.

Виж резултатите на анкетата: По хубавия град?

Гласували
351. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Пловдив

129 36,75%
  • Варна

222 63,25%
Отговор в тема
Страница 16 от 21 ПървиПърви ... 6121314151617181920 ... ПоследнаПърви
Резултати от 376 до 400 от общо 523
    Варна е толкова объркана област, че нямам думи. 200 000 човека които се издържат от това да правят свирки на чужденците... В Пловдив област е сигурно 50% от индустрията на България. Като оставим на страна исотрическото минало на градовете само по фактора производителност Пловдив мачка.

Цитирай Първоначално написано от thegmin
    200 000 човека които се издържат от това да правят свирки на чужденците...
    Некомпетентно изказване. Пък и ни прави чест. Откога е обида градът ти да е туристически предпочитан обект от много хора? Включително от пловдивчани, софиянци и всякакви други без море. /въпреки че на наш'то море му се еба майката, ако трябва да съм обективна/

А тва за историята - и ние си я имаме. : ) То ако ще се затапваме по история, в Плевен също е имало епични сражения и т.н., неслучайно там е Панорамата

В Пловдив не съм била, въпреки че искам, но съм виждала гарата на града и е страхотна. Само това са ми впечатленията засега.

доста безсмислена тема, плаче за ключ
    кво си мерите пишките.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от jghgh
    200 000 човека които се издържат от това да правят свирки на чужденците...
    Некомпетентно изказване. Пък и ни прави чест. Откога е обида градът ти да е туристически предпочитан обект от много хора? Включително от пловдивчани, софиянци и всякакви други без море. /въпреки че на наш'то море му се е** майката, ако трябва да съм обективна/

А тва за историята - и ние си я имаме. : ) То ако ще се затапваме по история, в Плевен също е имало епични сражения и т.н., неслучайно там е Панорамата

В Пловдив не съм била, въпреки че искам, но съм виждала гарата на града и е страхотна. Само това са ми впечатленията засега.
    Ква гара, бе
    не, че нещо, ама гарата яка?
    те всички гари са под сяква критика...

О, не знам, аз се впечатлявам от гари, а вашата ме накефи.
    Няква голяма.
    Пък и там видях адски красиви момчета, поне половината с дълги коси.. мм.

Мега фен Аватара на machoka
    Не си спомням дали съм писал в тая тема, за тва се отбелязвам... във атмосферата на гр. Варна има нещо много специфично и необикновено, което го няма в Пловдив. Не, че и Бургас не е голям морски град, с по-хубава градина според много хора... но специфичните нюанси на залязващото варненско слънце, необикновените съставки във въздуха, средата около теб, всичко това и много повече правят Варна моя фаворит.

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    Варна

Цитирай Първоначално написано от Joc
    Варна

Повече от фен Аватара на kotence_91
    Град
    на Луната :)
    Ммм ... аз не съм нито за Варна, нито твърдо за Пловдив, щото в него не съм ходила :P Варната ми е на 1 час път, до скоро ми харесваше да ходя, но нещо ми омръзна ... Харесва ми само, заради морето. Не знам защо, но и на най-забутаното място, град, да отида, пак ще ми е интересно и няма да кажа, че е тъпо Явно никак не ми се седи тука, в тоя Шумен

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Моят дом остава Пловдив и не ще се промени.
    И слава Богу. Ако всеки от провинцията идваше във Варна, до къде щеше да я докара градът?
    ВАРНА
    Исках само да отбележа, че последния път когато учих география, Пловдив беше втория по големина град в България, а Варна по-надолу.. а относно всичките останали простотии които лейдиДи е писала няма да коментирам, пошли.

Самата тема е глупава, няма как да се избере реален победител, според форумно гласуване на 300 човека, всеки си има мнение.
    Казват, че в Пловдив хората говорят на "майна".. това не е вярно на 100%, т.нар "истински Пловдивчани" не използват думата майна във всяко изречение(правят го, но не толкова много колкото всички считат), иначе да тя е един вид символ на града останал от много време и се среща. Хората които говорят на меко са главно от околните села и прочие ( говорил съм си с хора от форума по скайп, не говоря на меко, а съм от Пловдив )
    Също така не мисля, че хората от Варна ( като цяло крайбрежието) са по-добре, използвайки изрази от сорта на "Искаш ли да ти кажа една плака" " Кво става лиЦЕ" и типичното " Въъъъъъъъъй " вариращо във "Въййййййййй". Всяка територия си има своите лингвистични данни.

