Ами на мен ми сложиха брекети преди 2 дни ..
но не съм от Велико Търново ..
и все пак да кажа ..
цялото лечение (без някакъв апарат, който се купува по-нататък) излиза 3000 лв. (горна и долна челюст) ..
сега ще ти кажа специално за моя случай ..
брекетите се предполага, че ще ги нося около година и половина .. поставянето не е болезнено, като изключим поставянето на едни пръстени .. но чувството е моментно .. на мен засега ми сложиха само на долната челюст, а следващия месец ще ми сложат и на горната .. в началото е нормално да са ти изтръпнали зъбите .. аз имах моменти, в които доста ме болеше .. но се свиква ..
иначе не можеш да ядеш по-твърди неща ..да дъвчиш дъвка .. пуканки, царевица също .. както и неща, които могат да полепнат по брекетите и евентуално да ги отлепят .. не можеш да отгризваш .. всичко се реже .. някакви плодове с костилки (например череши) също са забранени ..
и най-вече трябва да спазваш висока хигиена .. лекарката ми даде цял комплект с различни четки .. на ден си мия зъбите 7-8 пъти .. и то продължително ..
също да кажа за външния вид .. много се притеснявах как ще ми седят и дали хората няма да ме възприемат различно с тях .. брекетите не ме загрозяват .. а и като си помисля, че след време зъбите ми ще са перфектно наредени много се радвам, че ги нося .. а и напълно ми промениха изражението .. устните ми са по-малки и винаги ги свивах .. сега брекетите ги бутат напред и седи много сладко ..![]()
а и не ме интересува другите какво мислят .. брекетите са за да ми оправят зъбите .. и след време ще бъдат перфектни .. така че ..
![]()
![]()