.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 43

Американския колеж

Здрасти!Сега ще съм 8 клас .Искам да питам дали някой знае как е в Американския колеж.Но не искам да знам нещо което го пише на сайта им.Питам има ли яки хора,какви са даскалите и ей такива неща...
    Мерси :P :P :P

Xhm....ochakvah nqkoi zaek da napishe skoro takava tema.. amiii az ucha v ACS i sa she s1m 9ti klas... taa 8mi klas v nachaloto shti se stori g1rch ama posle stava super qko i ti prepor1chvam...da si jiveesh jivota.. :P aide ako si nqkoq qka zaika na 15ti toku vij s1m ti dal morkov

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Freaky_boy познаваш ли една Мелани от там?И тя за 9 клас...

Damz poznavam q..poznavam pochti celiq mi vipusk ;]

mi..to mai takaa tema ima..se edno..i az 6e sum 8 klas..ne moa razbera kfo se vulnyvate...men taka ne mi pyka..i taka ne mi se y4i..ina4e..ti ..taira..skaip ima6 li..vupreki 4e moje da ne si v moq klas..ili grypa po-skoro..se edno //

hm..rainmaker4 ima i klasove i grupi :]

Аз имам една приятелка дето сега ще е за 8 клас и са я приели там Ще я питам какво е и ще пиша :P

Град
    София
    http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#5654045

Ето ти дългогодишната тема за колежа.

Аз сега ще съм 10ти клас и ще ти кажа, че първатата година трябва само да се радваш, защото и без т'ва по англ ще имаш 5 (всички имат толкова) и да учиш, и да не учиш. Не си давай зор. Няма значиние колко имаш по бг и математика, просто се радвай на живота.
    За хората не гарантирам, че са "готини", защото за себе си не мога да сложа такъв label. Но има много хора, които изглеждат супер надути и тъпи, а се оказва, че са много, много интересни личности. Обратното също е налице. И за двете получих доказателства преди 3 дена. А-у ти ще си подге. А-у нормално е да се държат кофти с теб в началото. : )
    Вие на хероин ли сте бе?

Цитирай Първоначално написано от vikipf
    Аз сега ще съм 10ти клас и ще ти кажа, че първатата година трябва само да се радваш, защото и без т'ва по англ ще имаш 5 (всички имат толкова) и да учиш, и да не учиш. Не си давай зор. Няма значиние колко имаш по бг и математика, просто се радвай на живота.
    За хората не гарантирам, че са "готини", защото за себе си не мога да сложа такъв label. Но има много хора, които изглеждат супер надути и тъпи, а се оказва, че са много, много интересни личности. Обратното също е налице. И за двете получих доказателства преди 3 дена. А-у ти ще си подге. А-у нормално е да се държат кофти с теб в началото. : )[/color]
    Напълно съм съгласен ..всичко тфа наистина е вярно..а пък тфа с успеха си е така ;д ох аз ще бъда 9ти клас сега...и ще ми скъсат гъза..ама поне подге градинка ще си е там ;д

А да ви питам там ще ни замерят ли с моркови или няма такива работи???
    Вярно ли е ,че ще ни разделят в 4 групи според това дали знаем английския или ще ни кажат още на 15 в кои класове ще сме...Понеже в правилника пише ОБЯД и ми е любопитно дали си го плащаме...Друго..една фр. ми каза ,че на входното ниво още изключват...Аз много не и вярвам ма се пак...

^ Tфа за морковите е вярно..аз поне ще си купя 1,5 кг :Д вярно е за разпределението..само че ще ви кажат на 2рата седмица..през 1вата ще ходите наляво надясно при учителите които може да ви преподават английски и ще играете различни игри..а пък към крач на 1вата седмица ще правите тест и веднага в пон от дргуата ще си знаете паралелките обяда си го плащате освен ако не сте от общежитието иначе на входното ниво никаф шанс да те изключат.

П.С. Пияи ми на лично ;р

ami kolko hora sa v klas(gore-dolu)?vhodnoto nivo mn li e trudno i vurhu kakvo e????

Цитирай Първоначално написано от tairaaa
    ami kolko hora sa v klas(gore-dolu)?vhodnoto nivo mn li e trudno i vurhu kakvo e????
    По принцип са 8 паралелки между 18 и 20 човека всяка, ама тая година с тая вдигната такса не съм убедена, че ще има достатъчно хора да се запишат. Входното не е много трудно, аз закъснях за него и проспах половината, а влязох в добра паралелка, точно по средата. В края на годината ще правите същото входно ниво да видят колко сте си подобрили езика.

Едит: забравих, че питаш върху какво е. Аз лично имам спомен само за listening-а - пускат ти касета, а пред тебе имаш някви картинки ли бяха, някви такива простотии и май те питат кво виждаш по принципа на a,b,c,d. Имаше и още някви упражнения за правене, ама тотално съм забравила какви бяха, отдавна беше при мен. Speaking нямаше, можеш да си спокойна, с writing не помня как стояха нещата, може и да имахме да пишем кратък текст, но нямам спомени, питай някое от вече бившите подгета, те помнят по-добре. Ако имаш въпроси питай, и аз се бях стресирала доста като си спомня

И аз съм се страсирала и нз..само си мисля ,че ще имам 0% и т.н!!!А дали ако съм в последната група пак мога да науча английския?Да преговарям ли по английски от сега или има някакъв преговор преди теста?Праят ли входно по бг и мат?????

Цитирай Първоначално написано от tairaaa
    И аз съм се страсирала и нз..само си мисля ,че ще имам 0% и т.н!!!А дали ако съм в последната група пак мога да науча английския?Да преговарям ли по английски от сега или има някакъв преговор преди теста?Праят ли входно по бг и мат?????
    Oх абе успокой се малко бе..къде ще преговаряш..ти пък..ако си в последната група пак ще го научиш точно толкова добре както и в другите..0% няма да имаш по никъф начин..пък и да имаш по слаб резултат на никой не му пука..важното е в края на година като правия същия тест тогава вече да имаш висок резултат иначе има входно ниво по български само..което е еднакво за цялото даскало..в смисъл сички випуски имат еднакъв тест..и най на оферта са 8класниците щото те имат най пресни спомени

Ейй, верно бе, имахме входно по бг, тотално го бях изключила тва, тцтц, няма да е лесно.. Абе на него ще имате елементарните неща, пунктуация, правопис, такива работи, дето сте ги учили до 7 клас, не трябва да ти е проблем. По математика нямаш входно, а по английски няма начин да изкараш 0% и на тото да играеш, пак Ако имаш знанията, не се паникьосвай. При нас кофтито беше, че най-силната паралелка ги скъсаха от учене и упражнения, пък най-слабите носеха плакати с имената на животните... Според мене си е перфектно да влезеш в нормална, средна паралелка, адския кеф е, а и научаваш доста неща, без да ти излиза през носа Тая година ще имате 5 предмета на кръст, нищо страшно няма

Цитирай Първоначално написано от ramone
    Ейй, верно бе, имахме входно по бг, тотално го бях изключила тва, тцтц, няма да е лесно.. Абе на него ще имате елементарните неща, пунктуация, правопис, такива работи, дето сте ги учили до 7 клас, не трябва да ти е проблем. По математика нямаш входно, а по английски няма начин да изкараш 0% и на тото да играеш, пак Ако имаш знанията, не се паникьосвай. При нас кофтито беше, че най-силната паралелка ги скъсаха от учене и упражнения, пък най-слабите носеха плакати с имената на животните... Според мене си е перфектно да влезеш в нормална, средна паралелка, адския кеф е, а и научаваш доста неща, без да ти излиза през носа Тая година ще имате 5 предмета на кръст, нищо страшно няма
    Оф и аз бях забравил за входното по български...ама сега се сетих :S пък вече не помня почти нищо

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Добре де а тези по-слабите и по-силните не се ли изравняват по някое време? Поне до 12 клас... То по тази твойта логика тези дето са по-напред винаги ще са по-напред, а тази, които са назад, понеже ги тормозят по-малко ще изостават и изостават зад другите.... И какво се случва, ако няма достатъчно добри, за да направят цяла по-висока група?

