.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Hybrid View

Малко килограми=без цикъл?

На близо 17 години съм и тежа 41/42 килограма. Навремето бях 46 и всичко си беше перфектно, но от както отслабнах (без да го искам) цикъла ми спря. Възможно ли е наистна да е от това, че съм станала много слаба. Чувала съм, че анорексичките страдат от липса на цикъл.
    "BMI" ми е 16.2, а трябва да е към 18.5-24.9, което ме прави нещо като анорексичка.

BMI Categories:

* Underweight = <18.5
    * Normal weight = 18.5-24.9
    * Overweight = 25-29.9
    * Obesity = BMI of 30 or greater

Мега фен Аватара на iiordanova
    Посети гинеколог.
    Да не си бременна ?!
    Ние от къде можем да знаем какво ти има. Само специалист може да установи диагноза. Ако ти има нещо ще ти предпише лекарства , ако не ще си спокойна.

Мега фен Аватара на ameli
    ми иди на лекар, бе?!

пък и не зависи от теглото ти дали ще имаш цикъл или не
    +тва, ако си пила хапчета за отслабване или нещо друго, може да е от него

като казваш, че си слаба, вземи напълней!

все още нямам лиценз за врачка ... нито аз, нито някой от форума
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Супер фен Аватара на Glamour92
    Зависи и от теглото,като отслабнеш прекалено много е твърде вероятно да ти спре цикъла.На мен мн пъти ми е спирал заради това-когато тежа по-малко от 43кг.,нямам цикъл.Явно е някаква хормонална обърквация

Аз не питам какво ми е, а въпросът ми беше дали е възможно да е така от научна гледна точка.
    когато тежа по-малко от 43кг.,нямам цикъл.Явно е някаква хормонална обърквация Surprised
    И при мен е така! Ям по цял ден покрай гаджето си, което ме тъпче с какви ли не неща. Отиваме в Макдоналдс и ме кара да ям по 4/5 сандвича, а аз и 1 едва изяждам, но заради него ям и останалите...Въпросът е, че колкото и да ям не мога да кача. Тренирам доста, но и ям по цял ден (кажи речи по 1 на час) и нищо не качвам, а като дойде тук лудата ми баба за през учебната година и от стреса свалям още килограми.

А и намерих в нета, това което ми трябваше: Физически симптом на анорексията е :Смущения в ендокринната система, водещи да спиране на менструацията.

Някъде четох,че да имаш редовен месечен цикъл трябва да имаш поне малко мазнини и сланина ;]]

Цитирай Първоначално написано от m0
    Някъде четох,че да имаш редовен месечен цикъл трябва да имаш поне малко мазнини и сланина ;]]
    Е аз не съм тотално испита-не съм само кожа и кости, а малко по слабо от нормалното момиче. Проблема е, че съм с поднормено тегло и, ако не греша като съм 44/45кг си имам цикъл, но като падна под тази граница и ми спира, а каквото и да правя не мога да кача килограми.

Мега фен Аватара на ameli
    a това BMI как се изчислява
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Голям фен Аватара на JCoutureJunkie
    Град
    В близост до хладилника
    Първо здравейте,нова съм тук
    Към темата - мисля,че е по-добре да се съветваш с лекар както и за месечния си цикъл,така и за теглото.Това направо си отива към анорексия и е добре да се вземат сериозни мерки.За наддаване аз съм ходила при д-р Емилова.Тя ми беше направила специална програма кога с какво да се храня и си станах горе-долу добре.А от там и всичките ми(почти) проблеми изчезнаха.Дано съм помогнала.

възможно е да е от теглото.гинеколозите в такива случаи предписват хормонални или противозачатъчни
    банната ;(

Град
    в света на приключенията ..
    много си слаба .. със сигурност това е причината
    отиди на лекар да види защо е така ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си