.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Тема: Въпрос

Въпрос

Здравейте искам да ви попитам от какво може да ми ручи странно компютъра като го пусна и започва много силно да бучи от какво може да е ?

Супер фен
    Вентилатор ? да опира някоя жичка в някоя перка и да бръмчи ? много натрупан прах ?

ако не ти е гаранционен компа го отвори и надникни вътре
    Облякох черни дрехи върху бялата си душа
    за да се слея със сивата безмълвна тълпа.

Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
    Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!

TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !

Цитирай Първоначално написано от DarkAngelOfHope
    Вентилатор ? да опира някоя жичка в някоя перка и да бръмчи ? много натрупан прах ?

ако не ти е гаранционен компа го отвори и надникни вътре
    Обикновено е от прах чисти си го поне по 3 пъти на седмица

Re: Въпрос

Цитирай Първоначално написано от kamelchety
    Здравейте искам да ви попитам от какво може да ми ручи странно компютъра като го пусна и започва много силно да бучи от какво може да е ?
    Някой от вентилаторите в компютъра е заминал и трабва да се смени или може и да се смаже. Процедурата със смазването не е никак сложна, но все пак е добре да го направи някой, който го е правил и преди! Ако е за смяна трабва да си намериш същия вентилатор като размер и да го монтираш на мястото на стария и да го свържеш към конектора на дъното за да му подадеш ток.

Edit:

Цитирай Първоначално написано от FraGLanD
    "FraGLanD" - Това което каза от къде го измисли? Компютъра се чисти по 2-3 пъти годишно...

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Някой от вентилаторите в компютъра е заминал и трабва да се смени или може и да се смаже. Процедурата със смазването не е никак сложна, но все пак е добре да го направи някой, който го е правил и преди! Ако е за смяна трабва да си намериш същия вентилатор като размер и да го монтираш на мястото на стария и да го свържеш към конектора на дъното за да му подадеш ток.

Edit:

"FraGLanD" - Това което каза от къде го измисли? Компютъра се чисти по 2-3 пъти годишно...
    Много си прав, обаче ако е скапан вентилатора на захранването, както ми се случи на мене, няма да може да се справи сама (според мен) заведи го при някой "хакер" приятел или на сервиз

а смятана на вентилатор колко пари струва ,скъпо ли е и за колко време се сменява защото сега предстоят почивни дни и незнам утре ако го дам дали ще могат да ми го направят бързо . А и сега като е включен добре ли е или трябва да го изключа?

Edit:

"FraGLanD" - Това което каза от къде го измисли? Компютъра се чисти по 2-3 пъти годишно...[/quote] моя комп е до гардероба и сабира повече прах от 5 компа годишно .. сабирам съпер много сека седмица

а смятана на вентилатор колко пари струва ,скъпо ли е и за колко време се сменява защото сега предстоят почивни дни и незнам утре ако го дам дали ще могат да ми го направят бързо . А и сега като е включен добре ли е или трябва да го изключа?
    Е ми зависи какъв вентилатор си зимаш обикновено са ефтини за монтажа в пазарджик взимат най-много по 5 лева за монтажа

олее па това ще е добре ако ми вземат 5лв ама аз съм в враца и ми казаха че като е в гаранция ще ми го отремонтират този щото си бил оргинален или нещо такова и ще ми вземат около 25лв щото съм отлепила бележката отзад а не разбрах сега да го изключа ли ?

олее па това ще е добре ако ми вземат 5лв ама аз съм в враца и ми казаха че като е в гаранция ще ми го отремонтират този щото си бил оргинален или нещо такова и ще ми вземат около 25лв щото съм отлепила бележката отзад а не разбрах сега да го изключа ли ?
    Еми според мене са те преебари щото нали викат че е в гаранция... трябва ако ти е повреден или прецакан сичко да ти е безплатно

а сега трябва ли да го огася ще му стане ли нещо ако работи ?

а сега трябва ли да го огася ще му стане ли нещо ако работи ?
    Нищо няма да му стане... и все пак може да ручи от много работи, защо набедихте перките
    I'm RETIRED.
    I was tired yesterday, and today I'm tided too.
    http://www.facebook.com/john.stefanov
    http://blog.injenera.com

еми бучи най отзад незнам какво е

еми бучи най отзад незнам какво е
    И аз не съм врачка да ти кажа. Отвори и виж откъде се чува, няма да гадаем сега...
    I'm RETIRED.
    I was tired yesterday, and today I'm tided too.
    http://www.facebook.com/john.stefanov
    http://blog.injenera.com

еми аз немога сама да го отворя щот и незнам как пък наще са на работа оффф незнам вече

Мега фен Аватара на LittleDude
    Град
    bs™
    OMG ми кажи на някой да дойде до вас да го види?!

