Според мен уроците за кандидатстване след 7 клас са си нужни.Все пак това са по-малки деца, повечето не са чак толкова добре с правописа(все пак за изпита се изисква по-високо ниво).Може би съм на това мнение, защото аз канддидатствах още, когато на изпита по литератира се пишеше есе или съчинение...забравих вече и на уроците пишех теми, после разработвах и т.н.От там наистина много се ограмотих и съм много благодарна на учителката ми.Уроците по математика също са много важни.Все пак, като ходиш на уроци ти се отделя внимание само на теб и винаги, когато нещо не разбираш ще ти бъде обяснено 100 пъти, без да се съобразяваш с никой...Има си и деца, разбира се, които не се нуждаят от уроци.
Относно уроците за ВУЗ съм на мнението, че уроците не са толкова задължителни.Естествено зовиси и от предмета, по който ще се явяваш.Аз примерно не ходих на уроци, готвих се вкъщи и по история и по български.Много мои познати ходиха на уроци и изкараха доста ниски оценки.Аз още на предварителния през април изкарах висока оценка, а тези от уроците имаха 3ки...Затова, ако човек се е амбицирал и е разбрал, че трябва да се учи значи уроците са излишни.А и един такъв курс по история, на който ходиха 3 мои приятелки струва 3000 лв .