- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Абе много ли е лошо че
... уча в училище което като завърша не излизам с професия сещате ли се ? Принципно паралелката ми е с насоченст към право ама завършвам и фактически нищо не мога да работя ..Много ли е лошо това ? Имам си амбиции да уча задължително висше след това ама все пак кой знае кво ще стане ... чак сега се замислих
![]()
phah
Че то май навсякъде е така,без няколко техникума.
Училището дава знания,университета - професия,която не е задължително да е по изучаваното![]()
и аз така мисляПървоначално написано от fifinkathefreak
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
м да ама например ако бях в Ломоносов да речем, то не е техникум училището и като завърша си излизам метафизик или нещо подобно и мога да си направя веднага оптика примерно и да си работя в нея и да следвам след тва ... поне 1 приятелка учи там и така ги вижда нещата ...
phah
Аз уча в ПГ по икономика и си имам професия след като завърша. Това беше главната причина, заради която предпочетох тази гимназия пред другите. Иначе винаги можеш да си получиш професия в университета, но така си е по-сигурно.
Audio ergo sum
Да, лошо е.... да си мислила преди
Memories, sharp as daggers, pierce into the flesh of today...
На мен ми казваха за средното да не се узорвам много,защото Висшето е това,което ни е важно,там дипломи,знания,бележки ала-бала.
Така че споко.![]()
"Аз съм това,което оцелее от мене."
Ъм...точно,защото висшето е важно дипломата ти от средното трябва да ти е много добра.Така,че...как така да не се узорваш много?Първоначално написано от sulley
Нали трябва да имаш хубава диплома.Как ще стане без учене?
![]()
Няма техникуми вече, има професионални гимназии. И изобщо не мисля, че е лошо, че излизаш без професия. В днешно време без висше си за никъде. Единственото, с което би ти помогнало обучението в професионална гимназия, е със знания в дадената сфера и ще ти е по-лесно да завършиш висше.Първоначално написано от balon4eee
Общо взето без да учиш до 7ми клас ... най-мн в 7 де , не можеш да идеш в хубаво училище, без да учиш по време на средното няма да имаш хубава диплома за вишето, без да учиш по време на вишето няма да си взимаш изпита ... с две думи ... ТРЯБВА ДА УЧИШ ;d няма айляк , братПървоначално написано от SuNsEt
![]()
Усмихвайте се бе, хора ^^
Be the change that you want to see in this world ;]]
Какви техникуми?
Техникуми няма от 4-5 години.Всичко е професионална гимназия...
Не мога да те разбера, как излизаш без професия?
Ако си приета професионално образование(демек си кандидаствала за някое училище), ще имаш Професионално образование, вече ако училището ти и специалността ти предлага, можеш на държавен изпит да се явиш (след 12-ти клас).Ако го вземеш, получаваш едно кирливо свидетелство.
Какви професии, какви 5 лева?
Ако мислиш да учиш висше, тая професионална диплома, просто няма да ти послужи за нищо, ако завършиш висше де![]()
Първоначално написано от AnincetoSexy
Че то хората университети завършват и пак излизат без професии, какво си се притеснила за гимназията) раничко ти е
ASL - 22 M PLOVDIV
# # #
Първоначално написано от momchence_89
и азПървоначално написано от PurpleDream
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Какво му е лошото? Ми те всичките езикови и математически гимназии и СОУ-та не дават никаква професия, но много хора се насочват натам.Първоначално написано от skailer
![]()
Ако не учиш за висше не е лошо,а направо трагичноАма ако си влезнеш в университет нямаш проблеми.
![]()
Училищата не дават професии. Дори със свидетелство от професионална гимназия доста трудно би си намерила работа по въпросната специалност.
Две хубави очи. Душата на дете в две хубави очи-музика, лъчи. Не искат и не обещават те...
Не съм на 100% сигурен, но казаха по новините,ама беше отдавна юли месец, че тея които са завъшили ветеринарна медицина, лаборант и там паралелките в такива гимназии могат да работят това което са учили без да изкарват висше образование, но ако греша нека ме поправят! А и тука в България само с висше образование може да се реализираш по някакъв начин и да изкарваш нормални пари..това е моето мнение !
Еми лошо е.., но с връски можеш да си намериш работа и без професия..
![]()
![]()