- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Американския колеж
Ох мани..значи вас ви озорват доста повече отколкото насПървоначално написано от amk933
е на вас кога ви е лятната 0.о иначе споко и ние пред файнали сме така..ама при вас ми изглежда по гадно
![]()
ramone, схванах го още преди това, мерси.
Лятната е от средата на Юни до малко след средата на Август.Първоначално написано от belltom
Ама Коледната е по-дълга и празнуваме Halloween, Thanksgiving Day и тем подобни.
Абе яко е, ама имаме ужасно много co-curricular activities, които ни задържат докъм 5 в училище. И като ме взимат в 7:30 и ме връщат или в 16 или в 18 се сети кога остава време за учене....
![]()
^ E и ние ги празнуваме хелоин и деня на благодарността и още такива глупостиох да и ние имаме такива extracurricular които ни задължават да стоим в даскало до късно
абе училищата ни хем доста си приличат..хем същевременно са доста различни ;d
Я кажете какви предмети има в 8-ми клас ,че ми е любопитно...
Аз ли или те, че не стана ясно? Щото в АК май ги знаеш?Първоначално написано от tairaaa
![]()
рисуване и музика по един час седмичноПървоначално написано от tairaaa
физическо - 3 часа седмично
български - 4 часа седмично
математика - същото
английски - 20 часа седмично
единия срок имаш typing, най-глупавия и безмислен час в света, поне за мене - 2 часа седмично
другия срок вместо typing имаш science пак по толкова. От това в каква паралелка ще се паднеш зависи кой срок какво ще имаш.
И третата четвъртина единичния час физе ти го сменят със здраве, говорите си с психолога за наркотици, насилие, секс.. абе купон става в тея часове.
Мисля, че тея ви бяха предметите.
^ Математиката е 3... ;]
Да, вярно, извинявай, обърках се с 9 клас, 3 е![]()
btw.. в Американския на тетрадки или на листа пишете?...Защото една позната ми каза, че се пишело на листа...и е малко странно.., а учебниците наистина ли са ужасно дебели![]()
![]()
![]()
Хахахахха глупости е т'ва, което го казахте за изравняването. Не можеш да ми кажеш, че тия които са били от най-високото ниво ( по CAE някъде B2-C1) се изравняват с тези, които са влезли с А2 примерно. Вярно е, че в 9ти клас всички си почваме с C1, обаче на файнълите изпитите са различни за двете половини (по-високото и по-ниското ниво). За класовете, които са по-напреднали се учат еднакви неща, но по различно време и с различна интензивност. Учат се неща като специфични думи и времена и използване на средства за обогатяване на езика. В общи линии тези, които знаят повече, си обогатяват езика още в 8ми клас, а другите учат basic нещата и се очакват да си научат думите в часовете по English Literature.
Ей такива работи стават у родния колеж.
Вие на хероин ли сте бе?
Да не искаш да кажеш,че накрая на 8-ми клас нивото което искат е различно за всеки.Тоест едни знаят това ниво(по-напредналите групи) ,а други по- ниско.Първоначално написано от vikipf
Горе-долу се получава така, че на никой не му пука колко знаеш английски. Трябва да имаш над 4 по английски, за да те оставят, само това е условието. Накрая има два файнъла един за по-напредналите и втори за другите. И другата година си личи кой къде е бил, но до 10-11 клас вече всички са се изравнили, освен ако не си мн мн дървен в научаването на език (за говор говоря).
Вие на хероин ли сте бе?
Значи в която и група да съм ще мога да науча английски.Нали?В 9 клас ли си избираш какво друго да учиш-право,дебати и т.н?Може ли да запишеш няколко езика в 9 клас освен английския или само един допълнителен и можеш ли да го научиш добре(не като държавните)???
ем до колкото знам..можеш да запишеш немски, френски,испански..може също японски на СИП..май..сега..колко може да се научи си е и до човека..все пак да се разправяш с 3 езика..и другите неща не е мн лесно..предполага се, 4е подготовката по втория език е добра..сега за клубовоте..ми каквато специалност те влече..право..например..запи сваш се на клуба..`симулиране на съдебни процеси`..сега кфи точно са тези клубове и какви тоно има..май са се изменили..предполагам, че всичките въпроси относно клубовете,езиците,входните ..ще ги разяснят на 14.09.09..засега смятам, че с информацията от сайта им относно специалностите и клубовете..учебните прогами и т.н, а също от 4те теми тука относно американския колеж..ще имаме някаква представа какво да очакваме..въпреки че на мен ми е се едно..
Балкански танци
Природни науки
Изобразително изкуство
Литературно списание “Беседа”
Компютърна графика
Клуб „Culture Jam”
Дебати
Английски за деца-сираци
Приятели на UNICEF
Планинско катерене
Клуб „Interact”
Клуб „Mock Trial” (симулация на съдебни процеси)
Модел Обединени нации
Клуб по бягане
Клуб „Ние се грижим”
Клуб на любителите-писатели
Клуб „Ударни инструменти”
Математическа лингвистика
Клуб „По стъпките на Мелпомена” ..нещо такоа би трябвало да са клубовете и..същност не знаехче има специалноси..има ли въобще!? :? ..а за английския..до колкото схванах в 10 клас става изравяването..спрямо познанията по английски..нз аз ти предлагам да прехвърлиш учебника си, за да си спокойна и уверена, ак толкова се притесняваш.. :smt071 :д..хубаво е сега..един релакс през оставащите дни и хич да не ти пука..ще се справиш.. : ]]
В 8ми клас записваш в 9ти какъв език ще учиш - френски, немски, испански. В 9ти може да запишеш и до два elective-a (СИП), по каквото искаш. Може da e рисуване, футбол, волей, японски, математика, френски, немски, руски и още поне 10 неща. В 9ти за десети записваш специалност - компютри, физика, химия или хуманитарен.
Език само в елективите не можеш да научиш, но за вторият език имаш 3 часа, които са си доста време. Аз за 1 година и то не съм се претоварвала да уча френски, научих доста неща.Даже сега разбирам доста неща по френските филми... хахахха.
Има и клубове, които са нещо пак като СИП-ове само дето трябва да правиш 75 часа от клубове, от които част от тях трябва да са в помощ на обществото, за креативност и за физическо натоварване.
Вие на хероин ли сте бе?
Винаги ли сте първа смяна в АК?(понеже пише в правилника само разписанието на 1 смяна)
да, винаги от 8 и зо до към 3 и 30..след това оставаш за няк`фи извънкласни
btw.. в Американския на тетрадки или на листа пишете?...Защото една позната ми каза, че се пишело на листа...и е малко странно.., а учебниците наистина ли са ужасно дебели
вярно ли е..!?! ..обичам тетрадки..такоа..малко странно на листа..!?!