.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 79
    Ще се постарая да науча детето ми да може да мисли само и да взима най-правилните решения за себе си, без тези решения да влияят отрицателно върху някого, доколкото това е възможно.

Децата, докато са малки са любопитни и задават много въпроси... Влизат в училище като въпросителни и излизат като точки. Образователната ни система е такава. Ще се опитам обаче не просто да учи тип 'зубрене' с цел само попиване на информацията.. но и да мисли, да разсъждава, да продължава да задава въпроси, да се интересува. И по възможност един ден не то да работи за някого, а някой да работи за него. Това е моята, ако щете я наречете утопична, представа за нещата.
    Вярвам, че с подходящо отношение това би могло да се 'възпита' до известна степен. Далеч съм от мисълта обаче да му налагам сшоето мнение или да изисквам непременно да стане така. То ще порастне и само ще реши кой път да поеме, въпросът обаче е да знае, че има избор и множество алтернативни варианти пред себе си.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Цитирай Първоначално написано от Battlescarred
    Както споменах - отворен съм да погледна на един проблем/въпрос от всички гледни точки.

Би ли споменала каква точно е целта на раждането на деца според теб, за да се получи дискусия?
    Не съм споменавала че искам деца и точно за това питам вас, за да разбера аджеба каква е идеята ви като го родите. Ми че то като животните роди го, отгледа го, остави го да си гледа живота.
    Нали точно за това сме хора, защото го осъзнаваме. Животинчето ще е едно и също винаги (освен някоя евентуална еволюция), целта му също - да се размножи, но то не пречи на никого, а просто върти една от милиардите дръжчици на голямката латерна. Неговите дечица ще са такива и нищо няма да се промени. Това ли целим и ние. Едно голямо нищо. Да създадем същият индивид като нас, който само ще ни замести или наистина да се опитаме да сътворим нещо добро, кото ще подпомогне промяната на света към по-добро място. Възпроизвеждането на нови и нови индивиди е най-лесното нещо в този живот и както вие сами виждате, вече прекалихме и скоро ще се наложи да дойде времето на корнната промяна.

Понеже всеки е решил да си "просължи рода", също така е и нещо модерно и пропагандирано не само по телевизията и радиото, а и от самото общество. Стартът който дава средностатистическият родидел, е равен с този на 99,9% от неговият калибър родители. Така броят се увеличава 2 или 3 пъти, което води до масово и агресивно изчерпване на всеобщите ресурси на вятъра. Като стъпим на факта, че 60-70% от децата им ще останат на същото ниво (счетоводител, барман, сервитьорка и тн. - вид бот, клас - обслужващ обществото, статус: може и без него), прогресът не само че ще спре, но и ще започне да се превръща в отрицателната си стойност.

Населението трябва да бъде ограничено и контролирано. Не всеки да има правото да има дете както не всеки има правото да има оръжие нали така? Не мисля че идеята и целта на твоето дете трябва да бъде как да си намери гадже или как да се подмаже на учителката за по-висока оценка, след като цяла година е пило бира отсреща в кафето.
    Децата не трябва да ходят на училище. То просто не трябва да съществува поне не и в този му безумен вид.
    Не трябва да се бори за това То да успее и да си уреди живота, сражавайки се с врастниците си, а да намери начин да се разбира с тях и да им обясни, че това около което се въртят неговите интереси, кото са изключително маловажни е наложено отвън и трябва да спре. Просто наложеният модел не става и трябва да бъде променен.
    Всеки от вас забелязва как животът ни се върти около собственото ни его и близките ни. Виждаш че в Сумалия деца на по 10 години се разхождат с автомат и стрелят на месо, но си казваш "Това какво ме бърка? Не живея аз там. Пък и нищо не мога да направя по въпроса."
    А тези деца от кого са родени? От хора които искат да си поддържат рода разбира се. Отново излизаме на входна позиция. Осъзнават ли Те какви деца раждат или според тях това е правилно.

