- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Избор на видеокарта
Тарся си видео карта до 200 лв.и сам се спрял на две.Помогнете да избера.
1.Sapphire HD4670 1gb DDR3 за 145 лв.
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=vi...roductId=11713
2.Galaxy Geforce 9600 GT 1gb DDR3 за 182лв.
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=vi...roductId=16298
pls помагаюйте.
аз съм с тая първата и ми харесва обаче предполагам че по скъпата е по хубава![]()
dilated dead not an option
само не разбирам защо от тази фирма![]()
при положение че ще даваш 200 лева 8 лева отгоре няма да ти дойдат нанагорно
PALIT HD4850 SS 512MB DDR3 163.74 196.50 173.37 208.00 из most.bg
Аз бих избрал - "Galaxy GeForce 9600 GT 1gb DDR3"![]()
а някои може ли да ми каже разликата между
PowerColor PCS HD4670 1GB DDR3
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=vi...roductId=15093
и
Sapphire HD4670 1 GB DDR3
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=vi...roductId=11713
Какво значение има дали е powercolor ili sapphire????
Пълна трегедия е избора ти
НАЙ-НАЙ-ДОБРИЯТ избор е Ati Radeon HD4850:
http://sky.bg/Details.aspx?ID=13255 - 201 лв с ДДС!
Ще ти вървят всички игри на макс.
Тия дето, ти си ги посочил - тетрис ли ще играеш с тях в сравнение с тази :Д
Или
Търси си Ati Radeon HD4770 за около 170-180 лв е, но е рядка поради добрата си цена.
Тия горе ги забрави
П.П. Много зависи всичко като цяло и от процесора ти.
П.П. 2 Довери се на Sapphire![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Аз съм с ето тази видео карта: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=vi...roductId=16235
Абсолютно същата, като на картинката отдолу е - с пасивно охлаждане и допълнително монтиран вентилатор!
Преди няколко дни я овърклоквах малко и повече от 62-градуса не можа да вдигне!Резултата на 3D Mark 2006 след клока беше 10319 точки:
Всичко което съм пробвал до сега ми е вървяло и то доста добре бих казал. Даже веднъж едно приятелче ми идва на гости, пък той си пада малко "геймър"и ме кара да слагам разните му игри, защото искаше да знае как се представя видеото на компютъра ми?!?!
П.С. - Това приятелче остана много доволен от резултатите...- Тогава нищо не бях правил на видео картата.
Но е поне 50% по-слаба от 4850.
Съвсем различн клас е![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Аз лично съм привърженик на Nvidia, въпреки че напоследък нещо много изостанаха и не спряха да си преиздават чиповете с нови имена и тук-таме нещо подобрено. Така че GeForce 9600 GT 1GB DDR3 според мен, въпреки всичко е по-добре. Някак си им нямам доверие на ATI/AMD.Не знам защо, така че мойто мнение си е чисто лично и да не ти пука много. Слушай какво ти казват другите и решавай!
![]()
При равни други условия разликана няма да е 50% в никакъв случай!!! :PПървоначално написано от MakeMeLaugh
П.С. - Все едно да сравняваш два автомобила! Единя да е 75 конски сили, а другия 150 - и ти да твърдиш, че разликата е двойно повече...На цифри е така, но в действителност е много по-малка!!!
![]()
Ati Radeon HD4850 както каза MakeMeLaugh . Страхотна видеокарта .Айде и после кажи каква си взел .
Everybody lies !
като можеш да караш 150 коня, за какво ти е да вземаш 75 коня.
и 4850 е много по-голяма инвестици в бъдещето.
има по-добро хардуерно ускорение за гледане не HD филми
ATI/AMD имат по-качествена филтрация на картината и не правят ръбати картини.
да имаш 200 лв и да дадеш 150-160 за видеокарта и след 6 мес. да не става за игри вече е тъпо предвид, че срещу 40-50 лв повече ще я ползваш тази видеокарта поне 1-2 години без проблем![]()
Ъъъ аз ще взимам 22"-ка с резолюция 1920х1080 та се чудех 9600 или АТI 4 series ?
