.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 72
    Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_

.. но нека и помислим над това, че в днешно време малко хора осъзнават какво значи думата "обичам те" и може би за това след раздяла си остават "прителчета" ..
    Искаш да кажеш малко тийнейджъри.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Супер фен Аватара на flowerlina
    Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от Nadelina
    Няма как да се случи това. Не вярвам на добрите приятелства след раздялата. Добри познати със сигурност, но Приятели не мога да си представя. Единствения вариянт е връзката да е изчерпана напълно, да няма повече какво да си дадете, да си кажете, да я няма тръпката, да ви е скучно заедно (и това да се усеща и от двете страни) - тогава вероятно раздялата не носи болка, а облекчение, и може да бъдете приятели.
    Абсолютно съгласна съм

Повече от фен Аватара на reni7o0o

Re: Възможно ли е това според вас?!

Само аз ли ще се метна от балкона
    Спокс двама сме и аз не ги разбирам тия неща. Явно във връзката им е липсвала любовта или ддз Аз и до ден днешен не се разбирам с бившите си гаджета. Просто не ми е лесно отново да контактувам с тях. Имах едно гадже преди 3 години с което и до ден днешен сме на "здрасти" и "чао". Нищо повече. Дори и след три години и сменени Х броя момчета не ми е удобно да общувам с него. Нз защо дори с предишния ми си казахме оставаме поне приятели и както сме от един клас точно два пъти си казахме "здрасти". Е това ако е приятелство? Нз според мен просто след като си бил с някого както ти го описваш е трудно да остант приятели.

Град
    .........
    .. но нека и помислим над това, че в днешно време малко хора осъзнават какво значи думата "обичам те" ..
    мн правилно...аз веднъж се подведох с едно фалшиво "обичам те"...и загубих доверието в хората....
    You're falling.
    You're screaming.
    You're stuck in the same old nightmare.
    He's lying.
    You're crying.
    There's nothing left to salvage.

LoVe Is PaIn...BuT wOrLd without LovE...

Голям фен Аватара на NamelessRomantic
    Град
    Един объркан човек в един объркан свят.
    Ти пък ако си мислиш че е така...ти шегуваш ли се,мен като ме заряза не щях и да я виждам таз "принцеса",те за приятелство ми говорят!Най-малко зарязаният ще е леееееко така огорчен по дяволите,мислете!Кой ще иска всеки ден да е с това,което до вчера е било всичко за него и го е имал,а сега го гледа отдалече и се дразни че не може да го докосне?Човек ще убиеш,мечтите си ще забравиш,тайните си ще споделиш,последните си пари ще дадеш за другия и какво?"Еми съжалявам,проблема е в мен,бла бла бла...".Глупости!Да не свеждам въпроса към себе си,но така е както и да го въртите и сучете!
    Ако има нещо - свиркай на ЛС.

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    Любов .. и после приятелство ? Абсурд .. както казваш ти не може да даваш всичко от себе си и накрая просто приятели .. не мога да го осъзная

Мега фен Аватара на machoka
    Никой не говори за губене на уважението и никой не казва, че ако се засечете в кафе ще се направите, че не се познавате.. но да, ще има едно лицемерно 'здравей, как си'...и нищо повече - и от двете страни, но за едната дали ще е същото?

Точно това, което очаквах казвате всички - не е възможно да си гледал влюбено някой и всички тези неща, които изброих - и в следващия момент да поддържате приятелски отношения.. всяка 'приятелска дума', отправена без атмосферата на витаеща любов, би се забивала като кърфица в другия партньор - а аз лично не съм мазохист.

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    аз съм го преживявала тва и сега с тва момче сме на едно сухо здрасти ,а понякога се прави ,че и изобщо не ме забелязва Не ги разбирам хората ..

Не, не е възможно.

Голям фен Аватара на NamelessRomantic
    Град
    Един объркан човек в един объркан свят.
    Цитирай Първоначално написано от ByK
    аз съм го преживявала тва и сега с тва момче сме на едно сухо здрасти ,а понякога се прави ,че и изобщо не ме забелязва Не ги разбирам хората ..
    Ми ако си го зарязала,може леко да му е неудобно...помсили как щеше да си ти на негово място.
    Ако има нещо - свиркай на ЛС.

Мега фен Аватара на Hilary_
    Цитирай Първоначално написано от chefo9309
    .. но нека и помислим над това, че в днешно време малко хора осъзнават какво значи думата "обичам те" ..
    мн правилно...аз веднъж се подведох с едно фалшиво "обичам те"...и загубих доверието в хората....
    аз също ..

