.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

растеж на тялото?

кога приклучва растежа на тялото (при момчетата) ?

Вие можете да си растете до 20 - 21 =)

Цитирай Първоначално написано от Adda
    НИКОЙ не расте до 20
    Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!

Цитирай Първоначално написано от eXpl0d3
    Цитирай Първоначално написано от Adda
    НИКОЙ не расте до 20
    ам... не знам, не съм момче, но пък знам че растете доста повече от нас
    както и да е...

мисля че до 17-18 ..

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Цитирай Първоначално написано от Glamm
    мисля че до 17-18 ..
    и аз така мисля
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Мега фен Аватара на ameli
    най-много до 20 .. при всеки си е различно
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    До колкото знам аз е до 20..и в учебници така съм чел, и така са ми казвали..може и да бъркам.

Супер фен Аватара на aloveyou
    Град
    Русе
    Аз знаех,че е момчетата растат до 20 годишна възраст,но не бях сигурна,и затова се поразрових в нета и виж какво намерих.

В пубертета, когато настъпва половото съзряване, се наблюдава така нареченият ръстов скок. При момичетата той е на 11-12 години, ръста се увеличава от 6 до 11 см годишно. При момчетата половото съзряване настъпва по-късно - на 13-14 години, и прибавката в ръста през този период съставлява от 7 до 12 см годишно. Обикновено към 15 години девойките имат вече окончателния си ръст, а момчетата продължават да растат много интензивно и го достигат към 19-20 години.
    Разбира се, всички деца растат по-различен начин.
    Темповете на растеж на детето се определят от способността на хипофизата да произвежда в нужното количество хормона на растежа, отговарящ за ръста и правилното развитие на скелета и мускулната тъкан. Това е белтък, който се състои от 191 аминокиселини. Най-много хормон на растежа се освобождава през нощта, по време на сън, и само неголямо количество - през деня.

Дано съм била полезна
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

аз бях чувал,че растежът приключва 20-21 може при някои да има и малки отклонения,доколкото знам

А дано, че сегашните ми 184см нещо не ме удовлетворяват в последно време
    Audio ergo sum

Зависи кога навлезеш у пубертету и кога излезеш от него. Тялото се оформя до 20 годишна възраст, за жените 17-19... Но разликата в ръста е минимална. Просто наедрява човек.

Цитирай Първоначално написано от aloveyou
    Аз знаех,че е момчетата растат до 20 годишна възраст,но не бях сигурна,и затова се поразрових в нета и виж какво намерих.

В пубертета, когато настъпва половото съзряване, се наблюдава така нареченият ръстов скок. При момичетата той е на 11-12 години, ръста се увеличава от 6 до 11 см годишно. При момчетата половото съзряване настъпва по-късно - на 13-14 години, и прибавката в ръста през този период съставлява от 7 до 12 см годишно. Обикновено към 15 години девойките имат вече окончателния си ръст, а момчетата продължават да растат много интензивно и го достигат към 19-20 години.
    Темповете на растеж на детето се определят от способността на хипофизата да произвежда в нужното количество хормона на растежа, отговарящ за ръста и правилното развитие на скелета и мускулната тъкан. Това е белтък, който се състои от 191 аминокиселини. Най-много хормон на растежа се освобождава през нощта, по време на сън, и само неголямо количество - през деня.

Дано съм била полезна
    Какво друго да кажа освен перфектно ..
    един въпрос само:
    Има ли начин да се накара хипофизата да произвежда повече хормони
    Аз съм на 17 и съм 178 и неми трябват повече см питам от любопитство

Супер фен Аватара на aloveyou
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от bbbsheva
    Цитирай Първоначално написано от aloveyou

Дано съм била полезна
    Какво друго да кажа освен перфектно ..
    един въпрос само:
    Има ли начин да се накара хипофизата да произвежда повече хормони
    Аз съм на 17 и съм 178 и неми трябват повече см питам от любопитство
    Хормонът на растежа (Растежният хормон е протеин. Той е главен участник и регулатор на растежа и метаболизма в човешкото тяло. Представлява интерес като медикамент, използван при хора и животни. Секретира се през целия живот на индивида. Наименованието "соматотропин" е с гръцки произход и означава телесен растеж.) се произвежда от хипофизната жлеза. Тя е овално тяло, разположено в ямка на черепната основа, наречена "турско седло". Посредством краче се свързва с областта на главния мозък, наречена хипоталамус. Жлезата има овална форма – дължина 8-10 мм., ширина 12-15 мм., височина 5-6 мм. По отношение на теглото си показва големи индивидуални различия. При мъжа тя тежи средно 0.6 г. При жените през време на бременност се увеличава и след раждането не се връща към първоначалното си състояние

Растежът е сложен процес и изисква координирано действие на редица хормони. Главната роля на растежния хормон е да стимулира телесния растеж, предизвиквайки отделяне от черния дроб и стимулира пролиферацията на хондроцитите (хрущялните клетки), което води до растеж на костите. По този начин, чрез диференциация на хондроцитите, се извършва директното повлияване на растежния хормон (РХ) върху растежа на костите. IGF-I има ключова роля и в мускулния растеж.

Дано тази информация ти свърши работа
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Супер фен
    На 20 години е окончателно за ръста.

ми най вероятно до 19-20 години ...
    винаги има две мнения .. -моето и грешното ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си