- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ролята на парите в заведенията
Значи според вашата логика тези нещастни хорица сами са виновни че са израстнали в дом за сираци изоставени от малолетните им родители и са виновни че цял живот са отритвани отвсякъде и от всички. Виновни са че са черни! Виновни са че нямат на кого да разчитат - това води до неспособност за учене НаПРИМЕР. Защо ги мразите толкова? защото "загрозяват" още повече гледката в една от главните улици на "баварския" ни град... Защо вместо тия 2 лева за кола които ще дадете по-надоло в едно от милионите еднакви заведения не купите нещо на момченцето което седи пред павилиона за пица гледайки жално??? И квачката която продава се прави че не го вижда... 1 парче пица мам му стара... 1 парче пица... 1 ден и на вас може да се случи... и тогава ще разчитате точно на това което вие.... обиждайте... мразете... то се връща.. после питате защо на мен?? И не търсите грешката в себе си...
As S1m
KuRwA
![]()
Kya, всъщност последният ти пост в темата е толкова болезнено верен, че няма накъде повече.
Всичко може да се случи на всеки. Така или иначе. По всяко време.
Ако човек е достатъчно упорит и трудолюбив, няма да допусне да изпадне в такова положение. А дори и да допусне, ще намери изход и няма да стига до там да проси. Оправдание няма. Дори и за сираци. Като няма кой да ги издържа - намират си работа. Трябва да се бориш, за да оцелееш.
И да, виновни са, че са черни. Циганите са социални паразити и от малки ги възпитават да бъдат такива. Възпитават ги да просят, да крадат, да живеят от помощи. Нямам абсолютно никакъв ангажимент да се грижа за черното малцинство.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Казвам го от позицията, че много пъти е нямало как да свържа двата края, нито аз, нито семейството ми, но сме намирали начин криво- ляво да оправим ситуацията.
Не мисля, че малцинствата не получават шанс, просто няма как да си завършил само 4-ти клас и да дишаш лепило по цял ден и да си оправиш живота. Да не говорим, че в Пловдив имаше малки циганчета, дето по цял ден просеха за един по- дърт циганин. И на края на работния ден идват 5-6 годишни хлапета да ми кажат "како, дай една цигара".
Взимала съм храна на хора, които са били в нужда, обаче не съм склонна да давам пари на всеки просяк.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Не всяка работа изисква специално образование и умения. Има си т.нар. "нискоквалифициран труд", който може да се работи от всеки.
Разбира се, това изключва болни и сакати хора, които не са способни дори да работят. Може би само те имат оправдание.
Или пък точно, защото е суров са ни учили да блъскаме като животни за да оцелеем.
В крайна сметка това е начинът.
-I dont sympathize
Please open your eyes!
И все пак си се оправил някакси и не си стигнал до Витошка, или бъркам?
Можем да направим ново движение: НЕ на безмисленото и безумно харчене на пари и ресурси... Икономията ще спаси света.
Много съм идейна, но само заедно можем...
As S1m
KuRwA
![]()
И да уморим от глад ресторантьорите, сервитьорите и т.н.?
За да направим и постигнем нещо доста от нас ще трбва да се върнат на нивата, което не е срамно и аз с удоволствие бих го сторила. (знам че ще получа критики и подигравки казвайки това). Просто не може всички да сме "граждани", няма как да се получи. Не си ли се замислила че реално толкова много заведения не са ни нужни, разбирам да се открояваха с разнообразие, но уви... няма какво повече да се измисли - моделът го има. Мисълта за рационалност липсва...
Колкото и да ни е трудно да го разберем - българия е село. Истинският българин е на нивата... Силата на българия е базирана на аграрното стопанство...
Повечето от вас не са никакви българи а чуждопоклонници и за това имам смелосста и абсолютната правота да ви наричам лицемери...
As S1m
KuRwA
![]()
Само не разбирам защо някой хора пишат България с малка буква..
Недостойна е за уважение в текущото си окаяно състояние.
Без повече подобни картинки!
.: machoka :.
"Обичам родината, мразя държавата!"Първоначално написано от Tokarev
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
браво бе, глист.Първоначално написано от Tokarev
България е тук -, не в парламента и министерския съвет, да не виждам други подобни профански изказвания.
![]()
carpe diem quam minimum credula postero
българия е само име измислено от хора.
За мен е само "земята" и тя няма име.
Без повече подобни картинки!
.: machoka :.
