, няма нужда. Аз например в 7 клас ходих на уроци и по български и по математика. Скъпичко е, но не съжалявам.
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Уроците да един голям плюс. Поне за мен бяха огромен.![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Тази година ще се записвам на уроци по математика.
От миналата година ходя по английски.
От голяма полза са уроците.![]()
За мен посещението на уроци особено за изпита след 7 клас е безсмислено.Човек има ли желание ще си се подготви идеално сам.Без уроци балът ми стигаше и за най-елитното училище в града ми, въпреки че аз се записах другаде. Хора, които ходеха на уроци, имаха 3-4.
Две хубави очи. Душата на дете в две хубави очи-музика, лъчи. Не искат и не обещават те...
е то не е казано, че като тръгнеш на уроци и по 1 час там ти стига и във вкъщи нищо не правиш трябва и от самия човек желаниеПървоначално написано от SummerRain
а при тебе случая може да е такъв че просто ти е заложено да можеж да решаваш задачив моя клас имаше няколко такива
![]()
![]()