Всичко погледнато от друг ъгъл му се вижда грешката, както като си обърнеш рисунката наопаки и виждаш кривите линии и неправилните форми. Обществото е притиснато и манипулирано, по изгоден начин, от недобронамерени "родители", на които ние вярваме ииии кръгът отново се затваря, защото моделът е един и докато работи няма да бъде променен. Ще се раждат безмислени хора, харчещи безмислено повече и повече ресурси...

Всеки знае, че за производството на една кола отиват не малко ресурси, да не говорим и за допълнителните такива които се изчерпват на периоди и ако не бъдат възтановени машината не работи.
    Не само че в днешно време всеки може да си позволи не една или две такива, а че всеки има. Мястото което заемат те.... Въздуха... И ние произвеждаме това в хиляди бройки на модел. И ако се спре знаете какво ще стане... жалко.. как ще обясниш на борецът че не може да си кара колата с 200 по магистралата, а трябва да си скове каруца.

Тъжно е че 90% от хората имат мисленето на бореца, а виждат само него..[/b]

sh3_1s_7h3_0n3, вярвам че ще бъдеш добра майка и наистина ще се постараеш да го отгледаш, да бъде добро и честно и мило.
    Но въпросът ми е друг. Не се съмнявам, в това че ще отгледате възпитани деца.
    Просто се чудех дали кандидат-родителите са запознати с животът който водят и замислят ли се над това дали искат децата им да живеят по този начин. И най-важното: каква е целта ти когато създаваш този индивид и дали не е прекалено егоистична?

В крайна сметка твърдиш, че не всеки трябва да има деца, така ли?
    И по какви критерии ще се избират хората, които да имат деца?
    Нали се сещаш, че това е някаква утопична представа в някакъв утопичен свят, което не само, че звучи невероятно, ами и направо налудничаво. Мислиш ли, че трябва да започнем да кастрираме хората?
    Звучиш ми, като че пропагандираш идеята за чиста раса. Или аз не съм те разбрала правилно.
    Бедна, но мила
    Нормална, но обсебена

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Живеем в шибан свят от клюкари, лицемери и т.н.
    И без сайтовете е лесно да се разбере къде ходиш, какво правиш, да ти се изнамерят данните.

де да знам и аз въобще кво спорите, само мернах некъв пост с раждане на деца и се хванах за главата..

Цитирай Първоначално написано от UnKnOwNmAtTeR
    sh3_1s_7h3_0n3, вярвам че ще бъдеш добра майка и наистина ще се постараеш да го отгледаш, да бъде добро и честно и мило.
    Просто се чудех дали кандидат-родителите са запознати с животът който водят и замислят ли се над това дали искат децата им да живеят по този начин. И най-важното: каква е целта ти когато създаваш този индивид и дали не е прекалено егоистична?
    Защо целта ми да е егоистична? Егоистично ли е да искам да създам нещо добро, което да допринесе с нещо може би още по-добро на света?
    Аз съм от тези, които не искат да направят най-доброто за абсолютно всички. Достатъчно ми е да знам, че за живота на определени хора съм допринесла с нещо положително. Може да не мога да измисля лекарство срещу рака, да не мога да се справя със световния глад, и т.н, но ако мога с нещо да помогна на близък, защо не? Помагаш на един човек, на един свят. Това не се ли вписва в 'добрината за света и за живота'?
    Трябва ли да се гледат все големите постижения, големите работи? Ами малките радости? Малките жестове?
    Бедна, но мила
    Нормална, но обсебена

Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
    Защо целта ми да е егоистична? Егоистично ли е да искам да създам нещо добро, което да допринесе с нещо може би още по-добро на света?
    Аз съм от тези, които не искат да направят най-доброто за абсолютно всички. Достатъчно ми е да знам, че за живота на определени хора съм допринесла с нещо положително. Може да не мога да измисля лекарство срещу рака, да не мога да се справя със световния глад, и т.н, но ако мога с нещо да помогна на близък, защо не? Помагаш на един човек, на един свят. Това не се ли вписва в 'добрината за света и за живота'?
    Трябва ли да се гледат все големите постижения, големите работи? Ами малките радости? Малките жестове?
    Мисля че почти ме разбра. Предишният ти пост беше близо.
    Ако сама не се почувстваш егоист, няма кой да ти го каже, следователно не си нали
    Нормално е да не си от тези които искат да правят най-доброто за абсолютно всички. И е достатъчно да знаеш че си направила щастлива съпругат си и родителите си с малкото съкровище. Ще правиш близките си щастливи и ще мислиш за тях защото ги обичаш и това ти е достатъчно. Не си егоист.
    И точно тук идва въпросът защо не можеш да измислиш лекарство срещу ракът. Замисляла ли си се над това?
    Малките жестове и радости ще ги има винаги когато някой се вгледа в тях и ги оцени.

