.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Тетрадка речник

Здравейте, може ли някой, който е учил немски да ми каже тетрадката речник с колко колони трябва да е ? с две или с три?

Хъх.Аз мисля,че самият учител трябва да каже.Транскрипция не се ли пише?Аз се чудя дали да си взимам сега тетрадка-речник по английски,защото не знам с две колонки или три..Мисля да изчакам госпожата/господинът да каже.

Немският НЯМА транскрипция.

О,ами сори тогава.

по английски съм 100% сигурна, че е с три колонки, ама аз като бързам за немския си взех с 3

Трябва ти с две графи.Първата пишеш думата на немски и втората превода на български.Както казаха немският няма транскрипция !!! Ако имаше тогава щяха да ти трябват три.

знам кога се използват три и кога две.. ама не знаех дали немския има транскрипиция

за щастие няма

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от BuKLiChKa
    по английски съм 100% сигурна, че е с три колонки, ама аз като бързам за немския си взех с 3

Хахх не е задължително по английски да е с 3, защото ако си учил достатъчно дълго ще знаеш при комбинациите от букви кое как да се изговаря. Аз за тва си взимам 1 тетрадка и с молив и линия си я разделям на 2 равни части и тва е

Мега фен Аватара на teenems
    аз знам ,че немския се чете така както виждаш .
    при английския разни изговаряния ..
    аз винаги зимам с 3 * по ае * ,макар че знам как се четат
    а по немски мисля ,че трябва да е с 2 колонки ..
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Препоръчвам да си вземеш от тези с по-малкото листове. Не с 300. Тези с 300 листа се попълват трудно и не е удобно. А и по някое време може и да ти писне да пишеш като мен

взех си със 120 листа, ама с 3 колонки ама нищо.. в третата ще пиша как се чете на бг :Д:Д:Д:Д

Повече от фен
    Съвет,от човек,учил немски.
    Вземи си с три колони.Да,вярно е,че комбинациите са няколко,но все пак в началото може да ти е по-лесно да си ги пишеш каксе произнасят с бг букви
    След първия месец ще е ненужно,но за да не се шашкаш в началото,ти го препоръчвам

Мега фен Аватара на iiordanova
    Не съм учила немски , но може би с 3 ще е по-добре.
    За английският с 3 колони.
    Аз имам тетрадка речник по английски и руски.
    Английският - 3 колони , а руския - 2 колони.

За немски няма смисъл от три - трета ще стои празна .

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    В английския има транскрипция затова е с 3 колони, в немския няма транскрипция, затова е с две.В руския мисля, че пак нямаше.

С 2 колони си вземи.Няма какво да пишеш в третата.

Голям фен
    Град
    Варна
    А някой може ли да ми каже тетрадката-речник с колко колони трябва да е,щом ще уча френски?
    15.09.09-денят на най-голямата грешка в живота ми

Френският също няма транскрипция. Има си правила за изговаряне, които ще научиш и това е.
    Audio ergo sum

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си