Сори на автора , че се намесвам в темата му по мой въпрос , но не ми се отваря излишно нова тема . Въпросът ми е , добра ли инвестиция е това видео ?
ATi HD4890, 1GB PowerColor PCI-E, DDR5, 256bit, 2xDVI (HDCP), TV Out
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536425
аз си търся видео от 200-500лв и искам да се спра на нещо добро , че да подкарвам игрите , които ще излязат идните 1-2 години![]()
М-да, добре е
Но аз лично бих предпочел конкурентната на Ати-то GTX275 от sky.bg за 415 лв.
Има малко по-добро представяне и се клоква по-добре![]()
намерих го това видео , но няма 1гб а все някакви от 896 или нещо такова беше , а на мен ми се иска нещо от поне 1гб ако не двойна 2гб тъй , че дайте ако имате някакво друго предложениеПървоначално написано от MakeMeLaugh
![]()
Човеко.. аз ти казвам, че GTX-а е по-бърз със своите 896 мб от тази 1024 мб на Ати, пък ти си търси каквото поискаш...
Това с размера е и трук донякъде, на който явно ти се хващаш![]()
Много хора се подлъгват по размера на паметта на видео картата. Явно не знаят, че е напълно възможно и до някаква степен и нормално една видео карта с памет 512 MB да е много по бърза и продуктивна от друга видео карта с памет 1024 MB.Първоначално написано от MakeMeLaugh
![]()
П.С. - На такива хора бих им казал - "Не може само с ядене (размер на памет), трябва и акъл (четота на ядрото, бързина на паметта и т.н)"![]()
Ок. Мерси все пак , но ще поогледам още малко преди да се спра окончателно на някояПървоначално написано от MakeMeLaugh
признавам си , че не съм запознат много много с нещата , но ще поговоря с хора които се занимават с това
ПП.-последното се отнасяше за човека над мен
в плесио има 4770 за 190лв което е супер за ддр5 карта, а за 500може да се вземат 2* 250, 4770/4850 или 4890, за 550 може 2* 4870 който като производителност са наи-близко до 295 е след 2* 4890 но те бият 295, а да и може би 3* 47/830 за малко под 500лв също е вариант![]()
ок.благодаря за помоща утре ще порачвам 4850 ще питам даже колко ще излезе 1gb товата версия.
1 GB в sky.bg на Sapphire = 226 лв
512 MB в sky.bg на Sapphire = 201 лв
И двете си имат предимства.
Първата е с повече памет (там ще ти послужи при игри като Crysis, GTA IV примерно), но е със стандартно охлаждане.
Втората е с по-малко памет, но е с по-добро охлаждане и това позволява малко повече overclock (тоест можеш да накараш картата да работи на малко по-високи честоти и така става малко по-мощна) - това ще ти помогне при всички игри с малко повече отколкото горната понеже тя ще се клокне малко по-мъничко от тази
Ти си прецени какво искаш и какво мислиш да правиш![]()
Отново приемате моето "образно" сравнение му автомобилите твърде буквално... Нямах предвид, че разликата между видео картите "Ati Radeon HD4850" и "Nvidia GF 9600GT" e като автомобили 75 и 150 коня. Примера с автомобилите го дадох за да разберете, че разликата само по "цифри" в действителност не е ДВОЙНА, като пройзводителност при видео картите.Първоначално написано от Alexandra93
- Никога не съм казвал или сравнявал "Nvidia GF 9600GT" с автомобил 75 коня или пък "Ati Radeon HD4850" с 150!!!!![]()
![]()
![]()
- Разликата поне на моя компютър между двете видео карти би била 10 % най-много!!! Гледах тестове на "Ati Radeon HD4850", но я тестваха на много нова машина с "Intel Core i7" процесор!![]()
Точно за това казах в предишните си постове, че при равни други условия разликата ще е минимална!!!![]()
П.С. - Айде със здраве!![]()
Не разбирам мн от overclock и др. такива ,но ако избера 1гб и примерно и кутията на компа ми е отворена което би намалило доста температурата значи ли че ще се клоква колкото 512 мб
С друго по хубаво охлаждане от стандартното - Може би!Първоначално написано от thealien77
![]()