Цитирай Първоначално написано от Unendlich
Не мисля, че България е страна, в която е удачно да се практикува домашно обучение. Дори и да се въведе като идея - това ще е донякъде едно лошо решение, по простата причина, че много малко родители имат времето, както и знанията да се занимават точно с това. Наистина подкрепям мненията, че детето ще стане затворено в себе си, ще вижда идеологията на нещата в мнението на своите родители, както и няма да се научи да приема повече от едно мнение. Дори в училище средата да е по-оживена, по-напрегната и всичко, самото дете ще се сблъска с повече неща, които ще му дадът уроци и то само трябва да направи своите изводи от доста ситуации. Подкрепям и тезата, че това са най-хубавите детски години до 6-ти клас, защо то трябва да бъде игнорирано от това ?! Детството е само едно, ако то не го изживее когато му е времето, няма кога, защото няма да се върне, ще бъде буквално погребано. Не ми харесва този метод на обучение, дано да не го прилагат в България.
+1

Целта на училището не е само образованието, а подготовка за живота!
Тренираш си инстинкта за оцеляване, сблъскваш се с проблеми с приятели и учители, но това ти помага да можеш по-късно да се справяш с трудностите в живота, а не да се отчаяш при най-малката спънка. Аз съм против домашното образование, плюс това според мен родителите обръщат внимание на една част от учебната програма...