п.с. Щруделке да .. за тийновете имах предвид ..

Ами Васко различно е!!!Зависи от хората и от ситуацията в която са попаднали!!Значи с бившия ходихме година и 8 месеца и си останахме приятели,без лицемерие!!!Напълно постижимо е!!За мен в началото беше трудно,но не исках да губим връзка,защото този човек ще мога да разчитам на него като приятел!!!Но ако връзката е била много силна и някой от двамата е изневерил или е заобичал друг/а,вече там не знам,по-сериозни са нещата!!!Нали ти казах,зависи изцяло от човека и ситуацията!!!!

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от chefo9309
    Много глупаво.
    Пример:
    Обичам фолософията,ама не обичам учителя си.Може да се каже дори,че ми е доста антипатичен. Това не означава,че ще спра да обичам философията.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

ми не можи да има приятелство, след като сте ходили ^^ ..
    вери куул, нали ?!
    Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.

Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    Ами Васко различно е!!!Зависи от хората и от ситуацията в която са попаднали!!Значи с бившия ходихме година и 8 месеца и си останахме приятели,без лицемерие!!!Напълно постижимо е!!За мен в началото беше трудно,но не исках да губим връзка,защото този човек ще мога да разчитам на него като приятел!!!Но ако връзката е била много силна и някой от двамата е изневерил или е заобичал друг/а,вече там не знам,по-сериозни са нещата!!!Нали ти казах,зависи изцяло от човека и ситуацията!!!!
    Именно.

Може би просто трябва да мине време и за двама ви, или поне докато ти се почувстваш готов.

А освен това ми звучи по-лицемерен факта, че някога може да сте били заедно, да сте си 'гукали' и изведнъж понеже всичко приключва - край, все едно никога нищо не е било.. и само ще си разменяте някакви смотани реплики, колкото да отбиете номера. Жалка история.

Имам бивши приятели, с които все още съм в добри отношения и сме запазили взаимното уважение помежду си.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Според мен зависи от това как е протякла връзката и съответно каква е била раздялата, освен това и от философията на двамата. Ако единият е наранил другия твърде много, едва ли ще могат да поддържат какъвто и да е стойностен контакт след това.
    За мен е известен случай, в който двама души, много добри приятели, тръгват заедно, но характерите им са несъвместими до такава степен, че след време прекратяват всякакви любовни взаимоотношения, но все пак си остават много добри приятели.
    За нещастие, следващата случка е с моя най-добър приятел. Той наистина обичаше и държеше на момичето до себе си, но... един ден тя му каза, че любовта й към него просто угаснала След това му заяви, че въпреки това, иска да останат най-добри приятели, но в последствие тотално забрави за него... Въпреки това приятелят ми бе готов и на този вариант, само и само да с нея, понеже чувствата му си бяха все така силни.
    Има още много примери, самият аз зная поне още няколко, ама не се сещам в момента (е, не съм ли клюкар? )
    Та отговорът е "Да, може"

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Абе никога не съм разбирал това "Любовта угасна"... То е ясно че един ден няма да имаш насекоми в корема. Ама значи ли че всичко приключва до там?

Все ми се струва че е несериозно отношение това.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    Абе никога не съм разбирал това "Любовта угасна"... То е ясно че един ден няма да имаш насекоми в корема. Ама значи ли че всичко приключва до там?

Любовта не 'угасва' изведнъж, а с времето.. когато започнеш да опознаваш човека до себе си примерно и осъзнаваш как той не е бил това, което си си мислел... или виждаш, че той не е най-добрия и "най-"единствения на света.
    Много е относително. Понякога просто с времето си омръзвате - нямате какво да си кажете, какво толкова да си споделите... 'всички тайни' вече не са толкова тайни за вас и т.н. За това не е и хубаво човек да се разкрива напълно. (:
    Има достатъчно предпоставки... просто зависи за конкретната връзка. Но любовта никога 'не угасва' просто ей така. И когато се натрупат всички тези причини една върху друга... иии... на другия му се струва, че всичко се е случило изведнъж, а то просто се е насъбирало с времето.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Град
    В мислите на хората
    Ем така както го описваш третия(макс. четвърия месец да се случи).

А и да си мислиш че той(в моя случай тя) е някакъв и затова да се влюбиш regardless of the reallity е несериозно.

Както и да е. Виж каквото и да ми приказваш винаги ще го играя контра. И винаги ще намеря контра аргументи на всеки. По тая тема.

