- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Изключвате ли си компа?
Е? Изключвате ли го или го оставяте да работи с дни? И "вредно" ли е тва... Оо
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Хич не го изключвам, само ако напускам дома си за повече от 2-3 дни. Изключвам го и когато гърми.. а го рестартирам, като се инсталира някоя програма и изисква рестартиране или понякога като забие.. и тъй.. ; )
Ами при мен е много относително! Преди време съм го оставял с месеци да работи, но на последък го спирам през ноща! Не че ми пречи нещо, но все пак "електромера върти"![]()
Иначе ако свалям нещо важно го оставям да работи, или пък ако сканирам за вируси или дефрегментирам харда - също го оставям да работи през ноща...![]()
По-вредно е да се спира (сериозен съм)
Но и ще ти се отрази поне 15-20 лв отгоре на сметката на ток![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Като си го купих ме беше страх да го оставям включен... Сега се изключва като спре тока самона 3 месеца 1 път
![]()
Всяка божа вечер го изключвам. Може би 1-2 пъти в годината го оставям да работи за 1 вечер ако има да записвам нещо късно по тв-то.
Вредно или не ми е все тая, ама за сметката за тока определено е вредно.
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Включвам го само когато сядам на него или слушам музика. Много рядко се случва да стои цял ден включен, а пък през нощта винаги е изключен.
Не съм за теб, не си за мен
Айсберг на две разделен.
Не е война, но любов ли е , питам,
щом се ранихме така.
Щом нежността като гълъб отлита,
стреснат от твойта ръка.
Изключвам го само когато гърми.
+1..И аз съм същата..Включвам го само когато сядам на него - иначе си го изключвамПървоначално написано от BaBsYyY_SeXyYy
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Почти ми стой влючен, защото постоянно съм на него. Дори и през ноща си работиии. Исключвам го гогато ме няма за по - дълго време!![]()
Bitch! >.<![]()
Еми аз принципно го изключвам, направо от UPSa. Не само, че хаби ток, ами на сичкото отгоре кат си влезна в стаята е некво много топло...
Майна - една проста сметка:
Средно компа ти да консумира 250 вата (или 0.2 КилоВат за 1 час) в idle (режим на покой), говорим за средномощен комп каквито имат повечето тук мисля.
Да речем, че спиш/не го ползваш 10 часа през нощта
Това са 10 часа х 0.25 КилоВата мощност = 2.5 КилоВата часа изразходена електроенергия за 1 нощ.
1 КилоВат час струва около 0.20 лева средно смесено нощна и дневна електроенергия.
Тогава 2.5 КилоВата часа изразходена електроенергия за 1 нощ х 0.20 лева средно смесено нощна и дневна електроенергия = 0.50 лв сметка за ток за 1 нощ.
Ти имаш 30 дни/нощи в месеца.
Тогава 30 дни/нощи х 0.50 лв сметка за ток за 1 нощ = 15 лв месечна сметка.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Oпределено изпитваш кеф да затапваш хоратаПървоначално написано от MakeMeLaugh
![]()
Впрочем полезна информация![]()
Преди да легна го изключвам, освен в редките случаи, когато е наложително да го оставя включен. Изключително икономична съм.![]()
You are broken, I can fix you...
Офф, натегачка..![]()
компа тряа да се спира иначе му се разказва играта , наи -вече когато понякога има токови удари когато и ако няма усп може да отиде захранване дъно писачка и другиПървоначално написано от ShtrudeL
![]()
Freedom of speech!
пребиите моя брут http://kevinmitnik.mybrute.com
http://hgfjkhjklk.mybrute.com
http://www.neobux.com/?rh=656C666572
"MakeMeLaugh" - напълно си прав по отношение на консумираната енергия на компютъра за месец.Аз също съм го изчислявал - даже по отделен електромер съм го засичал и в крайна сметка действително сметката за тока нараства приблизително с 15-20 лв.
Мен лично не ме учуди, че компютъра изразходва толкова енергия, все пак процесора бая гълта, както и видео картата...
П.С. - За сървар не мога да говоря така на изуст...![]()
Объркал си рейса, пичПървоначално написано от loveandemotion
За токовите удари е така, но другото не.
И кое му е вредно? Претърква се копчето за спиране ли? Обоснови си поне отговора![]()
Температурен градиент се нарича една от причините.
Не е полезно за чаракълъците и им се скъсява живота макар и мъничко постоянново включване и изключване, и постоянното спадане на температурите на работа на системата и последващо вдигане.
Също има най-голямо износване при по-нисики температури - в момента на изключване.
Системата е създадена за оптимална работа при температурите на покой на компа когато е включен.
гаранцията се дава и изчислява същи при включен компютър - на базата на изчисляние на работни часове на сиситемата.
същи при промяна на температурите при пуск и стоп цикли металните повърхности се разширяват и свиват и предизвикват "стареене".
при продължително спиране и изстудяване смазващото масло пък на вентилаторите също както при двигателите на колите се оттаява и това предизвиква износване и в последствие шум.
има много фактори, които допиринасят съвсеем по-мъничко, но като се съберът става повече.
идеята според мен е - ако ще спирате компа за 1-2 часа и това предизвиква по 2-3 включвания и изключвания на машината и повече сведете го до 1 поне или като спирате компа гледайте да е за продължително време, а не за щяло и нещяло
колкото до копчето - то няма да се претърка, ама маникюра ти може дане ми стане много хубаво ;д
Еми някъде на 2 седмици го изключвам и когато ме няма за повече от 1 ден.
Попринцип всяка вечер си го изключвам , смисъл пускам си филм заспивам и си го правя от media player - shut down after playback или нещо такова . Иначе има и дни в , който не го спирам ако тегля нещо голямо или сийдвам в някой торент сайт .
Everybody lies !
По принцип не ми пука особено дали е включен или не. Баща ми като влезе да провери някой резултат и го гаси винаги и ме кара да го гася през ноща. Рядко е седял включен повече от 18 часа.
Аз пък си го спирал всеки ден , щото нямам вяра на тока , я някои токов удар цапне през ноща я нещо друго .
Имах един друг комп по старичак едно време таман му бях на правил упгреид за 400 лв и кат го цапна 1 токов удар и почти всичко изгоря после давах още 200 лв за да го оправят.