Цитирай Първоначално написано от faststep
Е, какво мислите за новите решения на МОН? Допадат ли ви, или си мислите, че това е поредната глупава приумица на управляващите?

Ето статията.

Мнението си ще дам по-късно.
Хубаво е, че г-жа Фандъкова и нейното министерство се опитват да направят нещо, и то хубаво нещо. Вижда се, че искат, че работят за благото на нас - учениците. След като прочетох статията, от линка даден по-горе, не мога да се примиря с някои, лично за мен абсурдни неща. Като например оценките по музика, изобразително изкуство и физкултура да бъдат решаващи, относно приема на гимназистите. Наивно е, да приравняваме българският език с рисуването примерно... Хубаво е да се спортува, но това няма да промени нищо. А и все пак, не всеки може да рита топка, да скача пет метра, да рисува натюрморти и подобни глупости, както и не всеки може да пее. Това е дар от бога, и не всеки го притежава. Колкото и да искам да се науча да пея - не мога. Грача като за световно, и колкото и песни да знам, и колкото учебници да съм наизустил, "файда нема" просто. Същото е и със физкултурата и рисуването. Или ти се отдава, или не. За разлика от останалите предмети, като математика, физика и прочие. Защото ако имаш желание, можеш да наваксаш пропуснатото, да напреднеш с предстоящото и т.н.
Глупава е и реформата за училищните бюфети. Защото всички много добре знаем, че на два метра от училището има достатъчно павилиони, които да ни предлагат мазни дюнери, сочни ейклери, престояли чипсове и подобни боклуци. И това няма да промени нищо, ако искат дори и да ни пуснат заповед, да не ядем нищо, което е донесено от извън училището. И тогава какво, ще гладуваме или пък ще се тъпчем преди/след училище във всъщи, и още по-зле.
По НОВА ТВ, днес слушах министърът да говори за промяна, свързана със целодневно обучение - от десет сутринта до шест следобед примерно.
Но, че идеите са интересни - интересни са. Но съм сигурен, че със самите им реализации ще се провали всичко запланувано и предвидено. Бих се радвал, ако оценката за поведение всъщност е адекватна, както и носенето на униформи... Но ще видим...

Колкото и да й се иска на жената, няма да стигнем запада скоро време...

ПС: И в крайна сметка, гласувах "за", защото всички знаем, че който рискува печели, който не-губи... Така ще можем да видим кое е хубаво, и кое не...