- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Избелване на зъбите със сода
Здравейте ,четох някъде,че като сложиш сода(на прах) върху четката и си измиеш зъбите се получава избелителен ефект.
пробвали ли сте и ако сте наистина ли се избелват зъбите?
![]()
![]()
![]()
Содата ще ти пре*** емайла.Получава се оголване на венците и изтъняване на емайла.По-добре си вземи от аптеката Елгидиум за избелване + водата за уста.![]()
Have you come here for forgiveness?
Have you come to raise the dead?
Have you come here to play Jesus?
To the lepers in your head .....
знам че е доста вредно, незнам наистина ли избелва обаче
0Първоначално написано от rachel_billson
+1
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Ефект има,пробвала съм.Но трябва да се прави много,много рядко.Аз на месец-два-три веднъж.![]()
със сол става и поне не е толкова вредно![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
........мда разраняват се венците,почват да кървят въпреки че може и да слагаш сол....аааа сериозен парадонтит и загуба на зъби харесва ли ти...?
естествено, че не всеки ден ще се мие със сол1 път на месец-2...
пък и няма да си търкаш венците, че да се разранява и не е толкова вредно в сравнение със содата![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
пробвала съм и нямаше голям ефект. Има малко разлика и не е толкова вредно ако измиеш после содата напълно. Но ако остане разяжда венците и емайла на зъбите.По-добре си купи нещо за избелване на зъбите от аптеката.
Пробвала съм и имаше ефект, честно казанозначително се избелиха, поне моите
само дето аз ги мих със сода 1 път седмично (айде сега всички дружно "ти луда ли сии ама емайлаа, ама твааа блаблабла"), както каза момичето преди мен, ако си измиеш после хубаво содата нямаш проблеми.. просто с паста за зъби, после със сода и после пак със паста и сме океейй :““
избелва, но не го прави повече от веднъж на месец,защото ти изтънява емайла и се преебава
+Първоначално написано от YouCantStopMe
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Пробвай с лимон.Не уврежда..Избелва и не е вреден![]()
Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...
Интересно.. ще опитамПървоначално написано от xHARDCANDYx
![]()
Само да питам има ли някаква технология или направо си изтискваш лимонов сок върху зъбите![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
Ами моя зъболекар ми беше казал да поставя резен лимон и така да стоя известно време..Нищо специално,но действало и дори било полезно ...
Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...
Как ще е полезно избелването с лимон?Първоначално написано от xHARDCANDYx
Еми нали лимона е пак един вид киселина (лимонена киселина) и пак скапва емайла.
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Мий си зъбите 3,4,5 пъти на ден абе след всяко хранене ако можеш,по 3 минути.Моите за 1 седмица без да искам са започнали да побеляват още повече![]()
Реално всичко избелващо е вредно.Първоначално написано от mArMaLaDkA
Само едно ще кажа,че бели зъби не значи здрави зъби.
Цветът на здравите зъби мисля,че беше сивкаво-жълт или нещо от този сорт...
Аз имам бели зъбки, обаче съм алчна и искам още по-бели.
Това със содата не съм го пробвала, но защо пък да не опитам веднъж.
Намерих тези неща от tialoto.bg :
Мисля да опитам някои от тяхСутрин се жабурете с по една лъжица зехтин, колкото се може по-дълго време. Той разгражда наслагванията по зъбите и създава около тях тънка предпазна обвивка, която не позволява полепването на вредни за белотата частици.
Към сока на един лимон прибавете същото количество вода. Потопете четката си за зъби, за да поеме от сместа и започнете да търкате зъбите си. С течността, останала в чашата, изплакнете цялата уста, като я задържите за няколко секунди и жабурите през това време. Правете го не по-често от два-три пъти седмично.
След като сте си измили зъбите, е добре веднъж седмично да ги търкате и със сода бикарбонат. Внимавайте да не прекалите с търкането, защото ще увредите емайла на зъбите си!
Според специалисти ще имате бели зъби, без никакъв зъбен камък само, ако ги търкате веднъж седмично със смес от по една лъжичка меден оцет и фина сол.
Как да получим оцет от мед? Чрез естествена алкохолна ферментация, медът се превръща в оцет (като му се прибавя само вода), така че под влияние на температурата и въздуха постепенно се размножават оцетнокисели бактерии, които довеждат до крайния резултат.
Готовият оцет се прецежда през меки филтри (бихте могли да използвате и тампончета си за сваляне на грим). Течността се прелива внимателно от един съд в друг, без да се размътва утайката, за да се запазят качествата и цвета на продукта.
След всяко хранене изяждайте по една ябълка! Препоръчваме ви да не я режете на парчета, а да отхапвате от сочния плод. По този начин едновременно ще почиствате и избелвате зъбите си!
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Пробвала съм със сода...става.А относно това за емайла с избелващите пасти за зъби,пак се разваля...
Ами аз съм пробвала със сода и почти всяка сутрин си мия зъбите и със сода...в смисъл първо с паста и четка,накрая с пръст със сода и после жъбуриш сеи всичко си се измива.Даже да знаете че содата премахва лошият дъх \
/
то ако се замислим им да си миеш зъбите по 3-4 пъти на ден е вредно,но пак има хора,които го правят.пробвала съм със сода,сол,лимон.ефектът при мен беше еднакъв и не смятам,че е толкова вредно.и наистина лошият дъх си отива.въпросът е да не се прекалява и всичко ще е ок![]()
~ Рицар или Дявол ~
Обичам те и пак ще те обичам
дори да ме презираш ти.
Сърцето си на теб обричам
пъди ме, но не ме мрази
Във моите мечти си рицар
с лъскави доспехи,а може би
и крал дори,но не си ли просто
дявол с ангелски очи?!?