Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
При една добра комуникация между родителите и децата не мисля, че би било чак такъв голям проблем.
Ако родителите са до детето и му обясняват по начин, по който може да ги разбере кое е правилно и кое не, не смятам, че би 'деградирало'.
Много е важно отношението на родителите и от тяхното възпитание. В крайна сметка те са основата. В голяма степен децата подражават на родителите си съзнателно или не.
Ако детето направи някоя беля и майка му го нашамари, вместо да му обясни, че това е лоша постъпка, защото.... това хлапе какво ще научи? Да, ще го заболи от шамарите, ще се разплаче... но до малкото му мозъче нищо няма да е достигнало и утре пак ще направи същата беля. Веднъж изтърве ли се контрола върху детето, то няма ли респект от родителите си... каузата е загубена. Поне според мен.
Много са малко децата, чийто родители не са им обръщали внимание, и въпреки това са станали Хора. Ако не са били родителите им до тях, значи е имало някой друг авторитет, който им е повлиял. Иначе ми е трудно да си представя едно дете да се развие абсолютно самостоятелно без някой да му даде известна насока.
Защо би имала деца? С каква идея ще ги родиш?