- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Относно нас самите
Здравейте един мой приятел ме помоли да постна следното съобщениe
При мен има един интересен парадокс.Първо искам да знаете,че заеквам и че правя речеви упражнения за премахването на заекването (една логопедка ми ги даде).Когато съм вкъщи горе долу ми се разбира какво говоря(все пак моето семейство ми е свикнало) а на училище мога да говоря и добре и лошо(когато каза едно нещо лошо първия път втория път ако го има разбира се го казвам разбираемо за другите).Когато съм в клас съм ЗАТВОРЕН в себе си на 99 процента като говоря само с учителите,момчето което седи на моя чин и още няколко човека от класа ми,когато ходим на кафе(и аз отивам с тях,но имам чувството че съм неканен гост)аз съм СЛУШАЛКА в смисъл че слушам какво говорят другите на 99 процента а аз говоря на 1 процент и не намирам лесен начин на комуникация с другите.Заради това мисля ,че моя проблем освен с гласа ми е и че не мога да общувам(комуникирам) с другите около себе се и че не намирам начин да се изразя пред другите това което мисля реално в дадена ситуация.
Когато някой не ме разбере нещо ми идва отвътре да разстрелям някой или да взема някоя брадва и да си отсека главата ядосвайки се много,давайки много голям вътрешен вик(вой) относно това,преди се разплаквах за това(гласа ми видя че плаках и ми помогна),имам чувството че още малко и пак ще се разплача в клас.
В общи линий съм един от най малодушните хора в своя град.
По принцип мойте цели са да бъда добър с другите(което и правя),да бъда себе си и да бъда истински кавалер и джентълмен с другите.
За това най искрено ви моля за помощ.
Трябва да намеря начин да комуникирам с другите,да бъда себе си(преди това разбира се че ще трябва да открия кой съм аз всъщност),да бъда уверен в свойте възможности,тоест всичко.
p.s. много държа поради естеството на съдържанието на писмото ми да получа отговор защото няма да знам какво да правя по нататък с живота си![]()
Ами намери си компания 1 2 приятели отпусни се и се разприказвайте и леко по леко изразявай собственото си мнение това което мислиш това което ти харесва упражнявай се за заекването и не си мисли, че си нещо по-малко от другите успех пич наистина ти желая щастие щот се натъжавам като чета писанията ти![]()
Не се вкарвай много само заради едно заекване. Заекването не е толкова голям проблем. Най-важното е да си жив и здрав, щото има хора с къде-къде по-големи проблеми от твоя. Знам, че не е толкова лесно ако ти кажа да спреш да се притесняваш и да се депресираш сам, но друг начин няма. За съжаление, в България има много нетолерантни, невъзпитани и некултурни хора, които ще ти се изсмеят или ще изтъкнат този твой недостатък (макар че това не е недостатък, реално). Моят съвет е да се радваш, че си жив и здрав и да не мислиш заекването за проблем, а за част от себе си. Щом правиш и упражнения за това, не виждам къде е проблема.![]()
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
Е заекването не е толкова голям проблем, едва ли някой разумен човек би ти се изсмял, или да ти се подиграе. Общувай свободно, а и щом казваш, че са ти приятели не виждам смисъл защо да не се отпуснеш? По спокойно го давай и сам ще бъдеш удолетворен!![]()
това че имаш недостатък не те прави по-тъп от другите нито пък по-смешен или нещо подобно ..
ти си си уникален като личност без значение че заекваш ...
този недостатък не ти пречи да си джентълмен и да общуваш нормално с другите ... упражнявай се и си живей спокойно
свестни;добри и умни хора ще разберат че си човек;който може да бъде приятел и да го включат в компанията си
няма за какво да се притесняваш ..
бъди себе си и се забавлявай !![]()
Охх и аз имам проблем с говора, не заеквам, просто не мога да казвам С иии в предишния клас ме разбираха, ама сега в новия от нерви още повече ми се "оплита" езика ии не ми разбират почти нищо.. От октомври ще ходя на логопед, ама дотогава..
аз често казвам френко "ррр" където не му е мястото просто не мога да го кажа както трябва не ми е проблем 99% от хората не забелязват...
ти като заекваш най-вероятно се и притисняваш и става двоен ефект...
ако някой ти се подиграва проблема не е в теб а в него