Значи някои хора в усилието си да бъдат оригинални стават смешни.Първо само да кажа,че съм студентка,за да не ме съдите,че говоря субективно.
За г-жа Фандъкова имах добро мнение до скоро.Бях я гледала в Панорама съвсем в началото на мандата й,стори ми се страшно симпатична и съчувстваща жена.Едва ли не "евала" й казавах.
Да,ама нещата не опират само до това.
За дрехите - да,приемам до някъде.Установих,че дори най-късите ми поли не са толкова къси,че даизлязат от сметката.Самата аз 3 години съм имала директорка,която беше много взискателна за подони неща и не смятам,че е нещо прекалено.Проблемът е ,че правилата имат изключения.Малко,но ги има и уеднаквяването (чрез евентуални униформи) пречи(да!) на развитието на даден човек.
Храната.Съгласна.Има 3 магазинчета до училището ми,винаги е могло да ида до там.Хубаво е за малките ученици,които не излизат и могат да си изградят някакви здравословни хранителни навици.За гимназистите е късно.
Но днес направо ми се искаше да се гръмна!"Разтоварващите" предмети балообразуващи?!Тя си няма идея на какво подлага горките деца.Говоря от личен опит.За 12 години съм била пълна отличничка само 3,а четири пъти съм била прецаквана от учители. (Последните 4 години бях освободена от физическо.)
Да,защото не можех да се справям по "великите" им предмети.Учителка по физическо = самочувствие.А сега то ще бъде минимум до небето.Лоша стратегия,избиване на комплекси,ето това очаква учениците.
А относно оценката за поведение?Такава вече има.Замислете се,поведението ви винаги рефлектира на това колко имате по даден предмет.Без по "разтоварващите".Там всичко е до съдба.
В заключение ще кажа,че ако нещата се обмислят добре може да се постигне много.Но първо трябва да се види истинското положение на нещата,а не да се опитваме да се придържаме към някакви успели модели.Манталитета ни ще ни срине.