Цитирай Първоначално написано от LadyDi
Цитирай Първоначално написано от cherinka
Моят дом остава Пловдив и не ще се промени.
И слава Богу. Ако всеки от провинцията идваше във Варна, до къде щеше да я докара градът?
ВАРНА
Исках само да отбележа, че последния път когато учих география, Пловдив беше втория по големина град в България, а Варна по-надолу.. а относно всичките останали простотии които лейдиДи е писала няма да коментирам, пошли.

Самата тема е глупава, няма как да се избере реален победител, според форумно гласуване на 300 човека, всеки си има мнение.
Казват, че в Пловдив хората говорят на "майна".. това не е вярно на 100%, т.нар "истински Пловдивчани" не използват думата майна във всяко изречение(правят го, но не толкова много колкото всички считат), иначе да тя е един вид символ на града останал от много време и се среща. Хората които говорят на меко са главно от околните села и прочие ( говорил съм си с хора от форума по скайп, не говоря на меко, а съм от Пловдив )
Също така не мисля, че хората от Варна ( като цяло крайбрежието) са по-добре, използвайки изрази от сорта на "Искаш ли да ти кажа една плака" " Кво става лиЦЕ" и типичното " Въъъъъъъъъй " вариращо във "Въййййййййй". Всяка територия си има своите лингвистични данни.

Сравнявате градовете по забележителности, което е глупаво. Както вече отбелязахте в темата, и Пловдив, и Варна си имат своите забележителности, за които си струва да се посети даден град, но дефакто никой не прекарва ежедневието си на дадените области, а просто ги приема като съществуващи, без пряко влияние на развитието на даден индивид. Нормално е всеки да гласува за градът, от който е. Тези, които не са от даден град си имат друга причина, друг спомен, изживяване или виждане, следователно са си образували дадено мнение, което е индивидуално. Според мен е нормално повечето да предпочетат Варна, но главно заради морето, истината е, че повечето хора отиват на почивка във Варна не заради делфинариума и прочие, а заради морето, другото е просто бонус. Почивка няколко дена, купони и прочие е напълно нормално да се свързва с удоволствие...

Също така прочетох и мнения от сорта на "във Варна лелката в автобуса идва и ти дава билетче..." или " лелката пред блока ти се усмихва " .. Това е пълна глупост, навсякъде има хора и хора, 1.не може да определиш цялото население на Варна като душици за пример, 2.дори и да приемем, това за факт което е немислимо, това не означава, че в Пловдив хората не са приветливи, всеки общува с различни индивиди и преживява различно.

Според мен младежта се влияе повече от дискотеки, клубове и забавления отколкото от Амфитеатъра или Морската Градина, следователно спомените се изграждат върху преживявания, а те от своя страна зависят от хората с които общувате.

ПС. Относно София, не мисля, че това е най-великия град в България, макар и столица.. София е пренаселена. И тъй като ми омръзна да пиша, ще кажа само 1, в София живеят хора от цяла България - от всички възможни села и градове, => ако те са боклуци и София е боклук, защото по-голямата част от населението на София не са кореняци, Не може да изключиш 3/4 от сегашното население и да кажеш "градът ми е най-добър", те са част от този град