.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Човек е това,в което вярва

Човек е това,в което вярва
    Всички сте чували тази популярна философска мисъл,нали?!Запитвали ли сте се някога колко истина се съдържа в нея,защото ние човеците сме много повече от всички останали същества по света.Точно,защото можем да мислим,чувстваме,преценява ме и въз основа на това да решаваме.Помислете си само,колко трудно е да отгледаш дете...Колко трудно е да му внушиш всички неща,които ти смяташ за правилни за него...При това все още не е излязъл ефективен наръчник за родители,точно защото всичко е строго индивидуално.Ние,хората,в рамките на мимолетните си животи от гледна точка на историята,вярваме в много неща,но истината е,че много от тях се оказват преходни и не толкова значими,за колкото първоначално сме ги мислили.Истината е,че на много малко неща можем да вярваме безрезервно в този живот..Това за мен са на първо място родителите,които са ни изградили като личности,и чак тогава приятелите,но обръщам внимание,че има разлика между приятели и познати.Също така можем да вярваме и на мечтите си,защото в повечето случаи те зависят от нас и действията,които предприемаме,те да се случат.Както знаем,човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му.Мнозина вярват и в любовта,тази сила,която в продължение на много години хората се опитват да дефинират.Истината за мен е много проста.Любовта е чувство като всички останали,което в никакъв случай не може и не трябва да е най-важното нещо в живота ни.Защото тя е по-преходна от всичко.Едно обаче е сигурно-тя има свойството да мотивира.Както любовта,така и нейната липса.Тук обаче идва логичният въпрос,какво трябва да направим ние,хората, във време на една глоблана криза на ценностите,каквато несъмнено е на лице в последните години,особено в държави като нашава,където бедността,корупцията и мизерията са навсякъде.Всички се оплакват,че е трудно,че не срещат разбиране от никъде,а в същото време те са толкова озлобени и оскотели вследствие на механизирания и динамичен свят,в който живеят.Какво можем да направим тогава,когато мислим,че няма изход?!Аз лично призовавам хората да вярват в себе си,колкото и клиширано да звучи това.Да правят това,което смятат за редно,без да се съобразяват с наложените стереотипи и хорското мнение,особено в държава като нашата,където голям процент от хората дори не могат да пишат правилно.”Родината ми е там,където се чувствам добре..” казва Гьоте и е абсолютно прав,макар да е написал тези думи във време,когато държавната принадлежност все още е стояла на своя кух пиадестал.Без да прозчучи пропагандно,мога да посъветвам младите хора в България да имат мечти и да вярват в тях,защото те рано или късно ще станат реалност.Да учат,да спортуват,да имат свое мнение и становише по всеки въпрос и да не оставят да бъдат унижавани и подценявани в нито едно отношение,защото именно ние сме бъдещето на Европа.Всеки има право да бъде щастлив,а това може да е така,само ако прави нешата,които иска.В България,в Испания или в Германия...няма значение къде...Всичко зависи от нас.

И съжалявам,че темата не се вписва идеално в критериите за този раздел,но все пак има нещо общо...

Голям фен Аватара на blader
    Град
    Нова Загора
    интересно...
    хммм...
    'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett

'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...

echii <3

Град
    Blondeland
    Прекалено енциклопедично и сухо е.
    Не казвам, че не е вярно или няма замисъл в него - напротив.
    ...Но определено ми липсваше интереса да го чета.
    Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
    In the jingle jangle morning I'll come followin' you..

Мега фен
    Град
    София
    Ебати!
    3а пръв път в тоэи форум попадам на тема,която да ми хареса.И эа пръв път съм съгласна с ВСИЧКО написано.
    [size=7][b][u]fosse cos

Брей,сам/а ли се сети за всичките тия клишета???

добре добре..

..

Liar,не знам дали трябва да ти отговоря с нещо изобщо...

Любовта далеч не е "по-преходна от всичко останало".

Голям фен Аватара на producenta
    Върна ме в училище
    мама му!!!!!!!
    Цециии
    убивам през pc то

ПАРАГРАФИ!!!
    Няма пък да ти прочета поста

Мега фен
    Град
    <3
    Вярвам,че съм крем-карамел.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    И аз не намерих сили да го издържа до края...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Като се научитеда и разделяте текста на абазци, може и да благоволя да ги прочета.

Такива стени от бкви не ми се нравят.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Повече от фен Аватара на svetlidim
    Град
    in his mind
    Хубаво, съгласна съм с това , че любовта или липсата на такава, мотивира, но тя е най-силна от всички чувства и не е толкова мимолетна. Всъщност съм на мнение, че човек прекарва целия си живот в търсене на любовта.

По плоските коментари , които получаваш , може да си направиш извода какъв успех имат такива текстове в " държави като нашата". Няма значение. И двама да те подкрепят е достатачно.
    В чужда скръб мене ли ще утешиш?

Град
    Blondeland
    Цитирай Първоначално написано от svetlidim
    Хубаво, съгласна съм с това , че любовта или липсата на такава, мотивира, но тя е най-силна от всички чувства и не е толкова мимолетна. Всъщност съм на мнение, че човек прекарва целия си живот в търсене на любовта.

По плоските коментари , които получаваш , може да си направиш извода какъв успех имат такива текстове в " държави като нашата". Няма значение. И двама да те подкрепят е достатачно.
    Плоски и банални като твоя ли?
    Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
    In the jingle jangle morning I'll come followin' you..

Човек е голям , колкото са големи мечтите му .
    phah

..

Аз не знам защо си мислите,че задължавам някой да чете темите ми...говоря за тези коментари,обвързани с абзаците и т.н....Който иска да чете,който иска не няма смисъл от "плоски" коментари наистина

Повече от фен Аватара на svetlidim
    Град
    in his mind
    Цитирай Първоначално написано от Jeuelle
    Цитирай Първоначално написано от svetlidim

Плоски и банални като твоя ли?
    По-скоро като твоя
    В чужда скръб мене ли ще утешиш?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си