Сравнявате градовете по забележителности, което е глупаво. Както вече отбелязахте в темата, и Пловдив, и Варна си имат своите забележителности, за които си струва да се посети даден град, но дефакто никой не прекарва ежедневието си на дадените области, а просто ги приема като съществуващи, без пряко влияние на развитието на даден индивид. Нормално е всеки да гласува за градът, от който е. Тези, които не са от даден град си имат друга причина, друг спомен, изживяване или виждане, следователно са си образували дадено мнение, което е индивидуално. Според мен е нормално повечето да предпочетат Варна, но главно заради морето, истината е, че повечето хора отиват на почивка във Варна не заради делфинариума и прочие, а заради морето, другото е просто бонус. Почивка няколко дена, купони и прочие е напълно нормално да се свързва с удоволствие...

Също така прочетох и мнения от сорта на "във Варна лелката в автобуса идва и ти дава билетче..." или " лелката пред блока ти се усмихва " .. Това е пълна глупост, навсякъде има хора и хора, 1.не може да определиш цялото население на Варна като душици за пример, 2.дори и да приемем, това за факт което е немислимо, това не означава, че в Пловдив хората не са приветливи, всеки общува с различни индивиди и преживява различно.

Според мен младежта се влияе повече от дискотеки, клубове и забавления отколкото от Амфитеатъра или Морската Градина, следователно спомените се изграждат върху преживявания, а те от своя страна зависят от хората с които общувате.

ПС. Относно София, не мисля, че това е най-великия град в България, макар и столица.. София е пренаселена. И тъй като ми омръзна да пиша, ще кажа само 1, в София живеят хора от цяла България - от всички възможни села и градове, => ако те са боклуци и София е боклук, защото по-голямата част от населението на София не са кореняци, Не може да изключиш 3/4 от сегашното население и да кажеш "градът ми е най-добър", те са част от този град
    The Spark

Да но някак си в Пловдив като влизащ по бул. България се чувстваш като в голям град все едно си на Цариградското в София. Докато във Варна го няма това чувство на мегаполис.

Цитирай Първоначално написано от 5StaR

Също така не мисля, че хората от Варна ( като цяло крайбрежието) са по-добре, използвайки изрази от сорта на "Искаш ли да ти кажа една плака" " Кво става лиЦЕ" и типичното " Въъъъъъъъъй " вариращо във "Въййййййййй". Всяка територия си има своите лингвистични данни.

Не си идвал във Варна, нали?
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Аз съм ходил и диалекти навсякъде от тези непоносимите меки и лигави...

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Да но някак си в Пловдив като влизащ по бул. България се чувстваш като в голям град все едно си на Цариградското в София. Докато във Варна го няма това чувство на мегаполис.
    Във Варна лекинко се влиза по магистралата... Директно до центъра. Хич няма усещане за мегаполис, да ти кажа... Не е като павираното шосе на Пловдив.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Във Варна култовият лаф е "хюмне"

Цитирай Първоначално написано от Raybeez

Това е за Бургас...
    Вярно е, че е за Бургас, тук така говорят повечето "изцепеняци" и "адидас лица". Но това с плаката не ми стана много ясно.
    Както и да е де, смятам, че темата е безсмислена, все едно да пусна тема "Черно или червено предпочитате" и да очаквам стойностни дискусии по нея.

Град
    7 hills..
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez

Това е за Бургас...
    Не само, ходя по морето в последните 10 години, срещал съм много хора, от Варна, Бургас и регионите, всички го използват... също бях говорил с някой съфорумник по скайп от Варна и той го използваше. Знам, че в Бургас и региона (Несебър, СЛ.Бряг) е по-често срещано, но не само там
    The Spark

Лично на мен Варна повече ми харесва по следните причини:
    1.По-уреден, то в Пловдив има ли табела дето не е открадната
    2.Все пак морето си е море
    3.Имам роднини там( не че и в Пловдив нямам)

"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд

Mного интересно на база 3-4 човека, които сте срещнали, как си правите някакви заключения за генералната съвкупност.
    Това е все едно да съм била 5 пъти в София и да се правя как знам всички улици и мога да ги намеря със затворени очи.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Файф Стар спри киселите пловдивски амфети Споко никой не обижда града ти
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Мега фен Аватара на babity
    Нямам идея дали и защо е така, но съм забелязала странна привързаност на софиянци към варненци, както и обратното. Примерно "столичани" с радост биха заклеймили пловдивчани като провинциалисти, докато за варненци... рядкост си е. Може и аз да греша, ама така ми се струва просто.

Град
    7 hills..
    Цитирай Първоначално написано от realantisocial
    Хм, аз изразих мнение и за 2та града, без да обиждам някой...

пс. не съм казал, че някой го обижда ( с изключение на лейдиди, която е леко ограничена ), напротив смятам, че темата е безсмислена
    The Spark

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от realantisocial
    Хм, аз изразих мнение и за 2та града, без да обиждам някой...

пс. не съм казал, че някой го обижда ( с изключение на лейдиди, която е леко ограничена ), напротив смятам, че темата е безсмислена
    Оф човек какво си ме захапал мен? Вземи прочети няколко мнения назад да видиш кой какво обижда.
    Почваш да ме дразниш.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Тцтц, докъде я докарахте...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми