- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Пловдив vs Варна
Панаира не гененрира много народ, това е мит. Панаира отдавна изживя популярността си за съжаление и единственото по-сериозно оживление при него е, когато зимата всички дребни продавачи взимат по място в големите палати и панаира се превръща в бит пазар.Тогава има повече народ там, само че местен.
Доближаването на стойностите се дължи на самото съдражение и значение на третичния сектор на икономиката - той обхваща туризъм, усуги, икономически връзки (търговия) и транспорта.
Очевидно е, че Пловдив не предлага същите рекреационни възможности като Варна , че хората не отиват до Пловдив за да си починат през годишните отпуски , а избират морето или планината, което значи че за да са равностойни все пак общите параметри , Пловдив трябва да има по-високи показателни за остнаналите Търговия, Транспорт, Услуги.
Да разгледам един аспект:
Пловдив е много голям трансопортен център - международен при това.През него минават 2 международни транспортни коридори (№ 4, 9) , изнасят се предимно стоки и пътници от Европа към Турция и Азия.За тях пътят минава от Пловдив, след това през КПП Андреево до границата. Няма да се обяснявам колко е вано това за икономиката на държавата.
Шосейната мрежа пък във Варненския район не е със същата гъстота, като тази в Пловдивския, а с доста по-малка.И това е нормално тъй като Варна е крайна точка , а не свързващо звено , както Пловдив . Казвам крайна точка, защото хората пътуват целенасочено натам с идеята за почивска от една страна, от друга стоките извозени дотам предназначени за износ , се извозват от варненското пристанище..
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
НАСЕЛЕНИЕ???Първоначално написано от RAWRRR
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Пловдив,естествено,защото може и на балкан да идеш,може и на море,а ако живеем на морето след време ще ни омръзне и ще искаме няква друга атмосфера,пък така като сме в град,който няма море а и балкана е г/д близо е най-добре,защото акто ти писне в полето,отиваш на море или пък на балкан,разнообразието е по важно,айде от мен само ПЛОВДИВ ГРАДЪТ НА ТЕПЕТАТА!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
важното е разнообразието бе... полето...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Варна естествено Това е града номер 1
Ентусиазиран НЕпукист™
"Господ на небето , OPEL на шосето ! "
НаселениеПървоначално написано от LadyDi
![]()
Dwight D. Eisenhower
В такъв случай те съветвам да си ъпдейтнеш статистиката. По последни (статистически) данни, населението на Варна е над 350 хиляди. Мога и да проверя, на работа имам справочниците.Първоначално написано от RAWRRR
350 хиляди регистрирани по НАСТОЯЩ адрес. Да не говорим колко са регистрирани по временен и колко са нерегистрирани.
Ами не, аз предпочитам да не оригиналнича с интернет статистики, извадени от сайтове, които търсят сензации и пишат глупости.
Предпочитам си статистиките от учебниците, които ми се виждат по достоверни.Статистиката ми е от 2007 г и ако се беше интересувала повече от статистика , щеше да знаеш че статистика от преди 2 години се счита за още актуална, когато е за такова мащабно нещо като преброяване на населението.
Макар че сега погледнах уики педия, там Пловдив е 377 хиляди, Варна е 350 хиляди.
И все пак, виждам, че си от Варна и е нормално да си мислиш, че имате много население, но как реши че Пловдив има по-малко?
Dwight D. Eisenhower
Поздравления за работата ти, проучи тогава и въпроса за населението на Пловдив и тогава ще си говорим.
Dwight D. Eisenhower
Знам, че се счита за актуална.
Както и знам, че не е вярна. Ти също го знаеш, иначе нямаше така да го защитаваш.
315 хиляди души Варна - това е смехотворно, дори и само от един поглед над града.
Не ме интересува населението на Пловдив. Аз не споря кой град е по-голям. Споря с неверните ти данни за Варна.Първоначално написано от RAWRRR
П.С. Извинявам се за предното мнение, вместо да го редактирам, го изтрих...
Най-хубавият град за живеенеПървоначално написано от djuwkata
![]()
нема толко селски център колко варненскиоако мое се нарече център-там покрай New yorker-a. като бях с чужбинските ми приятелчета там направо ме хвана срам! Питаха ме нямаме ли нормални магазини, а не некви накачорени дупки..
Пловдив е най-хубавия,красив,исторически и много по-ценен град за България и Европа от колкото Варна.
Ами ще кажа Варна, тъй като живея там. Но по едно време исках да живея в Пловдив. Дори щях да ходя замалко, но това е друга тема. Понякога ти писва, аз всичко съм видяла тук, къде ли не съм ходила, а и постоянно обикалям градовете. Иначе хората от другия край, естествено че ще искат Варна - защото е морето там, но има момент в който ти писва вече.![]()
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Варна, Варнааа
нямаме море, кой го е*е, нашите п*тки са два пъти повече от вашите по двееееее
Т'ва някой да твърди че Пловдив става за нещо повече от ядрени опити е смешно.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.