Цитирай Първоначално написано от maybelline
Цитирай Първоначално написано от TheBlueAvalanche
Цитирай Първоначално написано от maybelline
Ти изпадаш в подробности, помниш всичко, мислиш за всичко - предназначението на жената е такова
Не е точно така. По тази логика аз съм жена.
Точно така е. Предназначението на жената хиляди години е било само да отглежда децата. А за да отгледа децата, тя трябва да гледа всяка подробност, да забелязва опасностите, които малкото дете няма как да прецени, да го пази и да гледа всичко, което евентуално застрашава детето, включително най-обикновените неща, на които по принцип няма нужда да обръща внимание.

А вече защо ти си мъж и гледаш всяка подробност...Значи, това не е проблем. Така се е случило, зависи и от гените ти, от характера ти, от средата, в която си израснал. Но това, което ти правиш с изказването си е смешно. Според теб предназначението на жената не е горе-казаното, само защото ти си момче и също отговаряш на правилото. Първо - това, че жените имат някаква специфична характеристика, не означава, че никой мъж я няма (особено като говорим за психология, характер, мислене, не за физически като половите оргаи например). Второ - това, че ти отговаряш или не отговаряш на някакво правило по никакъв начин не променя самото правило, защото ти си единичен случай, а не статистически.
А тук изобщо не става и дума за статистика. Идеята е какво са правели мъжете и жените хиляди години. Естествено, че има изключения, но самата психология на хората вече е оформена. Сега, при кой по-силно, при кой по-слабо, но като цяло всички са под влияние на еволюцията си до момента.
Изказването ми наистина беше смешно, защото първо, че не се изразих пълно, второ, не се изразих ясно. Но....
Не говоря за това, което принципно е вярно. Да, от хилядолетия това е било в кръвта на жената. Но вече не е. Според теб, като гледаш непълнолетните момичета тук, в сайта, колко от тях притежават нужните качества, за да отгледат дете? Пък и това е само една незначителна част от момичетата в страната. А виж курвите, кифлите, които мислят само за.... А това е само една дребна страна, България. А останалите? Като се има предвид, че сме от най-умните народи, какво остава за другите държави?
Освен това съм срещал доста момчета/мъже, които изпипват докрай всяка подробност, но това не е от значение...