Меките лещи тоест безцветните не на напълно безвредни . След 10 години носене ша си дойдем на думатаТака аз съм с -1.50 и двете очи но нося лещи навън в нас очила \
/ И наистина пазете си очите защото наистина са ценни
Късоглед съм
![]()
късогледа съм със астигматизъм, а диоптрите са ми около 2 - 2 и нешу .. Незая точноГласувах с късогледство.. ;/
При мен проблема е че не виждам на далече.. и за съжаление не се лекува... иначе си нося лещи от 3 години и въобще толкова съм свикнала с тях (понеже са от най-меките, ако не ги докосна с пръст няма да разбера, че са на мен) , че често ги забравям и си се къпя с тях, спя си..![]()
Когато искам нещо няма сила,която да ме спре,а ако нещо ме спре,то значи или е невъзможно за постигане или не съм го искала достатъчно..:Pp~ [!]
и аз съм с цаки-0.75 и на двете. Преди ги носех само на даскало и пред компа ама понеже хората ми казват, че ми ходят и аз реших да почна да се докарвам с тях постоянно :P
Късогледство
ляво -0,75
дясно -0,25
Да питам може ли да се намалят диоптрите с постоянно носене на очила?![]()
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Късогледа съм.
-2,00 вече![]()
П.П. Очилата в днешно време са красив аксесоар. И вече никой не се подиграва - особено като вече са по 100-200лв.![]()
Моите много си ги харесвам.
Чувал съм за случаи, в които за 10 дни, някои хора свалят 7диоптера.![]()
Да,могат.Аз нося очила от 8 месеца някъде и се усеща,че съм свалил диоптърПървоначално написано от OneGirl
![]()
Да късогледство и астигматизъм с очила съм за сега само за компа четени и писани - в къщи - 0.75
(sun)~{}*
Да, късогледство (миопия), не съм сигурна дали и двете очи, но съм с -5,5 диоптер, постепенно покачван от 1-ви клас. Нося очила за постоянно и ми е много удобно. Трудно виждам без тях.
Късогледство, -1.25 и -0.75 ми са диоптрите, но не знам кое на кое око е. Малко е, обаче страшно много ми пречи и факта, че от втория чин не виждам дъската ме дразни ужасно. Но това е положението... Иначе с очила ходя, лещите искат много грижи.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Наскоро ходих на преглед и излезе, че имам астигматизъм. На дясното око 1, на лявото 0.5 диоптър.
Audio ergo sum
Първоначално написано от Rapture
аз също съм с астигматизъм но моите диоптри са 0.75 и 0.50 .. та исакм да те питам могат ли да се ползват лещи за тоя проблем? едни казват да .. други не .. и незнам.. а и ценаа ако можеш да ми кажеш . ориентировъчно
![]()
Късогледство -1,0 и -1,25
Аз пак съм с Астигматизъм.Тези дни доста се порових из нета и се наплаших много.Този проблем можел да се излекува само в ранното детство.А аз вече сам на 15 и страдам много от този проблем!Препоръчаха ми клиника във Варна http://www.st-petka-eyeclinic.bg/ която била много добра.
Две грешки в астигматизъм написа...Първоначално написано от siskas93
Audio ergo sum
Имам късогледство, -1.25 и на двете очи. В първия момент ми се видя много, после прочетох, че има хора с по -21, така че не се оплаквам. Трябва да си нося очилата постоянно и всъщност се харесвам с тях![]()
Да, с упражнения за очиПървоначално написано от clever
![]()
изркивяване на роговицата или очната ябълка ако не се лъжа.Първоначално написано от ameli
![]()
Виждам си нямам проблем
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Оф не мога да виждам на далеч. Гласувах за късогледство [май е това :d ] Понеже аз нося очила от 1 година и 3 месеца и от тогава не съм ходила на преглед, а иначе за последно ми казаха, че диоптерите ми са:
на дясното око 2,50
а на лявото 1,75
Нося очила за постоянно. |(
Не знам, аз лично нещо не се харесвам с тях, но някой хора ми казват, че така изглеждам по интелигентна![]()
Да чукаме на дъво сичко е перфект... даже ми викат орлов погледСамо малко имам проблеми със светлината... май съм по-чувствителен...
късогледа (0,75 и 0,5)+ астигматизъм
http://princessmagazine.tumblr.com/ --> my blog
Препоръки,мнение,критика...