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Добре де а тези по-слабите и по-силните не се ли изравняват по някое време? Поне до 12 клас... То по тази твойта логика тези дето са по-напред винаги ще са по-напред, а тази, които са назад, понеже ги тормозят по-малко ще изостават и изостават зад другите.... И какво се случва, ако няма достатъчно добри, за да направят цяла по-висока група?
    Изразвняват се още в края на 8ми..ами някои паралелки са с по 1-2ма по малко или повече..няма вариант в кокойто да няма достатъчно хоре

Град
    София
    ^Е добре де. Като се изравняват в края на 8 клас това значи, че новаците трябва да минат да речем от А1 до В2, а напредналите примерно от В1 до В2. Тогава напредналите трябва да щракат с пръсти, а ти казваш, че е обратното, което не схващам от какво се получава. Би следвало новаците да им дават много повече зор, за да са на едно ниво в края на годината.

^ Виж сега..в общи линии всички учат един и същи материал..само че тези които са по назад го учат по подробно..докато напредналите го минават не с толкова подробности и по-бързо..само че на тях им се събира повече защото..тъй като са по напреднали им дават повече и по сложни упражнения и задачи..докато на тези които са по-назад..нещата им стават от същия вид трудност чак към средата на 2рия срок..накрая файналът (т.е. нещо като изходно ниво) по-английски за всички е еднакъв

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от belltom
    ^ Виж сега..в общи линии всички учат един и същи материал..само че тези които са по назад го учат по подробно..докато напредналите го минават не с толкова подробности и по-бързо..само че на тях им се събира повече защото..тъй като са по напреднали им дават повече и по сложни упражнения и задачи..докато на тези които са по-назад..нещата им стават от същия вид трудност чак към средата на 2рия срок..накрая файналът (т.е. нещо като изходно ниво) по-английски за всички е еднакъв
    Знам какво е файнал. Аз все пак уча в ААУ и при нас си е точно като в Америка и Англия със A, B, C, D, F, I, Semestrials или Finals и то два пъти в годината. Но разбрах това, което ме интересуваше. Просто ми беше интересно как процедират при вас и как при нас с по-ненапредналите (щото при нас за да влезнеш ти трябва поне В2) и има разлика.

^ E да..но просто при вас как да кажа..вие сте още по отдалечение от българската програма за обучение..така че е по нормално да ви се иска определено ниво по английски

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от belltom
    ^ E да..но просто при вас как да кажа..вие сте още по отдалечение от българската програма за обучение..така че е по нормално да ви се иска определено ниво по английски
    То ние нищо общо нямаме с нея и с министерството и за това сега сме на даскало от средата на Август. Да не ти говоря, че в 10 клас (подчертавам 10) учим някои предмети от AP Higher Level, а в 11 и 12 IB и е такова мазало от учене, че преди да дойдат файналс изпадам в нелегалност 2 седмици по-рано и уча. Скъсват ни *сещаш се кое*. Иначе при нас понеже английски изобщо не се учи като в бг училище ами пишем есета и съчинения разсъждения по литературни творби и неадаптирани текстове, се налага тези, които изостават освен DOL да учат и ESL вместо FL. Абе веселба... Аз ъм си добре де, ама с много жертви и зор, въпреки че бях в 1 АЕГ преди това и имах 6.00...

Цитирай Първоначално написано от amk933
    ^Е добре де. Като се изравняват в края на 8 клас това значи, че новаците трябва да минат да речем от А1 до В2, а напредналите примерно от В1 до В2. Тогава напредналите трябва да щракат с пръсти, а ти казваш, че е обратното, което не схващам от какво се получава. Би следвало новаците да им дават много повече зор, за да са на едно ниво в края на годината.
    Така е, би следвало от тва, но не е гаранция, че така става. Не мога да ти кажа със сигурност коя паралелка какво учи, но от моя випуск тази година като ни размесиха хубаво и в класа ми се паднаха хора със сякво ниво по английски си личеше кой е бил в най-силната паралелка и кой в най-слабата, имаше хора, които още сричаха. Може и да е до човек, не знам. Аз не казвам, че 'по-умните' учат повече материал, а другите по-малко, просто тях си спомням, че ги затрупваха с тонове домашни специално по английски, а по-изостаналите през по-голямата част си бяха пей сърце. Както каза belltom, сигурно се дължи на факта, че по-напредналите като няма кво да правят и учат страшно големи подробности, които на тея от по-задните класове не им се дават, защото имат да наваксват повече. Като материалл накрая всички трябва да са покрили едно и също нещо, аз на момичето просто му казвах, че като обем и количество домашни, най-напредналите бяха най-изтормозени. Дано сега си ме разбрал правилно

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си