Hе знам къде точно е мястото на ая тема но реших да я поместя тук. Искам да попитам има ли някои които носи брекети,а ортодонта му е във велико търново? При коя точно ходи и д/г колко пари ви взеха за тях ??
P.P. вероятно има доста такива теми но нямам време д търся . Благодаря предваритело![]()
аз нямам и не съм от Велико Търново, но знам, че са си доста скъпички![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Аз бях с брекети и преди една седмица ги свалих,но не съм от Велико Търново.Моите бяха 1200,горе-долу са толкова,но разбира се има много по-скъпи,но по-евтини от това не вярвам да намериш.
"Оставиш ли се да те опитомят, има опасност да поплачеш..."
ми аз сам от ВТ.На един фр докторката (стоматоложката) забравих й името ина4е по 1500 за 4елюст демек 3000 за цялата уста.където е съда се разклонява пътя(на ляво е за пожарната Никола Габровски маий беше,а на дясно е за нагоре)тей де стоматоложката е по таз улица за нагоре дет са сфетофарите.Кат даваш само нагоре в ляво има една улица дет излиза от стадиона от ПМГ.еми тоз стоматолог е на ъгула на тези 2 улици ако имаш въпроси питай
ДНЕС живей,защото ВЧЕРА няма да се върне,а УТРЕ може и да не дойде!!!
Щото не всеки 'миндил' може да слага брекети.Първоначално написано от Outlaw87
И аз съм носила...
Но не съм от Велико Търново.
Носих ги една година...и ми взе към 2000...
Да точно толкова бяха.
Има и по-скъпи естествено...
За мен обаче са пари хвърлени на вятъра...
Зъбите ми се оправиха,но половин година след като ги свалих..пък бяха в изходна позиция.
Кофти но факт...добре,че проблема беше малък![]()
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
^ Тая ми каза, че минималния период да ги носиш е година и половина. Ти как така само година си ги носила?
Абе на една фр в Пловдив и взеха 2400 + някъв апарат ли кво беше за не знам си какво... и горе и долу 2400. По-добре си ги направи някъде по ефтино, щото ако спестиш 600лв например (съдейки от горното мнение - 3000 и горе и долу) можеш от ВТ да идваш до Пловдив да ти ги наместват ли там нз кво..бтв има някви пръстени и пръстени могат да ти слагат..кофти работа си е..
!!!МОМИЧЕ СЪМ!!!
Осъзнаваш, че едни са истински, а другите - нямало е смисъл да познаваш...Търся моето, пазя моето, както ти твоето, без значение кво е то..Оставам си такава каквато съм била...ВИНАГИ...И СЕГА...И ПРЕДИ...
Ами на мен ми сложиха брекети преди 2 дни ..
но не съм от Велико Търново ..
и все пак да кажа ..
цялото лечение (без някакъв апарат, който се купува по-нататък) излиза 3000 лв. (горна и долна челюст) ..
сега ще ти кажа специално за моя случай ..
брекетите се предполага, че ще ги нося около година и половина .. поставянето не е болезнено, като изключим поставянето на едни пръстени .. но чувството е моментно .. на мен засега ми сложиха само на долната челюст, а следващия месец ще ми сложат и на горната .. в началото е нормално да са ти изтръпнали зъбите .. аз имах моменти, в които доста ме болеше .. но се свиква ..
иначе не можеш да ядеш по-твърди неща ..да дъвчиш дъвка .. пуканки, царевица също .. както и неща, които могат да полепнат по брекетите и евентуално да ги отлепят .. не можеш да отгризваш .. всичко се реже .. някакви плодове с костилки (например череши) също са забранени ..
и най-вече трябва да спазваш висока хигиена .. лекарката ми даде цял комплект с различни четки .. на ден си мия зъбите 7-8 пъти .. и то продължително ..
също да кажа за външния вид .. много се притеснявах как ще ми седят и дали хората няма да ме възприемат различно с тях .. брекетите не ме загрозяват .. а и като си помисля, че след време зъбите ми ще са перфектно наредени много се радвам, че ги нося .. а и напълно ми промениха изражението .. устните ми са по-малки и винаги ги свивах .. сега брекетите ги бутат напред и седи много сладко ..![]()
а и не ме интересува другите какво мислят .. брекетите са за да ми оправят зъбите .. и след време ще бъдат перфектни .. така че ..
![]()
![]()