.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Фен
    Град
    Bulgarian Shumen

пиене на вода по време на хранене

Трябва ли според вас да се пие, докато се яде? Когато ям вкъщи пия на почти всяка хапка, но много хора ми казват, че въобще не трябва да се пие Ще се радвам на обосновани коментари

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City
    Kaто ти се пие, пий.
    Аз чета, че хем е добре, хем не е добре да се пие.
    Не било добре да се пие вода 30 минути преди, след и по време на хранене, понеже се променяла киселиността на стомаха
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Голям фен Аватара на BlueCat
    Град
    София, България
    Аз съм чувала, че не е хубаво.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    чувала съм че ако пиеш газирано или сокове докато се храниш може да се получи диабет иначе аз пия разни газирани щото иначе не мога
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

омфг..че аз винаги като ям пия нещо успоредно с яденето иначе просто не мога и не мисля че е проблем..

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    По принцип съм чувала че не е полезно .. опитвала съм се но съм същата като седна на ям на масата и най - малко половин литър вода изпивамм..

Мега фен Аватара на EarthShaker
    не мога да ям и да пия...

като се наям тогава

Супер фен Аватара на Di
    майка ми казва да не го правя,,но аз не мога и се задавям винаги
    не се изказвай неподготвен,прасе

Не трябва да се пие по време и след хранене, НО... ако храната е прекалено суха (сухари) - може малки количества. Пие се само на глътки...

Аз пък си пия вода докато ям и въобще не се бях замисляла, че може да е вредно.

Цитирай Първоначално написано от free3s
    Аз пък си пия вода докато ям и въобще не се бях замисляла, че може да е вредно.
    и аз

Аз пък ВИНАГИ, със всяко ядене си пия сокове, кока-кола, вода... Абе каквото имам в наличност ... За сега нямам проблеми с това.

Ако пиеш вода преди яденето, то тогава ще се заситиш и апетитът ти ще намалее ==> следователно няма да ядеш толкова много==> следователно, няма да дебелееш.

Студената вода, изпита след прием на мазна храна, води до задържане на храната в стомаха.
    Изпиването на чаша студена вода веднага след ядене на пресни плодове предизвиква засилено газообразуване и подуване на червата.

Много хора правят грешка, като пият студена вода по време на ядене. Поета с храната, водата намалява притока от слюнчените жлези. Колкото по-студена е водата, толкова по-голяма е вредата. Ледената вода пита по време на ядене, спира храносмилането, докато организмът даде достатъчно топлина на стомаха, за да може той отново да започне работата си.

Храната не трябва да бъде промивана в пътя й надолу; по време на ядене не е нужно никакво питие. Яжте бавно, за да може слюнката да се смеси с храната. Колкото повече течност влиза в стомаха по време на ядене, толкова по-трудно се смила храната, защото първо е необходимо да се абсорбира течността. Не яжте много сол; откажете се от консервираните подправки*; не вкарвайте в стомаха си огнени подправки; яжте плодове и причиняващото жажда дразнене ще изчезна. Ако все пак е необходимо да се утоли жаждата, чистата вода, изпита известно време преди или след ядене, е всичко, от което организмът се нуждае.
    .

Цитирай Първоначално написано от sexita
    Ако пиеш вода преди яденето, то тогава ще се заситиш и апетитът ти ще намалее ==> следователно няма да ядеш толкова много==> следователно, няма да дебелееш.

Студената вода, изпита след прием на мазна храна, води до задържане на храната в стомаха.
    Изпиването на чаша студена вода веднага след ядене на пресни плодове предизвиква засилено газообразуване и подуване на червата.

Много хора правят грешка, като пият студена вода по време на ядене. Поета с храната, водата намалява притока от слюнчените жлези. Колкото по-студена е водата, толкова по-голяма е вредата. Ледената вода пита по време на ядене, спира храносмилането, докато организмът даде достатъчно топлина на стомаха, за да може той отново да започне работата си.

Храната не трябва да бъде промивана в пътя й надолу; по време на ядене не е нужно никакво питие. Яжте бавно, за да може слюнката да се смеси с храната. Колкото повече течност влиза в стомаха по време на ядене, толкова по-трудно се смила храната, защото първо е необходимо да се абсорбира течността. Не яжте много сол; откажете се от консервираните подправки*; не вкарвайте в стомаха си огнени подправки; яжте плодове и причиняващото жажда дразнене ще изчезна. Ако все пак е необходимо да се утоли жаждата, чистата вода, изпита известно време преди или след ядене, е всичко, от което организмът се нуждае.
    .
    Е, да, ама сме хора, а не машини..Аз съм на принципа, Като съм жаден - пия.Въпреки това не се наливам като ям.Най-често първо се наяждам, а след това пия нещо.Виждам, че всичко което казваш е полезно, ама някой ше вземе да се обезводни "за да не дебелее"

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

Повече от фен Аватара на Bukmop
    Град
    Бургас

Re: пиене на вода по време на хранене

Цитирай Първоначално написано от Red_Devil
    Трябва ли според вас да се пие, докато се яде? Когато ям вкъщи пия на почти всяка хапка, но много хора ми казват, че въобще не трябва да се пие Ще се радвам на обосновани коментари
    според мен трябва да се пие нещо с храненето за по лесно храносмилане ...

Голям фен Аватара на PurpleSand
    Аз пък не мога без да пия нещо докато ям ...
    Незнам вече кой да мразя и кой да обичам.
    В кого да се вричам и приятел да наричам.

Фен
    Град
    Bulgarian Shumen
    Вижте аз какво намерих в нета http://www.tagnet.org/rousse/HEALTH/DRINKS.HTM
    Изглежда ми доста правдоподобно....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си