Така. И от кое не си зависим бе човек? Най-обичам тревомани дето ми обясняват колко е безвредна и как не води до пристрстяване.

Първо ти си ценител на тревата и пушиш редовна за релаксация, ама не си пристрастен, не изобщо...

Ако не ти е известно има физическа и психическа пристрстност към дадено вещество. Това, че не изпадаш в абстиненция без да пушиш, което е признак за физическо пристрастяване (и не само това), не значи, че не си психически пристрастен, което в случая важи на 100%. Психически пристрастени са пушачите, алкохолиците, наркоманите, тревоманите и т.н. Като не си пристрастен що не спреш да пушиш? Няма да си навредиш много, не бой се. Та при този вид пристрастяване, важащо и за твоя случай въпросът стои на подсъзнателно психическо ниво. Няма какво да ти обяснявам, ясно ми е, че няма да го признаеш, защото ти самия не го осъзнаваш, най-малкото.
Така нека минем нататък. Марихуанта е пътят към тежкия арсенал! От психическото пристрастяване идва желанието и за още нещо, и за още нещо и още и още и още....Обикновено след това се минава на амфети, мотороли, екстазито, след това е хероинеца, докато не объркаш милилитрите и не похапнем житце и в чест на твоя милост. Марихуаната води до останалото, но и това няма как да осъзнаваш...
И четвърто изобщо не ми говори за вреди. Ти часовете по биология посещавал ли си изобщо? Анатомия, нервна система, главен мозък, неврони? Нещо да ти говори? Бял дроб, трахея, бронхи, алвеоли? Нещо да значи това за теб? Така. Първо марихуаната е 100 пъти по-вредна от цигарите, защото в цигарения дим не никотинът е проблема, ами катраните отделени при горенето на хартията. Сети ли си? Дааа, цигарите филтър имат, а марихуаната май не, а? Да не говорим че самата трева може да ти докара белодробен емфизем, което на прост български означава да ти разроши въздушните сакчета (алвеолите), през които се обменя кислород с кръвта. Ефекта - в начало кашлица, затруднено дишане, а накрая - храна за червеите! Ефектът върху мозъчната система, ако го знаеше нямаш да пушиш. Не става въпрос за психическото пристрастяване, него - настрана. Мозъчните клетки, нервните ти клетки, човеко, или така наречените неврони ЗА-ГИ-ВАТ! Това е истината. Само, че за разлика от останалите клетки, нервните умрат ли, няма връщане назад! Те не регенерират, като останалата соматична тъкън. Точка по въпроса! Ако искаш ми вярвай, ако искаш не - един ден, ако не е късно ще го осъзнаеш сам, че това ти летене в облаците е за сметка на собственото ти ментално и физическо здраве!
Със здраве!