Според теб човечеството има ли обща цел или всичко се върти около семейството на всеки по отделно? Егоизмът твори или разрушава или едното за сметка на другото?

Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Живеем в шибан свят от клюкари, лицемери и т.н.
    И без сайтовете е лесно да се разбере къде ходиш, какво правиш, да ти се изнамерят данните.

де да знам и аз въобще кво спорите, само мернах некъв пост с раждане на деца и се хванах за главата..
    чери, не ги само мервай тия постове..

Цитирай Първоначално написано от guinessgirl
    Нормално е явно в днешно време да е модерно на 14 да си спал/а с повече от 6.
    защо винаги намесвате това? и,хайде стига,повечето 14-15 годишни момичета са девствени. четете в интернет,че не са? а в интернет всеки казва квото му харесва. истината е съвсеем различна. малко са пиклите,които на 15 са спали с 10 човека

---
    мен лично не ме е страх да пускам снимки и информация за себе си в мрежата.
    сега какво,дай да не пускам компютъра,щото някой може да ме проследи. дай да не излизам навън,за да не ме изнасилят. да не си създавам нови познанства,щото човека срещу мен може да е извратеняк?

Бруталийка
    70 / Female
    SOFIA, BG
    Last Login: 9/14/2009
    Music

hardcore,punk,oi!,ska,rock,metal,reggae,gabba
    Movies

Baraka;Romper stomper; A clockwork orange; The green mile; Trainspotting; Remember the daze; Fight Club
    Books

Trainspotting by Irvine Welsh ; Misery by Stephen King; 1984 by George Orwell; Margarita Petkova poetry; The Dark Half by Stephen King; Insomnia by Stephen King and many more

Status: Single
    Orientation:
    Straight
    Body type:
    More to love!
    Ethnicity:
    White / Caucasian
    Religion:
    Atheist
    Zodiac Sign:
    Libra
    Children:
    Someday
    Smoke / Drink:
    Yes / Yes
    Education:
    High school

Вече знам как да те накарам да ме аднш като приятел... И щом не те е страх моите поздравления, никой не ти е опрял пистолета в главата.. не го виждаш нали?

Проблемът на малките жестове е, че все по-малко хора се вглеждат в тях и още по-малко ги оценяват. Какво остава за нещо по-голямо? Предполагам не всеки има достатъчно познания в определена област, за да измисли нещо значимо на глобално ниво, но това прави ли го маловажен за света? Всеки може да направи нещо дори и малко, което да го направи ценен. Те хората дори към това не се стремят... Може би би било добре да се започне първо оттам.
    Въпреки това не смятам да използвам като оправдание фактът, че липсата ми на познания в дадена област, корупциятта, мафията, всички други спънки, които хвърлят сянка върху 'Големите работи', че не съм направила нищо толкова значимо. В момента съм на старт линията...и само от близкото бъдеще зависи какво и до колко ще направя.

