- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- ~Диета за тийнейджърки~
Никога не преяждайте. Това не е задоволяване на потребности от храна, а лакомия и безотговорност към самите вас.
Винаги закусвайте – не банички, не кифли и други теста от училищното барче.По-подходяща храна за вас е кисело мляко с овесени ядки или мюсли; чаша прясно мляко с 1-2 филийки пълнозърнест хляб или бисквити от пълнозърнесто брашно.
В голямото междучасие не лапайте чипс, кроасани, банички, а изяжте един плод. За вашата възраст е допустим дори банан, вие имате нужда от въглехидрати.
На обяд не яжте четвъртинка с две кебапчета, а макарони, спагети, пилешко филе на скара, риба. И зеленчуци, много зеленчуци! Включвайте често и по 1 до 2 яйца, полезни са.
Към 16.00 часа изяжте някаква лека закуска -1-2 бисквити от пълнозърнесто брашно с един айран; парче варено месо с филийка пълнозърнест хляб и някакъв зеленчук. Може и 50 грама ядки, само внимавайте да не са свръхсолени.
На вечеря – салата от пресни зеленчуци, печена на скара риба, варено месо, дори и свинско, но без тлъстини.
Забелязахте ли –поне пет хранения, като трите са основни, тоест задължителни
Пийте много вода, най-добре е да си носите в училище шише с минерална вода. Няма нищо смешно в това, а ползата ще е голяма. Поне 1,5 – 2 л трябва да изпивате за деня. Водата пречиства организма. И се бори с онази гадост – целулита.
Не изключвайте напълно мазнините. Това е груба грешка, както и обратното, ако ядете много мазнини. 30 грама мазнини си ви трябват – зехтин, краве масло, растителни масла. Маргарин не ви препоръчваме.
Помнете правилото: „Всичко е полезно, ако се яде с мяра”.
Гледайте и слушайте тялото си. Огледалото е добър съветник – то ще ви покаже най-точно как изглеждате. И тялото е добър съветник. Ако сте внимателни, сами ще разберете коя храна как ви действа.
Спортувайте, на купон танцувайте и по-рядко посягайте към алкохол и подсладени газирани напитки, те са врагове на хубавата фигура.
Ако много ви се прияде нещо, хапнете си. Казваме хапнете си, а не натъпчете се. Малко шоколад, парче торта няма да развалят фигурата ви. Млади сте и имате бърз метаболизъм.
Основното правило на Girls diet е „За да се отслабва, трябва да се яде”.
Това е от мен.. Дано да съм ви била полезна..![]()
БравоНаистина много хубава тема и мисля,че ще е много полезна на заблудените момиченца
![]()
~OnLY HoUsE MuSIc-ThE TrUE MuSIc FoR PaRTy PeOPlE~
Ох,имало е мноооого такива теми.
Никой не се вслушва,повярвай.
Не съм я писала аз, попаднах на нея и реших да я пооправя и да я пусна..Първоначално написано от Bianca
![]()
![]()
Друг път слагай източник отдолу, че може да си навлечеш проблеми с авторско право.Първоначално написано от falshiwata
"да си навлечеш проблеми"![]()
![]()
Оле, колко приличаш на София Лорен.Първоначално написано от falshiwata
![]()
Xs, не се бутай и си трай там.
Първоначално написано от Bianca
А сега кой осира темите бе? А? Аз вече почнах да се ограничавам,'щото не искам само да създавам излишна работа на Punisherrr!
По темата: Темата е страхотна,ако можеш провери в "източника си на информация" за подобна тема,но за момчета,аз предлагам да стане важна!![]()
Ти тъп ли сиии? Диетата става и за момчета, нищо че е написано, че е момичешка. Айде спри да ме преследваш, ако обичаш.Първоначално написано от iwancho
Аз като те гледам Иванчо, с тези мършави ръчички, за какво ти е диета![]()
Че и 90 дневната си тръгнал да правиш.
По-добре качи някой килограм вместо да сваляш.
Иначе темата е хубава![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
няма да си трая "там", нито пък където и да билоПървоначално написано от Bianca
не ти влиза в пълномощията да ми казваш какво да правя и говоря
falshiwata, много си права във всичко,което казваш.Само че дано някой да се вслуша.
Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?
т'ва е,че всички се оплакват,че са дебели и нз си какви,ама като се каже диета и всичкии:аа,аз не мога,блах..![]()
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
takiva i shte si ostanat, glupavi, bezvolevi i debeli!Първоначално написано от tonie__
![]()
http://vbox7.com/play:dd4b6909
Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)
а бе,да ти кажа,по-хубаво дебели и живи,отколкото слаби и в гроба![]()
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Abe, da ti kaja osaznah 4e tova e mnogo glupavo neshto- da si mnogo slab, vse edno da si mnogo debel, nai- dobre e po sredata.. koito iska da e dovolen ot sebe si, a ne samo da se oplakva da se vazpolzva ot savetite na ;falshiwata; i moga da mu kaja 4e za okolko 5-6 meseca 6te vleze v perfektna forma![]()
http://vbox7.com/play:dd4b6909
Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)
не няма да са в гроба ....ше искат после да са дебели ама няма.. .защото не мислят..Първоначално написано от tonie__