Моя вентилатор на видео картата прави така, но се оправя после

e той и моя се оправяше ама вече неще

Няма какво да гадаеш, да отваряш и да се тормозиш, казахме вече или помоли някой приятел който разбира, да ти каже какъв вентилатор да си купиш и той да ти го сложи или давай 25 лв на сервиз.

Другият вариянт е да се опиташ сама да направиш всичко, да постнеш снимки тук, за да ти видим кутията, да го снимаш и отвътре, да се съсредоточиш, за да ни кажеш от къде бръмчи и ще те насочим (поне аз обещавам) как да го оправиш. Но ти казвам, това е доста по-сложна процедура и ако смяташ, че не е по силите ти, не се заемай

Цитирай Първоначално написано от Tr3ndy
    Няма какво да гадаеш, да отваряш и да се тормозиш, казахме вече или помоли някой приятел който разбира, да ти каже какъв вентилатор да си купиш и той да ти го сложи или давай 25 лв на сервиз.

Другият вариянт е да се опиташ сама да направиш всичко, да постнеш снимки тук, за да ти видим кутията, да го снимаш и отвътре, да се съсредоточиш, за да ни кажеш от къде бръмчи и ще те насочим (поне аз обещавам) как да го оправиш. Но ти казвам, това е доста по-сложна процедура и ако смяташ, че не е по силите ти, не се заемай
    Мерси много за отделеното време и за съветите аз преди малко се обадих на техника който ми оправя компа и той каза че през почивните дни ще ми го оправи

Голям фен Аватара на gret4ety
    Моя компютър откакто съм го купила не съм го чистила... не съм го и отваряла Нито ми шуми нито някакви проблеми прави

Хард диск.Ако хард-а ти е прекалено пълен почва да "ручи".
    You believe but what you see
    You receive but what you give

Цитирай Първоначално написано от nimfernal
    Това пък как го измисли?

Това пък как го измисли?
    Такаа сега ще ти обясня ..... Хард диска представлява нещо като cd капсоловано в кутия... дано си разбрал както и да е ... информацията на хард диска се записва като "0" и "1" или така наречения "бинарен код" ... Та да се върнем на харда - всеки хард диск чете информацията записана на по-външната му страна (в смисъл по края на това "СД") много по-бързо или иначе казано колкото по-близко до средата е записана информацията толкова по-бавно я разчита самия диск.Всеки хард си има скорост на записване на информацията върху него (мисля че се казваше и тя кеш не не съм мн сиг) примерно 32 мб/с и понеже инфото се записва по подразбиране от края към средата, когато харда се запулни почва да ти ручи тъй като скороста на четене в средата е по-малка а оборотие (rpm) на въртене не намаляват.И другото информацията не се записва последователно ами се разхвърля по различни кълстери и когато я чете се забавя и ручи и точно поради тази причина се дефрагментира харда за да ти подрежда кълстерите.Не мога да ти го обясня мн добре дано си разбрал.Нещо друго да те интересува?

[quote="nimfernal"]
    Такаа сега ще ти обясня ..... Хард диска представлява нещо като cd капсоловано в кутия... дано си разбрал както и да е ... информацията на хард диска се записва като "0" и "1" или така наречения "бинарен код" ... Та да се върнем на харда - всеки хард диск чете информацията записана на по-външната му страна (в смисъл по края на това "СД") много по-бързо или иначе казано колкото по-близко до средата е записана информацията толкова по-бавно я разчита самия диск.Всеки хард си има скорост на записване на информацията върху него (мисля че се казваше и тя кеш не не съм мн сиг) примерно 32 мб/с и понеже инфото се записва по подразбиране от края към средата, когато харда се запулни почва да ти ручи тъй като скороста на четене в средата е по-малка а оборотие (rpm) на въртене не намаляват.И другото информацията не се записва последователно ами се разхвърля по различни кълстери и когато я чете се забавя и ручи и точно поради тази причина се дефрагментира харда за да ти подрежда кълстерите.Не мога да ти го обясня мн добре дано си разбрал.Нещо друго да те интересува?
    За всичко останало съм напълно съгласен, но за рученето не!!!

[quote="doomkillerr"]
    За всичко останало съм напълно съгласен, но за рученето не!!!
    Пич от 4 години го уча това и мога да те светна че повечето от по- старите хардове (по-стари некъде преди 2007 иам предвид) си ручат като дъскорезници и тва си е нормално а и дори имаше един модел на Hitachi ак не се лъжа дето е 2008 на 1 терабайт и те тва как ръмжи.....

ПС: Понеже виждам че ги чаткаш работите за (разлика от мн други "инженери") тоя хард от 2008 не е на Hitachi ми е Maxtor (ся го погледнах) и е хибрид на 15000 rpm и предполагам ти е ясно за кво нещо си говорим

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си