Това сега прави ли ме малко по-ценен кадър за бъдещ родител, позволяващ ми да имам свое си потомство?
    Бедна, но мила
    Нормална, но обсебена

Град
    из източната част
    отворко поста ми е повърхностен защото трябва да бъде такъв недей философства много над живота видях, че си писала много разнородни неща и не видях ЦЕЛТА на всичко написано от теб ще ми я обясниш ли че съм много повърхностен и простоумен пак повтарям ЦЕЛТА на всичко написано кажи го с едно две изречения защо и какво искаш да направим ние? чакам

Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
    Проблемът на малките жестове е, че все по-малко хора се вглеждат в тях и още по-малко ги оценяват. Какво остава за нещо по-голямо? Предполагам не всеки има достатъчно познания в определена област, за да измисли нещо значимо на глобално ниво, но това прави ли го маловажен за света? Всеки може да направи нещо дори и малко, което да го направи ценен. Те хората дори към това не се стремят... Може би би било добре да се започне първо оттам.
    Въпреки това не смятам да използвам като оправдание фактът, че липсата ми на познания в дадена област, корупциятта, мафията, всички други спънки, които хвърлят сянка върху 'Големите работи', че не съм направила нищо толкова значимо. В момента съм на старт линията...и само от близкото бъдеще зависи какво и до колко ще направя.

Това сега прави ли ме малко по-ценен кадър за бъдещ родител, позволяващ ми да имам свое си потомство?
    Да Просто защото си се научила да се радваш на малкото и да оставяш нещата да си вървят по старому.

И проблемът е не че хората все по-малко се вглеждат в малките жестове, а точно обратното - само това ги интересува. Права си че не всеки има знанията за да направи нещо значимо на глобално ниво, а замисляш ли се защо е така? Толкова си важна колкото да запълниш работното място, като специалист банкер например. И всеки прави значими неща постоянно, гледайки от своята гледна точка. Кога според теб ще направиш нещо значимо? Областта към която си се ориентирала (за да учиш например), според теб има ли някакъв смисъл. Защо целта не е да станем всички учени, а да имаме повечко парички така. Какъв е смисълът от адвокатите, при положение че защитават само престъпници? С нищо не помагат, даже пречат на обществото. Прост даже и леко глупав пример, но все пак всички се стремят да станат адвокати нали? Смисълът от "да следваш художник" - нулев. Художник можеш да бъдеш и без да си завършил стига да имаш талант (добро хоби).
    По-интересно е защо всички мразят химията и физиката и се ориентират към хуманитарните и социални науки?

Град
    из източната част
    вие май дискутирате само за да ви направят по някоя четка ей така за кеф...

Цитирай Първоначално написано от dan40123
    отворко поста ми е повърхностен защото трябва да бъде такъв недей философства много над живота видях, че си писала много разнородни неща и не видях ЦЕЛТА на всичко написано от теб ще ми я обясниш ли че съм много повърхностен и простоумен пак повтарям ЦЕЛТА на всичко написано кажи го с едно две изречения защо и какво искаш да направим ние? чакам
    Жалко. Прочети пак, после пак и ако след 3тия път не разбереш накъде бия ще останеш да си глозгаш кокалите от яд че не си разбрал.

Град
    из източната част
    повторих ти го 2 пъти ся 3-ти: кажи ми ЦЕЛТА си с две изречения казах ти че съм простоумен имам само елементарна логика
    аре кажи си целта в две изречения недей ми дава лафове и измишльотини.....

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    малко ме объркваш първо говориш за смисъл от раждането на деца след тва за различните професии и техния смисъл след тва за смисъла от колите каруците и някви ей такива смисъла от интернет за доброто лошото за адвокати за не знам си кво още и не знам какво да ти отговора щот нещо не мога да разбера кво ме питаш или ако нищо не питаш кво искаш да кажеш
    аз си мисля че искаш да кажеш че нищо няма смисъл или почти всичко е безполезно включително и хората тва ли ти е идеята
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Цитирай Първоначално написано от b0Nb0n
    малко ме объркваш първо говориш за смисъл от раждането на деца след тва за различните професии и техния смисъл след тва за смисъла от колите каруците и някви ей такива смисъла от интернет за доброто лошото за адвокати за не знам си кво още и не знам какво да ти отговора щот нещо не мога да разбера кво ме питаш или ако нищо не питаш кво искаш да кажеш
    аз си мисля че искаш да кажеш че нищо няма смисъл или почти всичко е безполезно включително и хората тва ли ти е идеята
    защтото всеки като теб ме пита пооделно, а нещата са свързани, ако проследиш отново може и да намериш разковничето

