.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

3 месеца не ми е идвало...от какво може да е?

...az sum na 17 i sum devtvena (ne sum spala s mom4e) ...no sama si skusah himena :S stana dokato mastrubirah s vibrator predi 2 godini....neznam kak stana,ne po4uvstvah bolka..imam i nqkvo bqlo te4enie ot 1 godina ve4e...i shte hodq na lekar..shte mi e za purvi put i mnogo se pritesnqvam....nqkoi moje li da mi kaje kak minava pregleda pri ginekologa (sry za tupiq vapros) ..no mi e za purvi put i trqbva da se podgotvq ...i kakvo moje da mi ima

Ти хубаво си на 17 ама пишеш като 11 годишна иначе няма какво да се притесняваш от доктора толкова жени са минали през ръцете му...ти не си по различна от другите които ходят при него отиваш преглежда те и повече никога не се виждате до края на животите ви : ) от край време тука само за бяло и червено течение се приказва поразгледай малко : )

А сега по твоя въпрос : ) рових се в гугул и ето какво открих чети:

Най-често бяло течение от влагалището се наблюдава при специфични и неспецифични възпалителни заболявания, при ракови заболявания на половите органи, при еднокринни разстройства и при някои нарушения в обмяната на веществата, при неправилно положение на матката, при неспазване на добра лична хигиена и др.
    Различават се следните видове бяло течение в зависимост от това, от коя част на женската полова система произхожда то:
    Вестибуларно бяло течение. То произхожда от лигавицата на преддверието на влагалището и се среща най-често при нарушена лична хигиена, при възпаление на вулвата, при захарен диабет, при самозадоволяване и др.

Влагалищно бяло течение. То произхожда от лигавицата на влагалищната стена и може да се дължи Както на възпалителни, така и на невъзпалителни Процеси. Възпалението може да се дължи на действието на различни микроорганизми: гонококи, ши-гели, стафилококи, ешерихия коли и др. Сред причините от невъзпалителен произход, които могат да до-ВеДат до поява на влагалищно бяло течение спадат:
    навлизане в препубертетен или в пубертетен период повишена секреция на естрогени и др.

Бяло течение от маточната шийка. То се наблюдава при болестни процеси, ангажиращи шийката на матката, например при гонорейна инфекция.
    Маточното бяло течение е обусловено от болестни процеси, засягащи най-вече маточната лигавица. Най-често се касае за възпаление от гонореен, туберколозен или септичен характер.
    Бяло течение, дължащо се на болестен процес в маточните тръби, се среща много рядко.
    Най-чести са вестибуларното и влагалищното бели течения, обусловени от неспазването на добра хигиена или от наличие на възпалителен процес. Значително по-рядко причина за вестибуларно или влагалищно бяло течение са туморни образувания.

Характерът на бялото течение (количество, консистенция, цвят, мирис) до голяма степен може да подскаже на специалиста-гинеколог какъв е произходът на течението. Точната диагноза обаче може да бъде поставена с помощта на микроскопско и на бактериологично изследване на влагалищния секрет, както и с помощта на специална апаратура.

Основното в лечението на бялото течение е отстраняване на причината за него. От изключително значение е да се спазва изрядна лична хигиена, особено на половите органи. Храната трябва да бъде висококалорична, лесноусвоима и богата на витамини. При възпалителен процес на влагалището нерядко много ефикасни се оказват влагалищните промивки със запарка от цвят на лайка и сода за хляб, както и тези със смрадлика.

Към хомеопатичните лекарства, намиращи най-често приложение в лечението на гениталните инфекции (самостоятелно или в комбинация с алопатични медикаменти) спадат:
    - «Креозотум» в разреждане 9 или 15 СН, 3-4 пъти дневно. Този медикамент повлиява
    много добре генитална инфекция, предизвикваща появата на обилно, дразнещо и разраняващо бяло течение с неприятен мирис. Често е налице кървене и жълто оцветяване на бельото. Чувството за парене и щипене се засилва при уриниране.

