Цитирай Първоначално написано от Niakoitam

"Най-красивите и добри неща не могат да се видят...те се усещат със сърцето." Или нещо такова...

Та...колкото и да съм романтична и разнежена не намирам нищо красиво в сърдечно съдовата система,аритмията,кръвообр ащението или инфаркта...но пък са много интересни. <3
ShtrudeL тука се направи малко на интересна. Нали се сещаш че според романтичното разбиране чувствата се пораждат в сърцето, а не в мозъка.Така че не става въпрос за сърдечно съдова система, аритмия, кръвообращение или инфаркт, а за неща като чувства и породените от тях мисли и спомени за красиви и радостни моменти, които "топлят сърцето ти", както и мечти, които може да накарат човек да се чувства истински щастлив и да "лети в облаците" без да спре и да се сети поне за малко "да слезне на земята" в тези моменти.
Ама защо всичко красиво трябва да се свързва със сърцето бе? От една страна е смешно,от друга лигаво и убива всякаква романтика.
Сърцето е просто мускул,който си тупти...едно парче,което те поддържа жив...защо чувствата не се свързват с мозъка (който е главен в човешкото тяло) или с белия дроб или червата?
ЛИГАВО Е. И колкото и преносно да се говори за сърцето и чувствата пак не е романтично. Всички като гледам имат доста изкривена представа за романтиката...то им дай лигави ревливи стихчета,сърца,сълзи,цветя и вечери и веднага е романтично... по-скоро е банално и лигаво.
Чувствата каквито и да са никак не са свързани със сърцето. (даа,знам,че така се казва,но защо така трябва?! Оо Това е абсурдно,преносно или пряко...както и да го погледнеш. Оо)
И не знам...мен до сега сърцето ми не съм го усещала да е "топло" или "разбито". Чувствала съм се обичана,радостна,тъжна,оби аща,наранена психически/емоционално,но никога не съм си казвала "този човек ми разби сърцето" например...
ФИЛМАРСКИ ГЛУПОСТИ.