знам че са свързани но не знам какво ме питаш?
    какво искаш да кажа ?
    очевидно искаш мнението относно нещо но какво ?
    заобикалящия свят ли ?
    идея за света за какво го има и какво искаме да постигнем ли ?
    кажи ми интересно би ми било да ти отговора но не знам въпроса чаткаш ли
    I'm a psycho baby

всеки пооделно да питам нали. Ми хайде отговори ми на всеки от въпросите от всичките ми постове

ми аз видях само един въпрос дали искам дете другото са саоб6тителни изречения
    еми в по нататъшен етап от живота ми искам да имам дете и аз за да продължа рода

Не съм споменавала че искам деца и точно за това питам вас, за да разбера аджеба каква е идеята ви като го родите. Ми че то като животните роди го, отгледа го, остави го да си гледа живота.
    Нали точно за това сме хора, защото го осъзнаваме. Животинчето ще е едно и също винаги (освен някоя евентуална еволюция), целта му също - да се размножи, но то не пречи на никого, а просто върти една от милиардите дръжчици на голямката латерна. Неговите дечица ще са такива и нищо няма да се промени. Това ли целим и ние. Едно голямо нищо. Да създадем същият индивид като нас, който само ще ни замести или наистина да се опитаме да сътворим нещо добро, кото ще [/b]
    първо как така ще е едно и също винаги то и хората са едни и същи винаги хора нима сяко куче и същото като предишното и те имат наследствена информация сички се различават и приличат по нещо като нас
    викаш не пречи на никога аз на кого преча ти на кого пречиш на никога но има хора които пречат на хората има и кучета които пречат на други кучета не знам кво искаш кажеш с тва че не пречат на никого
    така хората по принцип не създават друг човек за да ги замести и всичко да е същото като имаш дете не означава то да стане като теб ест може и да стане
    всеки се опитва да направи от детето си добър човек и гении но това което се иска от родителите е да обеснят всичко което знаят и са научи ли и какви са те като хора какви избори в живота са направили кое според тях е редно и кое не но според мен родитела не трябва да налага собствените си разбирания за свят върху детето а само да му покаже какво според него е правил и нередно кое е полезно и вредно и сам да остави да пречи дали за него е така ако ме разбираш
    за ся толкова че излизам
    I'm a psycho baby

Мега фен Аватара на BioX
    Град
    Клан Изток // Видиш ли високи блокове и си в квартала оуууу Шит..
    UnKnOwNmAtTeR сложи си розовите цайси и погледни навън като искаш да ти е хубаво
    иначе най-простата причина поради която всеки иска да има дете е да продължи рода

Батъл, благодаря ти че ми писа в темата, но жалкото е че всеки път мнението ти няма почти нищо общо или явно изобщо не ме разбираш. Измъкваш се винаги критикувайки, по смешен начин. Толкова много изречения написа и нищо не каза, което да не знаем или да е вярно.

На простия въпрос Защо искаш да имаш деца? ти отговяряш с отговора: Това е нужда. Това е нещо от рода на: имам нужда да убивам и за това го правя, но не се замилсям дали това е лошо или не. Да правиш деца не е като да се изакаш или изпишкаш (в даденият случай явно според всички е така).

И според твоите думи целта е да се произвеждаме независимо дали е за добро или не, важното е да има деца. Самата идея за съществуването и раждането на хора е да раждат още и до там? Така ли?

Научен труд по това какво си прочел по биология мога да ти направя и сега. Но това което мислиш ти за правилно е в глвата ти. Моля те да го споделиш и да ми отговориш без да овърташ повече.