А така като гледам вече и доста от нейните жители за заплували в тази посока![]()
![]()
![]()
As S1m
KuRwA
![]()
Не разбрах ти ли правиш така или...? Щото не ми се вярва да даваш пари на всеки просяк и винаги да използваш по-разумното. Ако греша - браво! Обаче за мене темата е безсмислена. Всеки сам решава какво да си прави с парите и има правото да ги даде където и за каквото си иска. Аз ти предлагам да си гледаш себе си и да харчиш твоите пари както намериш за добре и да оставиш другите сами да си решават.Първоначално написано от Kya
И щеше да му е супер.. забрави да добавиш...Първоначално написано от SofiaRegularCunt
As S1m
KuRwA
![]()
Аз казвам ли на някой какво да прави с парите си? Упряла ли съм ти пистолет в главата и кращя ли ти какво да правиш. Целта на темата ми е да разбера повече за гледната точка на проблеми които касаят всички ни.Първоначално написано от montana6
И предложението ти е доста глупаво бтв. Заради подобни индивиди като теб които гледат само себе си все още има министри и канцлери, защото и те гледат себе си и си вършат работата.
И да!
Аз правя така:
Не преди много време, разхождайки се по павираните улици на нащта европейска столица и мой роден град, една едра набита женица хей така от нищото се пръкна и прекъсна "великата" ми разходка с думите:
"Извинявай момиче, имаш ли 2 лева да си купя хляб?". Учудена се спрях, махнах и дугата бяла слушалка (пеерфекната имитация на тези на айпод) и гордо казах Да! Непосредствено, бързо и неочквано от страната на бедната "госпожа" аз промълвих А вие с какво се занимавате? Тя ме погледне и изстена тихо: "Инвалид съм". Поучудих се (задавах въпроси..беше подозрителна) и я попитах дали има роднини. Тръгна много бързо и аз след нея. Започнах да и говоря че ще и дам парите ако ми отговори, а тя започна да крещи да я оставя.... няма да продължавам с историята...
Когато им давам пари съм предпазлива за да разбера дали лъжат.
Както и да.. за бабката стана ясно... Вървейки по-надоло по тази улица видях баба да седи на щайга и да продава свежи китки от красиви цветя които бяха аранжирани доста просто, но миришеха супер. Тя сама ми предложи за по левче. Купих 3...
Един ден, стоя си аз на плиска и съм подранила с около 40 минути. 2 циганета (момиче и момче) идват при мен и питат: "Како, ти скинарка ли си?" И аз казах, че ако бях едва ли щяха да дойдат сами при мен (![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
) И се започна разговор. Послъгаха ме за туй-онуй, но се радвам че им купих храна. 2 порции спагети от китайския и за жалост останах без пари и с последните им купих един салам и един хляб от магазина....
Не агитирам никой да прави същото просто искам да видя и други гледни точки...
As S1m
KuRwA
![]()
какъв роб бе?? тук всичко щеше да е пълно с преуспяващи помачета и чисти улици и джамии и всичко щеше прекрасноПървоначално написано от SofiaRegularCunt
чесно ли мислиш че ако не бяхме се освободили сега щяхме да сме роби ???![]()
![]()
As S1m
KuRwA
![]()
Е,виж сега, да се дадат повече пари за алкохол не е прищявка. Заради евтините и нискокачествени алкохолни питиета съществува алкохолизма. От такъв не може да се "разболее" човек,който пие вино за 100-200 лева примерно.
Еми браво за постъпките ти! Да гледаш себе си няма нищо лошо, зависи от начина по който се гледаш.Първоначално написано от Kya
Като го казвам това, имам предвид да не се занимаваш с проблемите на другите, щото всеки си има глава и сам може да се оправи. Но ти явно не си имала това впревид, така че съм разбрал грешно.
Първоначално написано от Kya
![]()
![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Кой обижда,кой мрази?Пак питам на основа на какво го даваш това мнение?Всичко става - да,така е.Когато мога помагам,когато могат и другите помагат.Това,че не всички сме еднакви и не всеки помага,не означава,че трябва да слагаш всички в един куп.Да не говоря,че някои хора нямат възможността да помагат,а други пък освен това и те имат нужда от помощ.Пак казвам - не слагай всички хора на едно място.И все пак не знам кой какъв е и давам предимно на музикантите,децата и контузените.Когато някой ми поиска цигара давам.Първоначално написано от Kya