Първоначално написано от
plmn
не
нивата са така : Elementary , Pre-Intermediate , Mid-Intermediate , Upper-Intermediate , Advanced и Proficient.
аз 11 клас взех FCE, сега лятото се готвя за TOEFL, малко след началото на 12 клас ще се явя и на него. всичко зависи от подготовката ти и знанията, които имаш. може и в 7 клас да изкарваш сертификати, стига да си на подходящо ниво.
И така не са.
Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate, Advanced, Proficiency
Това е, ако го учиш, като чужд език/ESL.

Ако ти е mothertongue, както е при мен, се счита за повече от Proficiency/C2.
Личното ми мнение, като човек учещ английски почти 14 години, учещ езика като mothertongue и заобиколен от англоговорящи всеки божи ден, е, че TOEFL е безумно елементарен.
SAT обаче е съвсем друга бира, която беше променена скоро и има нов формат и нови избирателни секции. Ако наистина се интересуваш първо изчети темата:
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...280bffc0d6d553 и, ако има нещо неясно питай.
Няма такова чудо Second Certificate, има CAE - Certificate in Advanced English, но е пълна простотия първо да караш Advanced, после FCE и след това CAE по простата причина, че САЕ е на ниво Advanced.

А за SАТ и TOEFL, никой не ти иска предварителни изпити. То самия тойфел е подобен на САЕ, СРЕ и т.н. Виж SAT изисква частни уроци.