.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 39

Могат ли парите да развалят приятелство?

Интересно ми е какво е вашето мнение по въпроса,защото наскоро се сблъсках точно с това.Дадох заем от немалка сума на една приятелка,която не ми го върна в определения срок.Оттога просто не сме се чували,а преди 2 дни дори не ми честити рождения ден.Кофти ми стана,защото толкова време сме били заедно,а изведнъж заради тези пари се отдалечихме....

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Ясно какво приятелство сте имали.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Мега фен Аватара на vagarious
    Ами парите малко или много променят обстоятелствата.Аз лично не бих дала не малка сума на човек, за който знам, че е безотговорен или на който просто не ми е толкова близък.Знам, че утрешния ден и на мен може да ми за наложи да поискам заем, но ще е само от "доверени лица".Незнам колко сте близки с твоята приятелка, но притискай я да ти върне парите колкото се може по-бързо и й тегли шута.
    Big or small, lies are lies!

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Парите могат да развалят всичко, не само приятелството. Те са едно необходимо зло На мен също ми се е случвало да услужвам на приятелки с по 10-20 лв. и после да се правят на ударени и да си крият, за да не ми ги върнат Не че ми е много зор за тъпите пари ама въпроса е принципен - за кво трябва да ме правят на глупачка?
    Такива хора просто не си заслужават - за*би я
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Голям фен Аватара на producenta
    да категорично
    мама му!!!!!!!
    Цециии
    убивам през pc то

Мега фен Аватара на MoHuTo
    Град
    Там някъде в прегръдките на самотата..
    Доста кофти от нейна страна. На твое място бих я притиснала малко, щом казваш, че сумата не е малка, а и срока е изтекъл.. недей да чакаш нея, тя явно мисли да мине метъра..

Град
    Някъде по вятъра разпилян
    Ем видяла е че си наивна изгърбила те е и тва е другия път внимавай на кого даваш пари
    МАЙНАТА ИМ НА ПАРИТЕ МАЙНАТА ИМ НА КОЛИТЕ МАЙНАТА ИМ НА ЖЕНИТЕ МАЙНАТА ВИ И НА ВАС ЩОМ НЕ МЕ ЦЕНИТЕ

Липсата на пари е корена на всяко зло.

Супер фен
    Скапаните пари могат да развалят всичко...
    Не знам за приятелството,но се уверих,че дори на любовта пречат понякога...

Да, могат. И не само приятелството.
    Stay up all night with the stars *

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Да си се замисляла,че приятелката ти в момента няма възможност да ти върне тези пари и се чувства неловко и точно заради това отбягва да контактува с теб?!

А иначе парите могат да развалят приятелството Аз съм в такава ситуация в момента Най-добрата ми приятелка от няколко месеца работи за няк'ви мижави пари и се издържа сама с цел да улесни техните и доста често се случва като излезем някъде тя да е с не повече от 2-3 лв. (защото естествено е дала 3 лв. за цигари) и винаги бърза да се прибира и т.н.За разлика от нея аз на ден харча по 10-тина лева (понякога и повече) и когато мога винаги я черпя и точно от там дойдоха проблемите ни В компанията ни има още 4 момичета,които постоянно я обвиняват,че е с мен само заради парите и т.н.,а аз много добре знам,че не е така,защото я познавам от години и винаги,когато са ми трябвали пари ми е помагала (дори на няколко пъти заради мен е стояла без пари) Винаги,когато вземе заплатата излизаме някъде и тя черпи всички (без значение,колко хора ще сме) и т.н. ... Ония четири мършички постоянно се опитват да ни настроят една срещу друга,постоянно и натякват,че е с мен заради едната почерпка в някое заведение Мислят си,че по този начин ще ни скарат,но това НЯМА да стане - аз няма да го позволя,а и тя също!!!Проблема е там,че тия мърши (които иначе твърдят,че държат на нея и просто искали да й отворят очите) само я съсипват още повече Сякаш не й стига,че всеки ден бачка по 11 часа,взема не повече от 300лв. някъде,в тях има един скапан алкохолизиран кретен (баща й),който не работи и само изпуква парите на майка й и брат й (които от своя страна изплащат един не малък заем),а като за капак и тия к*рви й натякват тия неща ...
    Ето пак!Току-що,докато писах темата реших да й се обадя за да се уговорим за довечера и тя пак ми каза,че няма да излиза,защото вчера дала пари на заем на братовчед си и сега няма 20 минути й се молих по телефона,а тя ми вика "Нали знаеш онез четирите като разберат к'ви слухове пак ще плъзнат,а аз не искам да се караме" ... Както й да е ... Успях да я накарам да излезем под предтекст,че ще се разходим в Дунавската градина
    Гррр тия скапани пари всичко прецакват!!!
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Супер фен
    Град
    Някъде там...
    Йес ъфкортц...за тези хартиики хората се убиват един друг, пък камоли едно приятелство да не могат да развалят...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Punisherrr
    Скапаните пари могат да развалят всичко...
    Не знам за приятелството,но се уверих,че дори на любовта пречат понякога...
    + 1
    Обичам те <3 !!!

Мега фен Аватара на Priceless
    Град
    Варненска чайка
    Хах и аз имах такъв проблем ... накрая просто се оказа, че на момичето й било тъпо, шото в момента нямала да ми ги върне ...
    Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))

Hilary_

КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!

Град
    Знам ли и аз,майна
    Не знам,ма и не ми дреме,щото винаги си нося големи пачки по стотачки

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Eми явно могат да развалят приятелство
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Ами не знам, честно казано. Парите променят човек, но пак зависи от самия човек. Та в този ред на мисли, ако се промениш, може наистина да се отчуждите много. Но чак да се скарате... аз поне не съм. Но според мен е трудно много бедни и много богати да са приятели, по простата причина, че интересите са различни. Много ми е объркваща тази тема. Не знам, в крайна сметка.

Едит: И още нещо. Зависи какво разбираш под приятел. Много хора са крайно повърхностни, когато определят хората, като свои "приятели".

Голям фен Аватара на beb4yy
    МОгат много ясно

Мега фен
    Град
    <3
    Може ли да се говори изобщо за приятелство,щом се намесват парите...
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от beb4yy
    МОгат много ясно
    Щом могат,значи не е било никакво приятелство.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Може ли да се говори изобщо за приятелство,щом се намесват парите...
    Може,но зависи по какъв начин са намесени парите (както е в моя случай например)
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Град
    Габрово
    Щом нещо такова може да съсипе приятелството ви, значи е ясно колко "добри" приятели сте били.
    Продължавам.И по пътя дори наранявам.Не преставам да се боря.Страховете си аз побеждавам.И когато силно страдам враговете си даже не мразя.Може да се уморявам,но намиран сили да кажа:"Продължавам."

Парите могат да развалят всичко.

Супер фен Аватара на l0lz
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Цитирай Първоначално написано от beb4yy
    МОгат много ясно
    Щом могат,значи не е било никакво приятелство.
    А, точно!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си