Цитирай Първоначално написано от b0Nb0n
    ми аз видях само един въпрос дали искам дете другото са саоб6тителни изречения
    еми в по нататъшен етап от живота ми искам да имам дете и аз за да продължа рода

Нали точно за това сме хора, защото го осъзнаваме. Животинчето ще е едно и също винаги (освен някоя евентуална еволюция), целта му също - да се размножи, но то не пречи на никого, а просто върти една от милиардите дръжчици на голямката латерна. Неговите дечица ще са такива и нищо няма да се промени. Това ли целим и ние. Едно голямо нищо. Да създадем същият индивид като нас, който само ще ни замести или наистина да се опитаме да сътворим нещо добро, кото ще [/b]
    първо как така ще е едно и също винаги то и хората са едни и същи винаги хора нима сяко куче и същото като предишното и те имат наследствена информация сички се различават и приличат по нещо като нас
    викаш не пречи на никога аз на кого преча ти на кого пречиш на никога но има хора които пречат на хората има и кучета които пречат на други кучета не знам кво искаш кажеш с тва че не пречат на никого
    така хората по принцип не създават друг човек за да ги замести и всичко да е същото като имаш дете не означава то да стане като теб ест може и да стане
    всеки се опитва да направи от детето си добър човек и гении но това което се иска от родителите е да обеснят всичко което знаят и са научи ли и какви са те като хора какви избори в живота са направили кое според тях е редно и кое не но според мен родитела не трябва да налага собствените си разбирания за свят върху детето а само да му покаже какво според него е правил и нередно кое е полезно и вредно и сам да остави да пречи дали за него е така ако ме разбираш
    за ся толкова че излизам

Понеже всеки е решил да си "просължи рода", също така е и нещо модерно и пропагандирано не само по телевизията и радиото, а и от самото общество. Стартът който дава средностатистическият родидел, е равен с този на 99,9% от неговият калибър родители. Така броят се увеличава 2 или 3 пъти, което води до масово и агресивно изчерпване на всеобщите ресурси на вятъра. Като стъпим на факта, че 60-70% от децата им ще останат на същото ниво (счетоводител, барман, сервитьорка и тн. - вид бот, клас - обслужващ обществото, статус: може и без него), прогресът не само че ще спре, но и ще започне да се превръща в отрицателната си стойност.
    +

http://www.teenproblem.net/s/15011.html

иначе на мен кучетата не ми пречат

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Цитирай Първоначално написано от Battlescarred
    След като искаш да пренесеш дискусията на ниво лични нападки - няма проблем. Но аз си пиша мнението, а това дали според твоята оценка е несвързано с темата или измъкване, май е по-скоро проблем на твоят начин на изразяване.

Аз вярвам, че децата са естествена нужда на всеки един половосъзрял индивид, която колкото и да се опитваш да дискредитираш като я приравняваш до дефекирани и уриниране, само я потвърждаваш. Доста от нашите съзнателни и несъзнателни действия в живота са пряко или косвено свързани със секса, а съответно и с осигуряването на продължението на този род. Смело мога да заявя, че голяма част от живота ни е базирана на секса или в частност осигуряването на подходящи условия за коитус, както и за изпъкване в конкуренцията между индивидите, за да покажем, че нашите гени са най-силни и следователно даденият субект е най-подходящ за създаване на потомство. Дори и най-простият и обикновен курволяк прави точно това - подбира по някакъв начин самец, който ще може да осигури нея и потомството й...

Но понеже сигурно и това ще е бягане от темата - ще го кажа така, аз съм вече на години, където подобна нужда започва леко да се обажда, затова и смятам, че в близките 5+ години нуждата да продължа рода си, докато все още съм в своят своеобразен пик ще се увеличава. И понеже не се смятам за изключително и неповторимо висше същество, аз не бих бягал от моите нужди и природа. А дали е хубаво, правилно и т.н. да имаш деца - ще ти кажа след 40 години.

Едит: научен труд по биология - не, но виж по демография...
    йеа йеа

ахаха не знаеш защо ще имаш деца

а биологичният нАучен труд отново налице, ти не само че си биолог, ами и историк и добър социолог и психолог, но не знаеш защо ще имаш деца но си компетентен по всички теми.

Жалко че го приемаш като лична нападка. Надявам се някой психолог да ти прочете мненията Не ми е интересно да дискотирам с теб понеже си ясен от самото начало. Не желая да те обиждам просто ти казвам как те виждам и как би те видял всеки трезвомислещ човек. А и най-интересното е как слушаш експлойтед и мислиш по тоя начин ма карей да си мълчим и да върви...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си