.

Виж резултатите на анкетата: За иЛи ПрОтИВ?

Гласували
26. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

5 19,23%
  • Против

15 57,69%
  • Все ми е тая

6 23,08%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Hybrid View

Град
    kurvi

Биометрични данни За иЛи ПроТиВ?

http://news.ibox.bg/news/id_572246772

Как ви се струва идеята?
    Моля да защитите и обусновете вашата позиция.
    Също така бихте ли направили нещо ако можехте да се противопоставите?
    As S1m
    KuRwA

Град
    из източната част
    против съм. бих бил за единствено за убийци и ицнасилвачи тоест тежко провинили се. не че моето или нечие друго мнение от тук има значение дали ще стане това...
    това за който го мързи ,да бе

Абсолютно против - бих се противопоставил по абсолютно всякакъв начин, дори ако трябва да си изрежа възглавничките на пръстите.
    Без повече подобни картинки!

.: machoka :.

Град
    kurvi
    Май повечето хора които са тук се интересуват само от рипки и бтички.
    Дали някой изобщо знае какво значи това "нововъведение"?

Аз ще ви обясна: Това е прадядото на чипът в мозъка... Амм.. освен ако не са го плантирали вече....
    As S1m
    KuRwA

Kya е кypва.

Град
    kurvi
    Цитирай Първоначално написано от FockidyFockFock
    Kya е кypва.
    Правилно!!!

АЗ СЪМ пълното олицетворение на тази държава както и моделът на поведение сред подрастващите момичета и млади жени.
    As S1m
    KuRwA

Град
    Blondeland
    Не мисля , че някой ще скандира "ЗА" ...
    Това е идея , която до скоро мислех, че използват само във филмите , но уви ...
    Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
    In the jingle jangle morning I'll come followin' you..

следващият епизод ще е да се инсталират камери във всяко домакинство, за да се следи за съобразно с правилата на един перфектно функциониращ социум поведение, нали?

къде си, Оруел :>
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    kurvi
    Евала на тия дето им е се тая

Започва се бавно, никой няма да ти сложни каишката на врата, а ще те накара да си я сложиш сам...
    As S1m
    KuRwA

eма като се замислиш стадото си е стадо заради броя си..
    доста хора съвсем охотно биха си наложили хомота.
    а нежелаещите остават без гласност в това море.
    и после като положението опре до микрочипа..ъ, кокала, де, започва голямото блеене.

сигурно изглеждаме доста параноични тея тук ;против;, които сме, ама личната свобода трябва да си остане ПОНЕ в разумни граници. това ги нарушава...неразумно.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    kurvi
    Това "виждане" е от типа на: "мен не може да ме блъсне кола" или "аз ще си карам мотоора, защото съм сигурен в способностите си" доакто всеки ден четеш за смъртните случаи...
    As S1m
    KuRwA

Град
    kurvi
    Виж сега, темата ми не е с флирт наклонности.
    Искам псросто да разбера младото бъдещо поколение наясно ли е с бъдещето си поне малко. Или по цял ден ще обсъждаме пръдни и някакви събития с характер на публичен дом?
    As S1m
    KuRwA

Град
    Blondeland
    Цитирай Първоначално написано от Kya
    Виж сега, темата ми не е с флирт наклонности.
    Искам псросто да разбера младото бъдещо поколение наясно ли е с бъдещето си поне малко. Или по цял ден ще обсъждаме пръдни и някакви събития с характер на публичен дом?
    Тогава пусни темата в разделите за любов и секс - там е младото бъдещо поколение
    Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
    In the jingle jangle morning I'll come followin' you..

Повече от фен Аватара на Goebbels
    Въвеждането на такива документи ще означава създаване на гигантска база данни с отпечатъци и други данни, които лесно ще помагат за разкриване на всякакъв род действия против системата.
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Никой не иска да бъде следен, едва ли някой ще хареса идеята.
    И с каква цел е всичко това? Да се създаде "перфектното общество" на хора идиоти и шепа хора, които да ги управляват и експлоатират.

Обусновете се и вие

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    АЪ пък, за да ви правя напук съм за! Ако някои си мисли, че като му имат биометричните данни ще го контролират по-лесно лъже се. 7 милиарда не се контролрат така лесно. Най-малкто ти трябва огромен контролиращ апарат, който ще отнема много много ресурси и пари. Нещо, което капиталистическто общество не би позволило.

От друга страна ние вече и днес боравим много по-лекомислено с личните си данни. Преди 15 години никой не би си помислил да пазарува онлайн, или от сайтове като ибей и да си дава личните данни на неизвесни лица.

Представете си, но до 20-25 години здравните каси и лекарите ще имат достъп до вашето ДНК с цел да ви предписват точното лекарство в точната доза.

Така ще изчезнат и мангустите с по 4 лични карти от различни области в България.

С масовизирането на една технология отпада и варианта да бъдеш следен. Спомнете си, какъв е бил страха от компютрите преди 30 години. Как те са щели да ни контролират и тн. Днес почти никой не го е страх от това. След 30 години на никой няма да му прави впечатление наличието на биометрични данни в документите за самоличност. Те и сега са там с изключение на пръстовия отпечатък, който лесно мове да бъде добавен.
    Grumpy old madman

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    На когото не му харесва винаги може да се оттегли в Африка или Азия.

Биометричните данни имат и добра страна - при злополука те най-лесно ще посочат нужната информация на специалистите.

Но от друга страна обществото на Големия брат малко, по-малко се превръща в реалност. Никой не е мислел, че фантазиите на Жулн Верн ще се превърнат в реалност. Може би Оруел също е пророкувал тъмното човешко бъдеще.

Но спасение има - спомнете си пролите.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

"Хората сами ще го поискат, ще симулираме терористични атентати и хората сами ще поискат по-голяма сигурност и контрол."
    Това че стадото е тъпо и вярва на говорещи кутии говори на къде отива този свят.Нали знаете поговорката за баницата и консуматора, същото е, поне при комунизма хората знаят че имат враг, срещу който да се борят, днеска хората не виждат "Големия брат" чрез някакви полусвободи, се опива народа!
    http://svobodata.org/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си