1 пакет спагети, 400 г
200 г бекон
2-3 яйца
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
100 г сирене “Пармезан” (кашкавал)
черен пипер на вкус
2 -3 с.л. сметана
3 -4 домата или 4 с.л. доматено пщте
200 гр гъби
Спагетите се сваряват според инструкциите на пакета.
Беконът се нарязва на лентички и се запържва в зехтина до златисто. Прибавят се нарязан надребно чесън, сол и смлян черен пипер. Запържват се и гъбите нарязани на дребно, добавя се и доматено пюре (или настърганите домати)
При непрекъснато разбъркване за кратко се запържват разбитите яйца, като целта е да се получи кремообразна смес. Яйцата в никакъв случай не бива да са напълно изпържени.
Спагетите се отцеждат и веднага се разбъркват с беконовата смес, добавят се и яйцата.
Всяка порция се поръсва със сирене “Пармезан” или кашкавал и сметана