\ /

Dr. Gregory House

И винаги ще намеря контра аргументи на всеки.
    \ /
    Не бъди толкова сигурен, винаги има първи път
    Иначе да, "угасналата" любов беше на третия или четвъртия месец баш. Ама момичето твърди, че като станала един ден от леглото, изведнъж осъзнала, че вече не изпитва любов.

Град
    В мислите на хората
    Синята лавина - прочети ми пак поста. Говорех конкретно за тази тема.

Каквато и да е причината за тази "угаснала" любов - работата е несериозна. Обясних защо.

Dr. Gregory House

Опа, изглежда още спя Имаш извиненията ми.

Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3

Любовта не 'угасва' изведнъж, а с времето.. когато започнеш да опознаваш човека до себе си примерно и осъзнаваш как той не е бил това, което си си мислел... или виждаш, че той не е най-добрия и "най-"единствения на света.
    Много е относително. Понякога просто с времето си омръзвате - нямате какво да си кажете, какво толкова да си споделите... 'всички тайни' вече не са толкова тайни за вас и т.н. За това не е и хубаво човек да се разкрива напълно. (:
    Има достатъчно предпоставки... просто зависи за конкретната връзка. Но любовта никога 'не угасва' просто ей така. И когато се натрупат всички тези причини една върху друга... иии... на другия му се струва, че всичко се е случило изведнъж, а то просто се е насъбирало с времето.
    Така като гледам какво пише колежката, имам чувството че никога няма да се омъжи или ще го направи и на 2-рата година ще започнат разправиите и недай си боже развода...

какво значи това 'с времето си омръзвате, няма какво да си кажете и споделите'.. никакви такива предпоставки няма. Съвсем нормално е с времето нещата да се трансформират от флиртовете в една стабилна основа. За споделяне винаги има какво, стига да си готов да го направиш и да можеш да изтърпиш какво ти се казва насреща. Защото някои споделят нещо и очакват само розови коментарчета и сваляне на звезди - а когато изкажеш лично мнение, което е предупредително или въздържателно..или песимистично - и веднага хората се засягат. Което е крайно глупаво и детинско, за хора които се имат за порастнали. Обаче когато ти изнася можеш да бъдеш 'голям човек', но иначе 'още си дете' .. и като цяло угодия няма.

А най-опасното е ако започнеш да си мислиш, че винаги си прав, че винаги другия греши и е крив. Тогава преценката за него ти се замъглява и той става 'нито най-добрия, нито най-единствения'. Всичко това гарнирано с инатлив и вироглав х-тер правят ситуацията нестабилна, направо взривоопасна.

Само аз ли мисля, че на любимия човек трябва да можеш да споделиш всичко каквото си мислиш, дори то да не е 'направи го това миличко, много добре си го намислила', ами 'мисля, че няма да се получи както си го намислила, бъди внимателна. Струва ми се, че няма да се получи така'.. кажете тук присъстващите жени, а пък и мъже - само розови приказки ли очаквате? Да не бъркаме разбира се подкрепата, със свалянето на грешните звезди.

И още нещо кратко 'то просто всичко се е насъбрало с времето' - големите хора ГОВОРЯТ, обсъждат.. а не да си събираш нещо и изведнъж в най-неподходящото време да изтресеш 'ами аз го насъбирах с времето, бяхмте до тук' - при все че другия партньор не си имал и представа, че нещо такова се случва - това го казвам, защото доста такива ситуации съм чел в раздела. Сякаш масата са такива.

Град
    В мислите на хората
    Тук съм съгласен с шефчето

Това е дългата версия на доводите ми. ШЕфче - не сме на едно мнение винаги. Ама се случва да съвпаднем.

Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    Ами Съни, сори че ти го казвам, но моето мнение е, че сте били просто 'обикновени гаджета'. Времето не е показателно за дълбочината на чувствата. Как да ви кажа, че не мога разбера как ще е имало изпепеляваща, истински дълбока любов (нещо, до което колко от вас могат с ръка на сърцето да признаят, че са опознавали?), и после изведнъж всичко ще се принизи до приятелска основа?

А и помислете за друго - може единият партньор да иска раздялата, а другия все още да е лудо влюбен.. и да се влюбва всеки ден повече и повече с течение на времето - и първия иска да си останат приятели... това бихте ли коментирали дали е възможно?!

Да, ученически трепет минал безславно в 2 действия - главните роли могат да си останат приятели занапред и да си помагат в домашните.. но 'в света на големите', в който все повече хора започнаха да претендират че са навлезли - нещата седят по друг начин.. по-стойностен, по-дълбок, по-истински. Там, където компромиси с най-съкровеното чувство, принизено до някакво приятелство е обидно и недопустимо за 'истинските приказни герои'.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си