- «Арсеникум албум» в разреждане 9 или 15 СН, 3-4 пъти дневно. Бялото течение, което се влияе от това лекарство, е по-оскъдно, но по-силно дразнещо и по-парещо от предишното. Налице е и силна обща слабост и отпадналост.

- При зеленикаво течение, което пари, дразни и сърби, влошава се през нощта и често се съпровожда от изпотяване, най-подходящ за приложение е „«Меркуриус солубилис» в разреждане 9 или 15 СН, 3-4 пъти дневно.

- Когато се касае за гъсто, точещо се, жълто на цвят течение, лекарят-хомеопат избира между «Хидрастис» и «Калиум бихромикум» в разреждане 9 или 15 СН, няколко пъти дневно. Това, кой от тях ще бъде предпочетен, зависи от другите характеристики на гениталното възпаление и от индивидуалните особености на организма.
    За да има траен ефект от хомеопатичното лечение, лекарят-хомеопат за всяка своя пациентка избира индивидуален медикамент, който лекува организма като цяло и който е съобразен с физическите и психичните особености на болната, с другите болестни тенденции и с наследственото предразположение

Извода какъв е да си миете МАНДИТЕ щото ще имате такива проблеми бай дъ уеи вижте какво пише при самозадоволяване и др.

КАК ДА ТИ ГО КАЖЖАА ... ЗАБРЕМЕНЯЛА СИ ОТ ВИБРАТОРА

Ей да виж не се сетих че вибратора може да е от новите модели и да се празни ;( и от там да е бялото течение

ох момичето пита кат0 хората вие се заяждате баси зора.. сп0ку маце и на мен не ми д0йте два месеца март и април и накрая си ми дойде и толку тече ;x

Повече от фен
    Прегледа се извършва с една клечица/като за уши,само че има памуче само от твоята страна/.Гинеколожката/гинекологът взима секрет от влагалището като едвам докосва клечицата/забравих да спомена колко е малка/до теб и за 1 минутка си готова.Взимаш епроветката в която е клечицата и я носиш в лабораторията и след 2-3 дена се връщаш за резултата.
    А за това,че не ти е идвало от 3 месеца лекарят/лекарката ще те прегледа на видеозон,чрез който ще разбере какво е състоянието на яйцеклетката и какви лекарства трябва да ти бъдат изписани.
    Ако имаш други въпроси питай на ЛС.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Кирилицата е задължителна. Моля, научи се че в този форум латиницата се трие! За сега правя компромис, но да не се повтаря.

Голям фен
    И аз съм имала същия проблем,когато ми дойде за първи път всичко ок и след това чак след 6 месеца ми дойде проблема беше,че бях настинала.Може просто да си настинала или да си подложена на стрес и напрежение или просто от сезона.
    Ако искаш да се почувстваш богат,преброй онези твои неща,които не си купил с пари!

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Не разбирам изобщо, ама една моя съученичка има киста на левия яйчник и каза, че не е и идвало 3 месеца..не че те стряскам но най-добре отиди на гинеколог!

Супер фен Аватара на aloveyou
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от misskrasavica
    КАК ДА ТИ ГО КАЖЖАА ... ЗАБРЕМЕНЯЛА СИ ОТ ВИБРАТОРА

По темата - незнам от какво може да не ти е идвало..Най-добре отиди на гинеколог
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Град
    Пловдив
    1. Може да нямаш цикъл поради няколко причини: киста (и), объркани хормони ии просто защото тялото ти съзрява, да не говорим,че при някои момичета просто си е нередовен
    2. Прегледа не е страшен ако му кажеш че си девствена ще те погледне с ултразвук, а ако му кажеш че си спала с вибратор ще те сложи на магаренцетоо
    Аз ся съм на 18, някъде до 16 година ( и след това малко) цикъла ми беше със свое мнение :Д нямаше го с месеци, идвал е по два пъти на месец... без физиологична причина

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си